maka pelnoziarnista

wyrosniety zaczyn pszenny,namoczone ziarna i pozostale skladniki z przepisu wyrabiamy dokladnie robotem.Przykrywamy folia spozywcza i odstawiamy w cieple miejsce do wyrastania na 1,5 godziny.W Zobacz więcej
i pelnoziarnista) 3/4 szklanki mocno cieplej wody 1 lyzka oleju spora szczypta soli soli Z maki i wody starannie wyrabiamy ciasto.Formujemy kule,przykrywamy sciereczka.Gdy ciasto odpoczywa Zobacz więcej
ml mleka 1 opakowanie suszonych drozdzy (7g) 2 sredniej wielkosci jablka 1 lyzeczka mielonego kminku lub w ziarenek (mozna zrezygnowac) Kartofle obrac, ugotowac, przepuscic przez praske i wysudzic. Zobacz więcej
czosnku 1 lyzka maki pszennej 150 ml bulionu warzywnego 125 p pieczarek posiekanych na plasterki 1 lyzka przecieru pomidorowego 175 g posiekanych orzechow wloskich 75 g bulki tartej 2 lyzki drobno Zobacz więcej
Sezon szparagowy w pelni.Oto moja szparagowa propozycja, wiosenny flammkuchen z zielonymi szparagami i fososiem.Przepis na tradycyjny flammkuchen znajdziesz tutaj:klik.Dzisiejsza wersja jest z Zobacz więcej
trawienie.Doskonale odswiezaja organizm i oczyszczaja krew. Jablka w szlafroczkach,tak u mnie w domu nazywaly sie plasterki jablek smazone w gestym ciescie.Dzis jedynie biala make zastapila maka Zobacz więcej
Przepis pochodzi z opakowania maki.Zafrapowal mnie na tyle ,ze postanowilam go wyprobowac.Buleczki bardzo zdrowe i sycace,bo upieczone w calosci z maki pelnoziarnistej. A wiadomo,ze produkty Zobacz więcej
pelnoziarnistej orkiszowej.Sa tak samo puszyste i pyszne jak ich"biale"krewniaczki ,a o ilez zdrowsze.Zachecam bardzo do wypiekow z maka pelnoziarnista i do wyprobowania mojego przepisu.Buleczki sa z Zobacz więcej
zostawilam na cala noc w lodowce.Bardzo polecam ten sposob: Skladniki na 12 buleczek: 500g maki(250 g maka 550,250 g pelnoziarnista orkiszowa) 240 g mleka(u mnie 100 g smietanka kokosowa i 140 mleko Zobacz więcej
, zapewne z braku herbaty matcha...). Od razu spakowalam kilka w piekne, chinskie pudeleczko i zawiozlam komus, kogo ten prezent bardzo ucieszyl :) Skladniki: 1lyzka herbaty jaśminowej 1 lyzeczka Zobacz więcej
sobietakie pseudo pity. Do ciasta dodalam make zytnia, pelnoziarnista i zakwas zurkowy domowej roboty, troche otrab i twarozek. Jem te chlebki od tygodnia, bo bardzo mi smakuja. Na wadze tez mniej, Zobacz więcej
Drozdzowki z dynia podwojnie zdrowe,bo i z dodatkiem dyni ,a polowe maki zastapilam pelnoziarnista maka orkiszowa,ktora zawiera wiecej bialka,zelaza i wiaminy B oraz mniej glutenu.Te buleczki to Zobacz więcej
buruuberii
buruuberii Obserwuj blogaObserwujesz bloga
makagigi i 55 pierników
paciarka

paciarka 161

0
na srodek talerza. Moze proste, ale za to nasze, mysle ze warto ocalic od zapomniania. Przepis na paciarkę czyli pelnoziarnista kaszke na mleku (od Niusi): 1l mleka 10 lyzek maki graham (100g) Zobacz więcej
gr maki semolata ( lub pelnoziarnista ) .180 gr zmieszanych dodatkow w dowolnej proporcji -otreby jeczmienne -platki owsiane -platki sniadaniowe z maki pelnoziarnistej .3/4 szklanki suchych rodzynkow Zobacz więcej
chwilke jeszcze polezec. Mimo to i tak sa zjadliwe i bardzo sycace, bo nie sa dmuchane jak sklepowe bulki. Przynajmniej wiem co dodalam i nie musze sie zastanawiac czy mi tu bulki karmelem podbarwili Zobacz więcej
za uciekającymi tramwajami i długie leżakowanie w plecaku. Składniki: 1 i 1/3 szklanki mieszanki mąki bezglutenowej (u mnie ryzowa biala, maka ryzowa pelnoziarnista, kokosowa, kasztanowa, Zobacz więcej
spotkalam sie z wersja pelnoziarnista, jednak jako, ze zmienilam nieco nawyki zywieniowe na zdrowsze, postanowilam sprobowac zrobic taka wlasnie wersje. Wyszly bardzo smaczne, a najlepszym tego Zobacz więcej
. do lozka – ideal ) Nie bylabym soba, gdybym do oryginalnego przepisu nie wsprowadzila kilku zmian od siebie. Po pierwsze zamiast bazowac przepis wylacznie na mace pszennej, zastapilam polowe maka Zobacz więcej
Od dawna planowalam buleczki (ale nie slodkie jak zazwyczaj). Jak sami dobrze wiecie.. ostanio glosno jest o zdrowym odzywianiu. Pomyslalam wiec, ze fajnie bedzie upiec buleczki, ktore oprocz walorow Zobacz więcej
rośnięcia odrobinę się rozpłaszczył. Kiedy włożyłam do piekarnika, ciasto w ciągu 15 minut szybko się podniosło, tworząc zgrabny bochenek. Pieczemy na blasze w temperaturze 240st przez 15 minut, Zobacz więcej