maka pelnoziarnista

wyrosniety zaczyn pszenny,namoczone ziarna i pozostale skladniki z przepisu wyrabiamy dokladnie robotem.Przykrywamy folia spozywcza i odstawiamy w cieple miejsce do wyrastania na 1,5 godziny.W Zobacz więcej
i pelnoziarnista) 3/4 szklanki mocno cieplej wody 1 lyzka oleju spora szczypta soli soli Z maki i wody starannie wyrabiamy ciasto.Formujemy kule,przykrywamy sciereczka.Gdy ciasto odpoczywa Zobacz więcej
ml mleka 1 opakowanie suszonych drozdzy (7g) 2 sredniej wielkosci jablka 1 lyzeczka mielonego kminku lub w ziarenek (mozna zrezygnowac) Kartofle obrac, ugotowac, przepuscic przez praske i wysudzic. Zobacz więcej
czosnku 1 lyzka maki pszennej 150 ml bulionu warzywnego 125 p pieczarek posiekanych na plasterki 1 lyzka przecieru pomidorowego 175 g posiekanych orzechow wloskich 75 g bulki tartej 2 lyzki drobno Zobacz więcej
Sezon szparagowy w pelni.Oto moja szparagowa propozycja, wiosenny flammkuchen z zielonymi szparagami i fososiem.Przepis na tradycyjny flammkuchen znajdziesz tutaj:klik.Dzisiejsza wersja jest z Zobacz więcej
trawienie.Doskonale odswiezaja organizm i oczyszczaja krew. Jablka w szlafroczkach,tak u mnie w domu nazywaly sie plasterki jablek smazone w gestym ciescie.Dzis jedynie biala make zastapila maka Zobacz więcej
Przepis pochodzi z opakowania maki.Zafrapowal mnie na tyle ,ze postanowilam go wyprobowac.Buleczki bardzo zdrowe i sycace,bo upieczone w calosci z maki pelnoziarnistej. A wiadomo,ze produkty Zobacz więcej
Jak jagody to oczywiscie jagodzianki.To moje ulubione drodzowe buleczki i Wasze chyba tez.Zreszta lato bez jagodzianek jest niewazne.Przy drozdzowych wypiekach usprawnilam sobie prace i ciasto robie Zobacz więcej
zostawilam na cala noc w lodowce.Bardzo polecam ten sposob: Skladniki na 12 buleczek: 500g maki(250 g maka 550,250 g pelnoziarnista orkiszowa) 240 g mleka(u mnie 100 g smietanka kokosowa i 140 mleko Zobacz więcej
, zapewne z braku herbaty matcha...). Od razu spakowalam kilka w piekne, chinskie pudeleczko i zawiozlam komus, kogo ten prezent bardzo ucieszyl :) Skladniki: 1lyzka herbaty jaśminowej 1 lyzeczka Zobacz więcej
Szukalam ostatnio jakiegos zamiennika pieczywa, poniewaz staram sie troche schudnac. Zwykly chlebek mi tego nie ułatwia,a ja bez pieczywa nie wyobrazam sobie zycia :) Przyznam, ze przyszly mi na mysl Zobacz więcej
jesienny pomaranczowo-zloty kolor.Buleczki sa pyszne i bardzo puchate,a ciasto nieklopotliwe, latwe do wspolpracy.Polecam! Skladniki na 16 buleczek: 500g maki (250 g maki pszennej 550 i 250 g maki Zobacz więcej
buruuberii
buruuberii Obserwuj blogaObserwujesz bloga
makagigi i 55 pierników
paciarka

paciarka 175

0
mi zrobic mątewkę. Owa jodlowa mątewkę mam po dzis dzien. Sentymentalny to przedmiot, kawalek drewienka z beskidziego lasu, kawalek drewna, na ktorym widac odrobine pracy ludzkich rąk. Moglabym Zobacz więcej
gr maki semolata ( lub pelnoziarnista ) .180 gr zmieszanych dodatkow w dowolnej proporcji -otreby jeczmienne -platki owsiane -platki sniadaniowe z maki pelnoziarnistej .3/4 szklanki suchych rodzynkow Zobacz więcej
chwilke jeszcze polezec. Mimo to i tak sa zjadliwe i bardzo sycace, bo nie sa dmuchane jak sklepowe bulki. Przynajmniej wiem co dodalam i nie musze sie zastanawiac czy mi tu bulki karmelem podbarwili Zobacz więcej
za uciekającymi tramwajami i długie leżakowanie w plecaku. Składniki: 1 i 1/3 szklanki mieszanki mąki bezglutenowej (u mnie ryzowa biala, maka ryzowa pelnoziarnista, kokosowa, kasztanowa, Zobacz więcej
spotkalam sie z wersja pelnoziarnista, jednak jako, ze zmienilam nieco nawyki zywieniowe na zdrowsze, postanowilam sprobowac zrobic taka wlasnie wersje. Wyszly bardzo smaczne, a najlepszym tego Zobacz więcej
. do lozka – ideal ) Nie bylabym soba, gdybym do oryginalnego przepisu nie wsprowadzila kilku zmian od siebie. Po pierwsze zamiast bazowac przepis wylacznie na mace pszennej, zastapilam polowe maka Zobacz więcej
Od dawna planowalam buleczki (ale nie slodkie jak zazwyczaj). Jak sami dobrze wiecie.. ostanio glosno jest o zdrowym odzywianiu. Pomyslalam wiec, ze fajnie bedzie upiec buleczki, ktore oprocz walorow Zobacz więcej
rośnięcia odrobinę się rozpłaszczył. Kiedy włożyłam do piekarnika, ciasto w ciągu 15 minut szybko się podniosło, tworząc zgrabny bochenek. Pieczemy na blasze w temperaturze 240st przez 15 minut, Zobacz więcej