mąka żytnia razowa przepisy

Bułki z dużą zawartością mąki pszennej razowej i żytniej, ale zaskakująco lekkie i puszyste. Przepis pochodzi stąd. Bułki razowe z mąką żytnią 10-12 bułek 290 ml mleka 280 g mąki pszennej razowej Zobacz więcej
Bułki z dużą zawartością mąki pszennej razowej i żytniej, ale zaskakująco lekkie i puszyste. Przepis pochodzi stąd. Bułki razowe z mąką żytnią 10-12 bułek 290 ml mleka 280 g mąki pszennej razowej Zobacz więcej
Nemi
Nemi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Habibi
Bułki z mąki żytniej razowej

Bułki z mąki żytniej razowej 675

1
... i o tym jaką miały chrupiącą skórkę (niemożliwe, że to już czas przeszły!). Z podanych składników wyszły 4 sztuki. Składniki: Ok. 2 szklanek mąki żytniej razowej Otręby owsiane oraz pszenne Zobacz więcej
To jedne z najlepszych bułeczek jakie do tej pory upiekłam - puszyste, z lekko chrupiącą skórką, długo zachowujące świeżość (były mięciutkie nawet trzeciego dnia od upieczenia) i bardzo łatwe do Zobacz więcej
tylko jedną sztukę. Postanowiłam więcej nie popełniać tego błędu i upiec bułeczki w domu. Ale nie białe, pszenne tylko ciemne, zdrowsze. Pełnoziarniste, razowe – takie, które utrzymają świeżość Zobacz więcej
Trochę się obawiałam razowych muffinów, zupełnie niesłusznie. Są pyszne, miękkie (to zapewne zasługa oleju) . Następnym razem zrobię bez grama maki pszennej J 1 szklanka mąki żytniej razowej Pół Zobacz więcej
Tym razem chleb z mąkami pełnoziarnistymi - pszenną i żytnią. Jednak dzięki temu, że połowa zawartości mąki w chlebie to mąka chlebowa, nie jest typowo ciężkim, razowym chlebem i można go piec bez Zobacz więcej
14 czerwca 2012 by Caroline Od Młynów w Stoisławiu otrzymałam również mąkę żytnią razową typu 2000 z pełnego przemiału. Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna – 255 kcal Białko – 8,7g Zobacz więcej
Pyszne razowe gofry z maki żytniej. Przyznam, ze bałam się je robić. Wyobrażałam sobie jak lądują w koszu. Ale widziałam na jednym z blogów, że wyszły z żyta. Ucieszyłam się, bo mam sporo żytnich mąk. Zobacz więcej
Bułki hamburgerowe w nieco zdrowszej, razowo- żytniej wersji. Ciasto jest nieco bardziej zbite niż w tradycyjnej wersji. Upiekłam je do podania wegetariańskich burgerów z cieciorki- przepis już Zobacz więcej
Zainspirowałam się przepisem znalezionym na Kwestii Smaku, ale tak go zmodyfikowałam, że tak naprawdę powstało coś całkiem nowego: zamiast mąki pszennej dałam żytnią*, zamiast cukru – ksylitol, Zobacz więcej
Jeszcze jeden przepis na bułeczki śniadaniowe. Jak to moje dzieci mówią dziś jest „dzień Kubusia”, co oznacza tyle, że tata w końcu może się wyspać i robimy z dziećmi śniadanie-niespodziankę:) Zobacz więcej
Przyczyną moich dzisiejszych szaleństw kuchennych jest mąka żytnia razowa, na która natknęłam się ostatnio w osiedlowym sklepie. Jest to mąka nie byle jaka, bo jedna z najlepszych w Polsce. Nie żadna Zobacz więcej
SKŁADNIKI 260 ml mleka 75 g oleju 1 łyżeczka miodu 1 jajo 500 dag mąki pszennej 90 dag mąki żytniej razowej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 17 dag drożdży SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki Zobacz więcej
Szwedzkich fascynacji ciąg dalszy! Tym razem typowe dla Szwecji pieczywo. Bardzo przyjemnie pracuje się na ciescie drożdżowym, polecam dla odprężenia. Do przygotowania kolkunastu chlebków Zobacz więcej
Naleśnik nie zawsze musi pojawiać się w towarzystwie dżemu lub białego sera. Czasem ma ochotę wyzwolić się z jarzma tradycji i przywdziać inne szaty. W roli głównej dziś naleśnik z mąki żytniej Zobacz więcej
, ale jeśli chce zacząć sam to polecam zakupienie sobie książki Hamelmana "Chleb", bo ja na razie innych źródeł nie chcę i nie będę. Jak dotąd jeden chleb na żytnim zakwasie był taki średni, być może Zobacz więcej
licząc buraków), zatem doskonale wzbogaci smak różnego rodzaju słodkich wypieków. Zapraszam na zdrowe ciasto marchewkowe, bez cukru! Do zrobienia ciasta wykorzystałam mąkę żytnią razową* i mąkę Zobacz więcej
pszenną zastąpiłam mąką żytnią razową i przyrządziłam pyszne naleśniki, które w połączeniu z dużą ilością ulubionych owoców smakują wyśmienicie !! To świetna alternatywa na słodki obiad dla dbających Zobacz więcej
pszennej razowej i orkiszowej. Zakwas żytni,trochęsłonecznika, a na wierzchu kminek. Ot taka sobie kombinacja. A co do kminku, to nie było go w planie.Wsypałamkońcówkę słonecznika do ciasta i brakło Zobacz więcej