mąka i woda - sprawdzone przepisy kulinarne

liczba wyników: 200

Wino, Mąka i Woda.

królestwo garów

...przez Magazyn Wino do pizzerii Mąka i Woda w Warszawie, gdzie do wypieku pizzy wykorzystywany jest piec opalany drewnem a wybudowany przez Stefano Ferrara z Neapolu. Temperatura w piecu wynosi 450-500 stopni, dzięki czemu pizza wychodzi idealnie upieczona. Zresztą do wszystkich elementów pizzy przykładana jest tu bardzo duża waga – większość...

Mąka i woda

www.gastromat.blox.pl

..., każdy miał zajęcie, mężczyźni się uaktywnili, dzieci sypały mąką i co najważniejsze-wszystko inne było bez znaczenia. Ten makaron wszedł nam w krew, robią go sąsiedzi, kobiety i dzieci. Nieistotny jest stan konta, upodobania kulinarne i pora dnia. Wyszło nam kulinarne darcie pierza, praca u podstaw, mnóstwo śmiechu i zabawy. I wiecie co, taki...

Mąka i Woda

Pork&Bacon

...się czy napijemy się wody? Wody gazowanej, lub niegazowanej? Podawanej bez ograniczeń i bez doliczania do rachunku? Spojrzeliśmy na siebie z O. Czy cały czas jesteśmy w Polsce? Przecież w tym pięknym kraju nad Wisłą trzeba zapłacić za kroplę bezkitu minimum 5 złotych. Wreszcie restauracja która zbliża nas do cywilizacji, do zachodu...

Mąka i Woda

Fried Green Tomatoes

...przyjemnością. W tej restauracji pizzę jem rękoma, bo da się ją rwać – ma tak idealne ciasto. Zjem całą, a nie tylko środek, bo brzegi ma cienkie ale puszyste. O jakim miejscu mowa? O małej Italii w samym środku centrum Warszawy na ulicy Chmielnej 13A. Mowa o Mące i Wodzie. zdj. Piotr Tuora Pierwszy raz miałam okazję zawitać tam w kwietniu. Co prawda nie jadłam, ale bacznie...

Mąka i Woda

madameedith.blogspot.com

..."Mąka i Woda" otworzyła swoje podwoje 12 marca. Kiedy 16-go chciałam się tam dostać około godziny 15-stej okazało się, że ... są otwarci od 17 i tylko do 22. Za to każdego dnia. Wówczas obeszłam się smakiem, ale wróciłam w ubiegłym tygodniu, by skosztować ich menu, o którym dużo mówi się na mieście. Jako, że miejsce jest nowe i cieszy się dużą...

Mąka i woda

MiszMasz Marghe

...Tym razem to nie przepis a relacja fotograficzna z jednej z fajniejszych włoskich restauracji w Warszawie. A dlaczego tylko fotograficzna? Bo bozia talentu do pisania poskąpiła. Ale myślę, że zdjęcia same za siebie przemówią ;) .. a raczej potrawy na nich widniejące Mąka i Woda to zdecydowanie nie miejsce dla miłośników spaghetti bolognese (brrrr...

Mąka i Woda (Warszawa)

dania kontra ania

...„Czyżby?” Z tym pytaniem szłam do warszawskiego lokalu Mąka i Woda, który słynie z (podobno) genialnej pizzy w stolicy. Właściwie to (podobno) najgenialniejszej. Szłam więc pełna ciekawości, upewniając się kilka dni wcześniej, że będzie na mnie czekał wolny stolik, bo chciałam w końcu sprawdzić, czy Mąka i Woda może robić pizzę lepszą niż...

Mąka i woda, byliście, jedliście?

Maxymonium kulinarne

...Przyszedł czas na przedstawienie kolejnego miejsca na mapie Warszawy, a mianowicie restauracji Mąka i woda, zlokalizowanej przy ul. Chmielnej 13A w Warszawie. Miejsce, choć stosunkowo nowe to w dość szybkim tempie stało się miejscem kultowym i jednym z najczęściej odwiedzanych w Warszawie. Wystarczy zajrzeć tam wieczorem aby się przekonać jakie...

WARSAW: „Mąka i woda” – best Italian cusine

soslowcuisine

...People in Poland just love Italian cuisine. You may find pizza place on almost every corner, but unfortunately most of the dishes they serve are far away from real Italian recipes. Some time ago we decided to eat something good in a cosy restaurant and our first choice was Mąka i woda of which I’ve heard many good opinions. They were all right...

Tajniki pieczenia chleba- mąka, woda, sól

Kulinarne misz masz

...Pieczenie chleba może wydawać się albo całkiem banalne albo okryte misterium. Ci którzy mają ulubioną tzw. "mieszankę gotową" postępują zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu, mieszanie i pieczenie powierzają maszynie i chociaż cieszą się pieczywem własnego wyrobu, to w wielu przypadkach nie wnikają z jakiej mąki pieką, co jest...

Jarmuż i cheddar. Mąka i woda. Pierogi z jarmużem.

Lubię to... gotowanie!

...farszu, nikt nie doprawi go tak jak ona. My z bratem zawsze sklejamy pierogi, w tym jesteśmy dobrzy, naprawdę dobrzy... Ostatnio, gdy zakupiłam dużą pakę jarmużu od Majlertów, postanowiłam sama zabrać się za bary z pierogowym szaleństwem.  Ciasto, oczywiście wg rodzinnych receptur (niewiele odbiegający od znanych 450ml mąki na 250ml wody...

Mąka i Woda, czyli "gdzie jest Catania?"

Taka Karma!

...Nareszcie puściły lody i rano obudził mnie odgłos rwącego potoku - po wielu dniach niekończących się opadów w końcu wyszło słońce. Należało coś zrobić z tak pięknym dniem. Media społecznościowe od jakiegoś czasu informowały o nowym miejscu z włoską kuchnią wartym odwiedzenia, zapadła więc spontaniczna decyzja - dziś obieramy kierunek Mąka i Woda...

Warszawa - Mąka i Woda | tu się przychodzi na pizzę

www.littlehungrylady.pl

...Wiecie już, że "węgli" nie jadam - wyjątki robię dla pierogów mojej Babci oraz świeżej bagiety, którą wygrzebuję sos po zjedzonych owocach morza. Ale obietnica to ważna rzecz i dotrzymać trzeba. Tak było właśnie z wyjściem do Mąka i Woda obiecanym przyjaciółce jeszcze jesienią zeszłego roku. Pizzę miałyśmy zjeść zimą - bo łatwiej wtedy...

Mąka i Woda - włoska pizza w sercu Warszawy

Cucina della Felicita

...Zachęcona pozytywnymi recenzjami, pojawiającymi się w internecie i rekomendacjami moich warszawskich znajomych, przy okazji wizyty w stolicy postanowiłam odwiedzić Mąkę i Wodę - niedawno otwartą pizzerię przy ul. Chmielnej 13a. Przyznam, że znalezienie restauracji nie było łatwe. Lokal znajduje się w bramie i jeśli nie pamięta się konkretnego...

Mąka orkiszowa

Aromatico

...Parę (albo i więcej..:-)) lat temu kupiłam książkę na temat diety przypisanej do grup krwi. Nie będę się spierać o jej zasadność, działanie czy to, dla kogo jest bardziej lub mniej odpowiednia. Ważne, że to w niej po raz pierwszy przeczytałam o różnych sposobach zastosowania orkiszu i mąki orkiszowej, takiej "lepszej i zdrowszej pszenicy...

Mąka kokosowa

Smacznie Mi

...Osoby na diecie bezglutenowej i bezpszennej szukają alternatywy dla mąk z glutenem. Zależy nam, żeby mąki czy skrobie były naturalnie bezglutenowe. Ku naszej radości takich mąk jest naprawdę sporo. A jeszcze fajniesze jest to, że większość ich jest dostepna nawet w osiedlowych sklepach. Niektóre z nich możemy zrobić sami. Najłatwiej, domowym...

Jaka mąka?

Miseczka Zdrowia

...Miseczka Zdrowia: Jaka mąka? Miseczka Zdrowia Miseczka Zdrowia Przepisy Co kiedy jeść? wtorek, 6 maja 2014 Jaka mąka? Przechodząc na zdrowy tryb żywienia wielu z nas w pierwszejkolejności decyduje się na ograniczenie pieczywa bądź rezygnuje z produktówpszennych. Czy zastanawialiście się, dlaczego? Czy mąka pszenna jest gorsza niżmąka żytnia lub...

Gofry na wodzie mineralnej

Sprawdzone Przepisy Misiaczka

...Dziś na kolację gofry z dżemem truskawkowym i cukrem pudrem bo tylko takie lubi moja córcia. Składniki: 3 szklanki mąki 3 jaja 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki mleka 1 szklanki wody gazowanej 1 łyżeczka sody 0,5 łyżeczki proszku 0,5 szklanki oleju Wykonanie: Jaja ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać olej, mleko, mąkę z proszkiem i sodą oraz wodę i wymieszać na gładką masę. Gofrownicę rozgrzać posmarować olejem a następnie smażyć gofry. Studzić na kratce, a następnie podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!...

Naleśniki na wodzie gazowanej

rozowakuchnia

...Naleśniki z dżemem porzeczkowym . To nie są zwykłe naleśniki - są w kształcie serca , mam taką patelnie :) 2 szklanki mleka cukier waniliowy 3 łyżki 1 szklanka wody gazowanej proszek do pieczenia  1 łyżeczka 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 1/4 szklanki oleju  rzepakowego 1. Miksujemy jaja na puch z cukrem waniliowym. 2. Masa...

Ostatnio wyszukiwane:

naleśniki z kurczakiem zapiekane, przepisy dynia, kokoszkoland, ajurweda śniadanie, ciasto jablkowe z kruszonka, z wódką, zapiekanka mazurska, mielone w płatkach owsianych, ravioli z ricotta sałatka, śniadanie z granatem, beza z budyniem, śniadanie z pomarańczą, bułka z rodzynkami, bułka musli z rodzynkami, ucierane z brzoskwinia, domowe digestives, kacze wątróbki, mielony z kasza, modernist cuisine, banan cake

Informujemy, że na swoich stronach Phoenix Press Sp. z o.o. Sp.k. wykorzystuje wraz z innymi podmiotami współpracującymi pliki  cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych i w celu dostosowania serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.  Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Kliknij polityka cookies, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies.

x