mąka żytnia razowa pierogi

Kulinarny aforyzm : Entuzjazm to delirium rozumu. Napoleon Bonaparte Przepis z magazynu Kuchnia. Pyszne! Składniki: - 70 g mąki pszennej razowej - 60 g mąki pszennej białej - 40 g mąki ziemniaczanej Zobacz więcej
Lubicie placki ziemniaczane, takie tradycyjne bez dodatków? Ja i moje dzieci uwielbiamy placki ziemniaczane ale każde z nas lubie je jeść inaczej. Moje dzieci najczęściej jedzą je z cukrem. Od czasu Zobacz więcej
Dawno miałam ochotę na pierogi, a że twaróg był pod ręką wyszło na ruskie :) Troszkę eksperymentowałam i do mąki pszennej dodałam pełnoziarnistą żytnią. Wyszły bardzo dobrej. Polecam! SKŁADNIKI: Zobacz więcej
No i wiecie…pierogi zrobimy, w zasadzie wszystko mamy…ser, ziemniaki (zostały z poprzedniego obiadu), cebula, śmietana, słonina, masło i !!!! Po przyjeździe z zakupów patrzymy do szafek a tam NULL! Zobacz więcej
Post, który jakoś się zapodział i nie został opublikowany wcześniej, doczekał się publikacji dziś. Chleb,nieco cięższy odpoprzedniego,bo zrobiony z dodatkiem mąki żytniej razowej smakuje doskonale z Zobacz więcej
Bułki z dużą zawartością mąki pszennej razowej i żytniej, ale zaskakująco lekkie i puszyste. Przepis pochodzi stąd. Bułki razowe z mąką żytnią 10-12 bułek 290 ml mleka 280 g mąki pszennej razowej Zobacz więcej
Jakiś czas temu nabrałam niepohamowanej ochoty na pieczywo. Byłam głodna, chodziłam po sklepie z listą zakupów i zastanawiając się nad wielkością bananów, które będą mi potrzebne do ciasta, mój zmysł Zobacz więcej
Bułki z dużą zawartością mąki pszennej razowej i żytniej, ale zaskakująco lekkie i puszyste. Przepis pochodzi stąd. Bułki razowe z mąką żytnią 10-12 bułek 290 ml mleka 280 g mąki pszennej razowej Zobacz więcej
To jedne z najlepszych bułeczek jakie do tej pory upiekłam - puszyste, z lekko chrupiącą skórką, długo zachowujące świeżość (były mięciutkie nawet trzeciego dnia od upieczenia) i bardzo łatwe do Zobacz więcej
14 czerwca 2012 by Caroline Od Młynów w Stoisławiu otrzymałam również mąkę żytnią razową typu 2000 z pełnego przemiału. Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna – 255 kcal Białko – 8,7g Zobacz więcej
Dziś znalazłam w Kaufland-ie mąkę żytnią do wypieku domowego chleba, czytałam w internecie, że z takiej mąki wychodzą lepsze placki, a ciasto na pierogi lepiej się klei od tego zrobionego ze zwykłej Zobacz więcej
Tym razem chleb z mąkami pełnoziarnistymi - pszenną i żytnią. Jednak dzięki temu, że połowa zawartości mąki w chlebie to mąka chlebowa, nie jest typowo ciężkim, razowym chlebem i można go piec bez Zobacz więcej
W niedzielne popołudnie po prostu musi być ciasto... Albo chociaż muffiny :) Powiem Wam, że te zasługują na pochwałę... Choć to szybkie muffiny, smakują jak ucierane babeczki... Z kawałkami deserowej Zobacz więcej
Pierogi tak naprawdę robimy na oko. Ciężko stać z wagą i dokładnie odmierzać składniki. Więc zwykle wsypujemy do miski mąkę, dodajemy sól i lejemy wodę - ile potrzeba. Ale raz czy dwa zrobiliśmy to po Zobacz więcej
natalia.190
natalia.190 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Secret way to the kitchen
Pierogi razowe

Pierogi razowe 3257

Podstawowy przepis bez użycia jajka PIEROGI PEŁNOZIARNISTE przepis domowy || dużo pierogów/ w zależności od grubości ciasta/ok. 3 porcje - 200g mąki pszennej razowej/graham + do podsypywania. - 100g Zobacz więcej
Błyskawiczne, bo nie trzeba czekać, żeby zmiękły. Biorąc pod uwagę, że wiele z nas nie ma czasu na parę tygodni przed świętami piec tradycyjnych pierniczków, takie przepisy ciągle są na wagę złota. A Zobacz więcej
Szwedzkich fascynacji ciąg dalszy! Tym razem typowe dla Szwecji pieczywo. Bardzo przyjemnie pracuje się na ciescie drożdżowym, polecam dla odprężenia. Do przygotowania kolkunastu chlebków Zobacz więcej
Chlebów ostatnio piekę dużo, na pęczki wręcz (dzisiejszy pęczek zawiera 5 chlebów), ale niestety mam odwieczne problemy na linii telefon - komputer, więc robione telefonem zdjęcia nie trafiają na Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AZgotuj
Żytnia razowa szarlotka

Żytnia razowa szarlotka 2292

Kruche ciasto tarte na tarce. Delikatne i chrupiące. Niespodziewane. Czujesz, że jesz zdrowo. 2 szklanki mąki razowej żytniej typ 2000 3 żółtka 75 gram cukru drobnego 3/4 kostki masła 1,5 kg jabłek Zobacz więcej
Mąka jest podstawowym składnikiem wielu produktów, które od wieków stanowią podstawę żywienia człowieka. Powstaje w wyniku bardzo silnego rozdrobnienia ziarna zbóż. Głównym podziałem mąki jest Zobacz więcej