mąka i woda

Gastromat
Gastromat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.gastromat.blox.pl
Mąka i woda

Mąka i woda 124

0
{{headerMessage}}
miał zajęcie, mężczyźni się uaktywnili, dzieci sypały mąką i co najważniejsze-wszystko inne było bez znaczenia. Ten makaron wszedł nam w krew, robią go sąsiedzi, kobiety i dzieci. Nieistotny jest Zobacz więcej
marghe
marghe Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MiszMasz Marghe
Mąka i woda

Mąka i woda 288

0
{{headerMessage}}
Tym razem to nie przepis a relacja fotograficzna z jednej z fajniejszych włoskich restauracji w Warszawie. A dlaczego tylko fotograficzna? Bo bozia talentu do pisania poskąpiła. Ale myślę, że zdjęcia Zobacz więcej
Tomo
Tomo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pork&Bacon
Mąka i Woda

Mąka i Woda 149

0
{{headerMessage}}
się wody? Wody gazowanej, lub niegazowanej? Podawanej bez ograniczeń i bez doliczania do rachunku? Spojrzeliśmy na siebie z O. Czy cały czas jesteśmy w Polsce? Przecież w tym pięknym kraju nad Wisłą Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Wino, Mąka i Woda.

Wino, Mąka i Woda. 126

0
{{headerMessage}}
Wino do pizzerii Mąka i Woda w Warszawie, gdzie do wypieku pizzy wykorzystywany jest piec opalany drewnem a wybudowany przez Stefano Ferrara z Neapolu. Temperatura w piecu wynosi 450-500 stopni, Zobacz więcej
Głodna
Głodna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fried Green Tomatoes
Mąka i Woda

Mąka i Woda 88

0
{{headerMessage}}
:) Na pierwszym miejscu jest Bianca. Staram się być obiektywna. Carbonara jest przepyszna, przez połączenie jajka ze szparagami i boczkiem – bardzo mi smakowała. Ale połączenie zblanszowanego Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dania kontra ania
Mąka i Woda (Warszawa)

Mąka i Woda (Warszawa) 123

0
{{headerMessage}}
„Czyżby?” Z tym pytaniem szłam do warszawskiego lokalu Mąka i Woda, który słynie z (podobno) genialnej pizzy w stolicy. Właściwie to (podobno) najgenialniejszej. Szłam więc pełna ciekawości, Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
madameedith.com
Mąka i Woda

Mąka i Woda 253

0
{{headerMessage}}
"Mąka i Woda" otworzyła swoje podwoje 12 marca. Kiedy 16-go chciałam się tam dostać około godziny 15-stej okazało się, że ... są otwarci od 17 i tylko do 22, za to każdego dnia (aktualizacja: od 3-go Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dawno nie jadłam tak dobrej sałaty fot. D.Szymborska Cóż nie wiem czy sałata genialna czy bardziej powinnam napisać genialny kucharz ją przygotował. W każdym razie genialnie smakowała. Kiedyś do „Mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przyszedł czas na przedstawienie kolejnego miejsca na mapie Warszawy, a mianowicie restauracji Mąka i woda, zlokalizowanej przy ul. Chmielnej 13A w Warszawie. Miejsce, choć stosunkowo nowe to w dość Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kluseczkowy raj fot. D.Szymborska Uwielbiam siedzieć przy barze, niezależnie od tego, czy jest to bar hotelowy, czy bar w ulubionej pizzerii. Choć słowo pizzeria jest krzywdzące w stosunku do „Mąki i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
People in Poland just love Italian cuisine. You may find pizza place on almost every corner, but unfortunately most of the dishes they serve are far away from real Italian recipes. Some time ago we Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nareszcie puściły lody i rano obudził mnie odgłos rwącego potoku - po wielu dniach niekończących się opadów w końcu wyszło słońce. Należało coś zrobić z tak pięknym dniem. Media społecznościowe od Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczenie chleba może wydawać się albo całkiem banalne albo okryte misterium. Ci którzy mają ulubioną tzw. "mieszankę gotową" postępują zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu, mieszanie i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiecie już, że "węgli" nie jadam - wyjątki robię dla pierogów mojej Babci oraz świeżej bagiety, którą wygrzebuję sos po zjedzonych owocach morza. Ale obietnica to ważna rzecz i dotrzymać trzeba. Tak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
chlebowych mistrzów w Stanach i dwóch we Francji, by w końcu w 2001 r otworzyć swoją piekarnię w Portland, w stanie Oregon. Podczas praktyki piekarskiej uczył się skomplikowanych technik Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zachęcona pozytywnymi recenzjami, pojawiającymi się w internecie i rekomendacjami moich warszawskich znajomych, przy okazji wizyty w stolicy postanowiłam odwiedzićMąkę i Wodę- niedawno otwartą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
panom kucharzom spokojnego dnia, lecz to mało prawdopodobne bo tym razem na facebooku Nowak polecił Korze Mąkę i wodę na pierwszym miejscu z jego ulubionych knajp. Będzie tłum. Zaczynał się schodzić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do mieszania używam Kitchen Aida, więc kosztuje mnie to jeszcze mniej wysiłku, jednak magazyn propaguje wersję ręczną i wierzę, że nie ściemniają z gwarancją sukcesu :) Zatem, potrzebujecie zakwasu, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Placek śliwkowy z polewą czekoladową na mące z brązowego ryżu i z wodą pomarańczową | Have a Cake blog Skip to content Have a Cake blog Menu Strona główna Przepisy Brownie, blondie Ciasta przekładane Zobacz więcej
{{headerMessage}}