mąka sitkowa

iKamyk
iKamyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Laboratorium Smaku
Mąka...

Mąka... 311

0
450 mąka tortowa 500 mąka poznańska mąka wrocławska mąka krupczatka 550 mąka luksusowa 650 mąka (kaszka) makaronowa 720 mąka żytnia chlebowa 850 mąka pszenna chlebowa 1000 mąka (kaszka) makaronowa Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Chleb "Sarmata"

Chleb "Sarmata" 87

0
Dziś przedstawiam Wam kolejny chleb z mieszanki do wypieku ze sklepu pana Adama "Chleb na Zdrowie". Skład mieszanki: przewaga żytniej mąki sitkowej T 1400, mąka pszenna T 750, naturalny suszony Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Chleb wileński

Chleb wileński 335

0
również przyrządzić chleb ręcznie, zajmie to chwilę dłużej. Polecam serdecznie. Składniki: mieszanka do wypieku chleba wileńskiego woda wypiekacz lub piekarnik Mieszanka chleba wileńskiego Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm: Mowa słodsza niż miód. Homer Przepis znaleziony na stronie Weekendowej Piekarni. Polecam! Składniki: Zaczyn - 80 g mąki pszennej razowej żarnowej - 60 g wody - 20 g aktywnego Zobacz więcej
Pyszny, prosty w wykonaniu chleb żytni. Wilgotny, niesamowicie dobry. Długo pozostaje swieży. Do tego szybki do wykonania. Słowem, chleb codzienny. Drukuj Chleb żytnio-pszenny na zakwasie i miodzie Zobacz więcej
Składniki zaczynu : 35 g zakwasu, 160 g mąki żytniej typ 1400 / sitkowa */ 135 g wody, 180 g tartego jabłka ze skórką. Składniki mieszamy w misce i pozostawiamy pod przykryciem na 12- 14 godz. w Zobacz więcej
1 faza: kwas pełny 110 g zakwasu żytniego 110 g wody o temp.28oC 110 g mąki żytniej, sitkowej typ 1400 Do zakwasu dodajemy wodę , mieszamy , dodajemy mąkę sitkową , ponownie dokładnie mieszamy i Zobacz więcej
nie skorzystał z tych wyśmienitych przepisów. Na czym jak na czym, ale na chlebie Szkutnicy znają się doskonale. Z tego przepisu możecie też upiec tradycyjny chleb, ale w porze wycieczek, grillów Zobacz więcej
łyżką, przykryć folią spożywczą i zostawić na 12 godzin. Składniki na ciasto właściwe: 500g białej pszennej maki chlebowej 100g mąki żytniej sitkowej (daję żytnią chlebową) 100gg mąki pszennej Zobacz więcej
Kolejny pyszny chlebek z gotowej mieszanki, którą można kupić u p.Adama, który prowadzi dwa sklepyChleb na zdrowieiWypiekacz..Takie mieszanki to super sprawa...polecam.. mieszanka do wypiekuchleba Zobacz więcej
Olga
Olga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Początkująca pani domu
Chleb...

Chleb... 239

0
pszenny, razowy, pytlowy, sitkowy, żytni, a najlepszy... domowy! Po kilku nieudanych próbach pieczenia chleba w moim starym piekarniku, postanowiłam zainwestowaćw maszynę do chleba. Mąż zdziwił się Zobacz więcej
Na pierniczkach skończę prezentację świątecznych wypieków. Oto i one: Ciasto na te pierniczki wymyśliłam pod wpływem chwili. Zależało mi, aby miało ono dodatek mąki żytniej sitkowej. I jak wyszło? Zobacz więcej
Krystyna Gerc
Krystyna Gerc Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co na obiad?
Chleb dyniowy

Chleb dyniowy 669

0
Kolejny produkt ze sklepu redcoon.pl to strzał w dziesiątkę! Niesamowicie wykreowana blacha powoduje że dobrze łapie się rant oraz chleb po upieczeniu idealnie wychodzi z formy. 500ml wody 200g puree Zobacz więcej
; TUTAJ. A pod przepisem zapraszam na konkurs w którym 4 osoby wygrają zestaw gadżetów ufundowanych przez markę Speedcook. Teraz wiem że jakbym jeszcze raz miała organizować sobie kuchnię zaczęłabym Zobacz więcej
karodos
karodos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowe potrawy
Chleb sitkowy

Chleb sitkowy 278

0
Nie ma to jak swój własny chleb… ten zapach, jaki unosi się w kuchni… i radość bliskich – bezcenne. Pieczenie chleba weszło mi w nawyk na dobre. Nie wiem, który to już mój wypiek ale nie zamierzam Zobacz więcej
Chleb bałtycki w wersji rosyjskiej podobny jest nieco do naszego polskiego sitkowego, choć w przepisie, z którego korzystałam, poszczególne fazy mają inny czas przygotowania i co najważniejsze do Zobacz więcej
Kolejne mistrzostwo świata w wypieku chleba :) Chlebek z suszonymi pomidorami jest pyszny i wilgotny. Zamieniłam mąki odwrotnie niż w przepisie gdyż okazało się, że mam resztę mąki pszennej chlebowej Zobacz więcej
przygotowania 5 hours 30 mins Całkowity czas 5 hours 45 mins Autor: Anna Typ dania: Pieczywo Ilość porcji: 30 Składniki Zaczyn 200 g wody 300 g mąki pszennej 6 g świeżych drożdży Ciasto właściwe 210 Zobacz więcej
go tylko nieco,dodajączamiastotrębów ziarna pszenicy. Razowy chleb na zakwasie z ziarnami pszenicy Składniki: Zaczyn 120 g aktywnego zakwasu żytniego (dokarmionego dzień wcześniej) 50 ml letniej wody Zobacz więcej
Chleb o dość zbitym, wilgotnym miąższu czego efektem mogło być iż nie posiadałam maki sitkowej ale w smaku smaczny. Jak o chleby na zakwasie lekko kwaskowaty z lekką nutą kminku, który nie jest Zobacz więcej