mąka samorosnąca

{{headerMessage}}
Mąka samorosnąca albo self-raising flour, tomieszanka mąki, proszku dopieczenia isody. Tę mąkę często znajdziecie wangielskich przepisach. Wniektórych krajach można jąkupić gotową wsklepie. Nie wiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mąka samorosnąca to taka z dodatkiem proszku do pieczenia i soli, zazwyczaj wykonuje się ją z mąki która ma niższą zawartość białka ( glutenu, dzięki któremu ciasta rosną), jest bardzo popularna w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przygotować śmietanę i owoce do ozdoby. Słodką masą ze śmietanki ozdobić tort, przybrać owocami. Wstawić do lodówki na ok 2 godzinki. Po tym czasie możemy spokojnie zaprezentować nasze słodkie cudo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś takie małe wspomnienie lata, aromatyczne placuszki. Jagód użyłam mrożonych bo takich mam pod dostatkiem. Dodatkowo serek waniliowy i mąka samorosnąca to dobry pomysł. Jeśli nie macie samorosnącej Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Ciasteczka rumiankowe

Ciasteczka rumiankowe 56

0
{{headerMessage}}
Z tymi ciasteczkami to śmieszna historia wyszła. Znalazłam przepis na pyszne ciasteczka rumiankowe u Oli [ klik ] , spisałam i wzięłam się za pieczenie. Zamiast zwykłej mąki dodałam samorosnącej bo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
250 g pszennej mąki samorosnącej* 14 połówek suszonych pomidorów z oliwy 8 listków tymianku - pokroić 6 dużych liści bazylii - pokroić 60 g gęstego jogurtu greckiego 100 ml mleka 3 jajka 2 ząbki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Podawać z różanym kremem. Sam placek był delikaty i bardzo wilgotny, a w zestawieniu z różanym kremem po prostu, rozkosz dla podniebienia! Słodkiego dnia życzy! Viola autorka przepisu *Bezglutenowa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chlebek z oliwkami i rozmarynem Składniki: 450 g mąki self-raising flour / farine à gâteaux Jest to mąka pszenna samorosnąca – z dodatkiem środków spulchniających, czyli zwykła mąka pszenna wymieszana Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wczoraj na moim fan page dałam fotografię ciasta, które zrobił mój mąż. Nie spodziewałam się, że będzie tak bardzo popularne. Na prośbę kilku osóbpodaję przepis. Chcę zaznaczyć że podam orginalny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne i niezwykle proste do przygotowania, chlebki ze świeżym rozmarynem. Są idealne jako przystawka do piwa lub wina, dodatek do grilla albo szybka, ciepła przekąska. Przepis znaleziony u Jamiego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Muffinki 200 g pszennej mąki samorosnącej* 60 g zmielonych migdałów 2 jajka 60 g truvii lub innej substancji słodzącej * 250 g jogurtu activia z żurawiną 150 g gęstego jogurtu greckiego 200 g jagód Do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wytrawne Muffinki z żurawiną i dymką 200 g pszennej mąki samorosnącej* 110 g sera pleśniowego ( u mnie Stilton) - zetrzeć na tarce o dużych oczkach 220 g serka naturalnego ( u mnie o% tłuszczu) 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kruche, cytrynowo-maślane placuszki z makiem, smażone na patelni telfonowej, podane z bardzo czekoladowym sosem. Cytrynowe Welsh Cakes z makiem i czekoladowym sosem przepis zmodyfikowany na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na 2 ciacha 60 g mąki pszennej razowej samorosnącej* 10 g karobu 20 g skrobi kukurydzianej 3 jajka - oddzielić żółtka od białek 30 g truvii 1 łyżka octu jabłkowego 8 łyżek czerwonej, słodkiej herbaty Zobacz więcej
Viola
Viola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fun & Taste
Słodki, prosty, MEGAAAA owocowy!

Słodki, prosty, MEGAAAA owocowy! 257

1
{{headerMessage}}
Na ciasto sok z 1/2 cytryny sok z 1/2 pomarańczy 2 jabłka ok 300 g - nie obierać,usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach 400 g mąki pszennej samorosnącej* 200 g cukru pudru 250 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smakołyki Miętówka - Smaki, zapachy Miodówka cytrynowa-Kuchenny bałagan Mlekówka, nalewką farmaceutów zwana - Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha Na jesienne wieczory - nalewka z pigwowca - Coś Zobacz więcej
pilichola
pilichola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cukry Proste
Magdalenki Mary Berry

Magdalenki Mary Berry 65

0
{{headerMessage}}
masła 3 duże jajka 150 g cukru (użyłam cukru brązowego) 150 g mąki samorosnącej** 1/2łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 cytryny *choć wg przepisu powinno wyjść 30 **mąka samorosnąca Zobacz więcej
{{headerMessage}}
orzechów włoskich do dekoracji 55 g masła (w temperaturze pokojowej, pokrojonego w kostkę) 100 g miałkiego cukru skórka otarta z połowy cytryny 70 g self-raising flour * 2 jajka Krem: 55 g miękkiego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
o wyraźnym smaku. Przepis po modyfikacji. Ciasto: 4 żółtka (w temperaturze pokojowej) 65g płynnego masła ( u mnie flora) 65 g gęstego jogurtu greckiego 0% tłuszczu szczypta soli 50g truvii 150g Zobacz więcej