majlertów

ZOBACZ TAKŻE:

Dzisiaj byłam na polu u Państwa Majlertów aby sprawdzić co się dzieje - w końcu jak wiadomo „pańskie oko konia tuczy” ;) To co zobaczyłam bardzo mi się spodobało. Szparagi już wyrosły, niestety na Zobacz więcej
warzyw i dodatków, a większość supermarketów nie oferuje nam ich w swojej ofercie. Zachęcam Was zatem do wizyty w tym miejscu. Kupcie to czego jeszcze nie jedliście, spróbujcie zrobić nowe ciekawe Zobacz więcej
Już jest !!!! Długo wyczekiwany, wymarzony, wyśniony, po długiej jesieni i zimie. Młodziutki, zieloniutki, słodki, soczysty, pachnący, po prostu wspaniały. GROSZEK ZIELONY Dużo silnej woli kosztowało Zobacz więcej
Szaber u Majlertów, czyli dzień otwarty na polu Dzisiaj będzie troszkę nietypowy wpis, choć od wątku kulinarnegoniebędziemyodbiegać zbyt daleko :) W ostatnią niedzielę uczestniczyliśmy w wydarzeniu Zobacz więcej
Policzki wołowe Przez lata niedostępne na rynku polskim, powoli zaczynają pojawiać się w sklepach i dobrze gdyż są bardzo delikatne i smaczne.Należy tylk... Zobacz więcej
Policzki wołowe Przez lata niedostępne na rynku polskim, powoli zaczynają pojawiać się w sklepach i dobrze gdyż są bardzo delikatne i smaczne.Należy tylk... Zobacz więcej
Letnie wakacje pomału odchodzą do historii. Powrót do miasta bywa bolesny. Na szczęście, jest takie miejsce w Warszawie, gdzie można się poczuć trochę jak na wsi i trochę jak na wakacjach. Zazwyczaj Zobacz więcej
2 pęczki szczypiorku czosnkowego, 100 ml nasion słonecznika, 50 ml oliwy, 100 ml starego parmezanu, sok z 1/2 cytryny, 1/2 łyżeczki cukru, szczypta soli, przepis od Państwa Majlertów Wszystkie Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Kukurydza gotowana

Kukurydza gotowana 242

0
Pojawiła już młoda kukurydza.. Dzisiaj od Państwa Majlertów wróciłam z pyszną słodką kukurydzą. Taka gotowana kukurydza jest pyszna. Dwie kolby i posiłek gotowy. 2 kolby kukurydzy, sól, cukier, masło. Zobacz więcej
Bardzo prosta, lekka i idealna na upalne dni. ogórki – najlepiej gruntowe, świeże zioła, ja kupuję pęczki mieszanych ziół u Państwa Majlertów oliwa, limonka, sól Ogórki umyć, częściowo obrać (można Zobacz więcej
Uzależniłam się od zakupów u Majlertów. Co tydzień przywożę do domu skrzynkę cudownych świeżutkich zielonych cudowności. A to groszek cukrowy, a to pak choi, a to młody bób, kwiaty cukinii czy koper Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Brokuł gałązkowy

Brokuł gałązkowy 354

0
Brokuły gałązkowe kupiłam u państwa Majlertów. Są to twarde łodygi z liśćmi i kwiatami, któreprzyrządza się podobnie do szparagów. Ponieważ najbardziej lubię szparagi przesmażone z pikantnymi Zobacz więcej
Uwielbiam eksperymentować. Kwiaty cukinii chodziły za mną od dawna. Ale gdzie w Warszawie znaleźć świeże kwiaty cukinii? Niemożliwe? Ależ możliwe! Nie każdy może wie, ale w Warszawie w okolicach Zobacz więcej
Filip
Filip Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem warzywa!
Pieczona dynia makaronowa

Pieczona dynia makaronowa 4770

1
Takiego wyboru dyń jaki mają u Majlertów nigdy nie widziałem. Do wyboru i koloru włącznie z rzadko występującymi odmianami takimi jak:Uchiki Kuri, Butternut, makaronowa Stripetti i Pyza, Rouge vif d’ Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Brokuł gałązkowy

Brokuł gałązkowy 410

1
brokuł zielony. Brokuły oczyścić, jeżeli gałązki są bardzo młode i świeże można nie obierać, oderwać brzydsze liście, umyć. Gotować we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Cukru daję dwa razy Zobacz więcej
MamaBartka
MamaBartka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Kuchnia
pizza ze szparagami

pizza ze szparagami 51

0
Sezon szparagowy uważam za zdecydowanie rozpoczęty. Pierwsze szparagowe zakupy u Majlertów poczynione, cztery pęczki do domu przywiezione, zarazem z pak choi, mizuną i młodym szpinakiem sałatkowym. Zobacz więcej
Dzisiaj ulubiona sałatka mojej córki czyli rukola, feta, pomidory (świeże, i suszone) i chipsy z boczku. Odkąd świeża rukola i szpinak są w sprzedaży w gospodarstwie Majlertów, mam stały zapas tej Zobacz więcej
MamaBartka
MamaBartka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Kuchnia
szparagi

szparagi 527

7
Sezon szparagowy w pełni. Uwielbiam zielone, cienkie, jędrne i pełne smaku. Tak jak pisałam wcześniej, powoli przerabiam zieleninkę kupioną u Majlertów. Tym razem szparagi w wersji dość klasycznej. Zobacz więcej
Majówka u Państwa Majlertów. Ponieważ jest zimno, a w nocy przymrozki, wszystko okryte ciepłą „kołderką”. Jaśnie pan szparag Same nie wskoczą na talerz. Pan Ludwik "sieje" obornik. Już za kilka dni Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: