mąką żytnia 2000

Lubicie placki ziemniaczane, takie tradycyjne bez dodatków? Ja i moje dzieci uwielbiamy placki ziemniaczane ale każde z nas lubie je jeść inaczej. Moje dzieci najczęściej jedzą je z cukrem. Od czasu Zobacz więcej
14 czerwca 2012 by Caroline Od Młynów w Stoisławiu otrzymałam również mąkę żytnią razową typu 2000 z pełnego przemiału. Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna – 255 kcal Białko – 8,7g Zobacz więcej
Błyskawiczne, bo nie trzeba czekać, żeby zmiękły. Biorąc pod uwagę, że wiele z nas nie ma czasu na parę tygodni przed świętami piec tradycyjnych pierniczków, takie przepisy ciągle są na wagę złota. A Zobacz więcej
Post, który jakoś się zapodział i nie został opublikowany wcześniej, doczekał się publikacji dziś. Chleb,nieco cięższy odpoprzedniego,bo zrobiony z dodatkiem mąki żytniej razowej smakuje doskonale z Zobacz więcej
Mąka jest podstawowym składnikiem wielu produktów, które od wieków stanowią podstawę żywienia człowieka. Powstaje w wyniku bardzo silnego rozdrobnienia ziarna zbóż. Głównym podziałem mąki jest Zobacz więcej
Dziś znalazłam w Kaufland-ie mąkę żytnią do wypieku domowego chleba, czytałam w internecie, że z takiej mąki wychodzą lepsze placki, a ciasto na pierogi lepiej się klei od tego zrobionego ze zwykłej Zobacz więcej
W niedzielne popołudnie po prostu musi być ciasto... Albo chociaż muffiny :) Powiem Wam, że te zasługują na pochwałę... Choć to szybkie muffiny, smakują jak ucierane babeczki... Z kawałkami deserowej Zobacz więcej
Bułki z dużą zawartością mąki pszennej razowej i żytniej, ale zaskakująco lekkie i puszyste. Przepis pochodzi stąd. Bułki razowe z mąką żytnią 10-12 bułek 290 ml mleka 280 g mąki pszennej razowej Zobacz więcej
katnova
katnova Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KATNOVA
Mąka

Mąka 453

Cześć, Dziś post o mące, po prostu:). Mam nadzieję, że ta notka zapadnie Wam w pamięci poprzez ogromną dawkę rodzajów skumulowaną w jednym miejscu. Biorąc pod uwagę zawartość glutenu możemy podzielić Zobacz więcej
kamila100.85
kamila100.85 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bez pszenicy
Tawa tawas (mąka żytnia)

Tawa tawas (mąka żytnia) 497

Te ciastka przypadkiem gdzieś mi się rzuciły w oczy. Poszukałam trochę i znalazłam je na blogu Kuchni Ireny i Andrzeja KLIK. Jest to boliwijska potrawa, na blogu polecana jako słodki obiad. Jednak dla Zobacz więcej
Zamiast tradycyjnych faworków, na tłusty czwartek można upiec takie róże. 16 sztuk 1 sztuka: 139kcal, białko:3g, węglowodany:17g, tłuszcz:6g 300g mąki żytniej 4 żółtka 4 łyżki cukru 5 łyżek jogurtu Zobacz więcej
joanna30
joanna30 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakołyki Asi
Kopytka z mąką żytnią

Kopytka z mąką żytnią 29

Gdy zostaną mi z obiadu ziemniaki bardzo często na drugi dzień przygotowuję kopytka. Przepadamy za takimi podsmażonymi z masełkiem i bułką tartą. Tym razem zamiast mąki pszennej dodałam mąkę żytnią Zobacz więcej
Dawno miałam ochotę na pierogi, a że twaróg był pod ręką wyszło na ruskie :) Troszkę eksperymentowałam i do mąki pszennej dodałam pełnoziarnistą żytnią. Wyszły bardzo dobrej. Polecam! SKŁADNIKI: Zobacz więcej
Po prostu faworki z serduszkiem :) 100g mąki żytniej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego 2 łyżki śmietany 18% 2 żółtka szczypta soli olej rzepakowy o smażenia cukier puder do dekoracji Zobacz więcej
Jakiś czas temu nabrałam niepohamowanej ochoty na pieczywo. Byłam głodna, chodziłam po sklepie z listą zakupów i zastanawiając się nad wielkością bananów, które będą mi potrzebne do ciasta, mój zmysł Zobacz więcej
Bułki z dużą zawartością mąki pszennej razowej i żytniej, ale zaskakująco lekkie i puszyste. Przepis pochodzi stąd. Bułki razowe z mąką żytnią 10-12 bułek 290 ml mleka 280 g mąki pszennej razowej Zobacz więcej
Dzisiaj będzie o pysznych ciasteczkach, które przygotowałam kilka dni temu. Są maślane, zdrowsze niż te sklepowe bo z mąką żytnią i robi się je błyskawicznie ( u mnie zajęło to 10-15 minut bez Zobacz więcej
Moje pierwsze bułeczki na blogu! W tym tygodniu robię je już po raz drugi, tym razem jako drugie śniadanie na wyjazd. Moim zdaniem spełniają wszystkie cechy, jakie sobie cenię: są zdrowe (użyłam tylko Zobacz więcej
To jedne z najlepszych bułeczek jakie do tej pory upiekłam - puszyste, z lekko chrupiącą skórką, długo zachowujące świeżość (były mięciutkie nawet trzeciego dnia od upieczenia) i bardzo łatwe do Zobacz więcej
gdyby ktos zapytal mnie, co dobrego wynika z tego, ze wyjezdzamy na emigracje, to przyklad kulinarny mam przynajmniej jeden i do tego sentymentalny. Gdyby nie moj wyjazd, to zapewne nigdy nie Zobacz więcej