mąka żytnia typ 2000

14 czerwca 2012 by Caroline Od Młynów w Stoisławiu otrzymałam również mąkę żytnią razową typu 2000 z pełnego przemiału. Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna – 255 kcal Białko – 8,7g Zobacz więcej
Bardzo trudno jest upiec ciasto na mące żytnie. Po prostu nie rośnie. Ale można zrobić tzw. ciasto ucierane, które warto użyć jako "podkład" pod np. śliwki. Zima dobiega końca, zapasy mrożonych owoców Zobacz więcej
kuchniamaryny
kuchniamaryny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniamaryny
(bez tytułu)

(bez tytułu) 25

0
450g wody 50g jogurt naturalny drożdże świeże 30g 650g mąka pszenna chlebowa typ 750Młyn Kopytowa 100g mąka żytnia Eko 2000 Młyn Kopytowa sól morska 10g ocet balsamiczny 15g […] Zobacz więcej
Patryszja
Patryszja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jagodziana Coffee
Chleb pełnoziarnisty

Chleb pełnoziarnisty 1394

0
hmmm a jakiego typu mąkę użyłaś? :) ja ostatnio robiłam chyba z żytniej typu 2000 i zastanawiam się czy to nie jest powód moich chlebowych porażek ;p a jestem z Czerwieńska, rzadko piszę dokładną Zobacz więcej
15szt 250g wody 200g mleka śmietana 12%50g drożdże świeże 30g 650g mąka pszenna bułkowa typ 650 100g mąkażytnia razowa 2000 EKO sól morska 10g ocet balsamiczny 15g 10g miodu […] Zobacz więcej
z czego się bardzo cieszę i dziękuję :) Zapraszam do polubienia profilu QuchniaWege oraz SteviJa Polska, a znajdziecie tam informacje o organizowanych konkursach i nie tylko :) A oto nowa wersja Zobacz więcej
Ever
Ever Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
Muffinki wytrawne razowe SB

Muffinki wytrawne razowe SB 471

0
Składniki na 6 sztuk : 2 szklanki mąki żytniej razowej typ 2000 2 łyżki proszku do pieczenia 2 jajka 1 szkl. mleka 6 łyżek oliwy z oliwek szynka ser żółty light 1 cebula sól Sposób wykonania: Cebulę Zobacz więcej
9 czerwca 2012 by Caroline Wczoraj otrzymałam od firmy Stoisław produkty do testowania. Wśród tych cudów znalazłam: 1. Mąkę pszenną tortową typ 450. 2. Mąkę żytnią razową typ 2000. 3. Kaszę jęczmienną Zobacz więcej
zapoczątkowało moje domowe pieczenie chleba. Ostatniego dnia 2011 roku, spróbowałam sama wykonać zakwas na chleb. Ale o tym później... Kto ma ochotę spróbować, proszę zaopatrzyć się w mąkę żytnią Zobacz więcej
Kolejny pyszny chlebek z mieszanek dostępnych u P.Adama..i jak zwykle wystarczy tylko woda, trochę czasu , piekarnik lub wypiekacz do chleba.. mieszanka do wypieku chlebadobrodziej orkiszowy woda Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z cukrem pudrem
zakwas na żur

zakwas na żur 78

1
Po co kupować, kiedy możemy zrobić sami? :) 100 gramów mąki żytniej razowej ( typ 2000) skórki razowego chleba ( okrojone z dwóch kwadratowych kromeczek) 3 - 4 ząbki czosnku 4 szklanki wody Mąkę Zobacz więcej
Składniki 190 g zakwas aktywny orkiszowy szczypta drożdży swieżych 250 g mąka chlebowa typ 750 Młyn Kopytowa 100 g mąka żytnia razowa typ 2000Młyn Kopytowa 100 g mąka orkiszowa typ 650 Młyn Kopytowa Zobacz więcej
Składniki (na 27 pierogów): farsz: gotowana wołowina (ok. 300g) 1 jajko 2 cebule pieprz sól Wołowinę gotujemy (można zrobić na niej zupę np. jarzynową), mielimy przez maszynkę, na koniec mielimy też Zobacz więcej
Pyszne naleśniki w wersji na słodko lub na słono ( należy wtedy pominąć cukier), a do tego zdrowe. Przepis nie wymaga ważenia składników dzięki czemu danie szybko się przygotowuje. Składniki na ok Zobacz więcej
250g mąki żytniej razowej typ 2000 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100g oleju (tak gram nie ml) serek wiejski light (150g) razem z serwatką 130g jogurtu naturalnego Zobacz więcej
Składniki (na około 15 babeczek): 300 g mąki żytniej razowej typ 2000, 2 łyżeczki sody, 140 g brązowego cukru trzcinowego, 3 średnie jajka, 200 ml jogurtu naturalnego, 0,5 szklanki mleka, 10-12 Zobacz więcej
Przepis zrodziłsiępodczas samego robienia ;) trochę tegotrochętamtego i ciasto gotowe,zniknęływ kilka chwil ;) wyszło 9, a mi udało się zjeść 2 ! ;) Składniki: 2 średnie jabłka (około250g) 1 duże lub Zobacz więcej
Nowy nabytek (żytnia mąka do wypieku chleba) wypróbowana ;) Moja recenzja jest następująca: ciasto zdecydowanie lepiej się wyrabia, nie łamie się tak, ani nie kruszy, jest bardziej elastyczne, Zobacz więcej
Dziś post bez zbędnego rozpisywania się.. Składniki (na około 4 gofry serduszka): 1 szklanka mąki żytniej (użyłam typ 2000) 1 łyżeczka proszku do p. 1 łyżeczka stewi 0,5 szklanki wody mineralnej 3/4 Zobacz więcej
Bardzo lubię chleb żytni, dlatego często piekę chleby właśnie z te mąki. Ten jest taki jak lubię, lepki, słodkawy od rodzynek. Polecam. Przepis Liski. Chleb żytni na zakwasie z rodzynkami 150 g Zobacz więcej