makaron dwujajeczny

Kolorowa sałatka z soczewicy Dzisiaj polecam sałatkę z soczewicy, która jest nie tylko sycąca ale również bardzo zdrowa, bo bogata w witaminy: A , z grupy B, C i PP or... Zobacz więcej
Nudziło mi się więc wzięłam się za robienie makaronu domowego . Zachciało mi się czegoś innego niż zazwyczaj robie. Składniki na makaron : maka pszenna typ 500 2 szklanki 2jaja 6 łyżek cieplej wody Zobacz więcej
16 października 2012 by Caroline Nawiązałam współpracę z producentem makaronów Bartolini. Do testowania otrzymałam 5 paczek makaronów: Makaron 2-jajeczny świderki z przyprawami. Makaron orkiszowy. Zobacz więcej
zupę wigilijną. (Morele, daktyle, gruszki, brzoskwinie, jabłka). Zupa jest banalnie prosta. Susz owocowy wsypuję do wody, dodaję trochę cukru i gotuję, aż woda w zupie nabierze herbacianego koloru. Zobacz więcej
Sezon na truskawki powoli dobiega końca, ostatnim rzutem na taśmę powstał taki słodki obiad...w dzieciństwie makaron z truskawkami był moim ulubionym letnim obiadem, gdy sama zaczęłam go robić Zobacz więcej
Pomysł na tę zupę podsunęła mi Mamusia :) Delikatny i rozgrzewający krem z marchewki. Można go podać z paluszkami grissini lub - żeby był bardziej treściwy- z drobnym makaronem dwujajecznym. Jeżeli Zobacz więcej
trawę cytrynową, kapustę i marchewkę. Gotujemy pod przykryciem 5 minut. 3. Wlewamy mleko kokosowe i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy pastę Tom Kha, kolendrę, cukier i sos rybny. Gotujemy pod Zobacz więcej
makaronu nitki dwujajecznego - 1 spora pierś upieczonego(w ulubionych przyprawach)kurczaka (może być też gotowana) - 1 jajko - 1 średnia cebulka - 3 ząbki czosnku - sól - pieprz czarny mielony - Zobacz więcej
Kupując makaron – nawet dobrej i sprawdzonej firmy – warto mu się trochę przyglądnąć. Świeży, dobrej jakości surowy makaron powinien mieć żółty lub kremowy kolor, nie powinien zawierać białych plamek. Zobacz więcej
z fetą jedzą. Więc o co chodzi??? Za to na drugie danie z wielką przyjemnością wcinali zapiekany makaron (dwujajeczny, który wcześniej przygotowałam) z sosem pomidorowym i żółtym serem. Składniki: Zobacz więcej
zupy, opakowanie jest duże, używa się po łyżce. Zatem jeśli mam ochotę podrasować wywar z warzyw dodaję łyżkę pasty na koniec gotowania, na cały garnek. Na zdjęciu zupa z wyjętą z gotowania Zobacz więcej
Pyszny, nieskomplikowany obiad. Wystarczy mieć w domu makaron, pieczarki, ulubione przyprawy i odrobinę oliwy do podsmażenia. Makaron jest jednak niezwykle tuczący - dlatego dawkujmy go sobie Zobacz więcej
W przypływie szaleństwa i kompulsji zakupowych zakupiłam serki Mascarpone. Nigdy nie używałam ich do żadnych potraw. Mogłam wypróbować przepis na Tiramisu, ale bardziej niż deser wolałam przygotować Zobacz więcej
dodajemy pure z tamaryndowca i/lub sok z limonki. Dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Podajemy z makaronem dwujajecznym lub jaśminowym i ewentualnie posypujemy świeżą kolendrą. Smacznego! :) Zobacz więcej
Witajcie! Dziś drugi z zapowiadanych postów, czyli propozycje dań obiadowych do 500 kcal. A już za tydzień ukaże się pierwszy z postów w ramach współpracy z SONKO i będzie dotyczył diety Zobacz więcej
) pszenica durum wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów. Mąka z pszenicy durum zwana semoliną jest bardziej bogata w białko, tłuszcze oraz witaminy i składniki mineralne, niż zwykła mąka Zobacz więcej
Koniec roku szkolnego niezmiennie kojarzy mi się z owocowymi, słodkimi obiadami, które dawały energię na popołudniowe harce na dworze. Klasykiem jest tu, rzecz jasna, makaron z truskawkami! Co w Zobacz więcej
Najstarszy makaron ma ponad 4 tys. lat i został znaleziony w Chinach. Znali go także starożytni Grecy, a potem Arabowie, dzięki nim produkt ten w IX wieku poznali Włosi. Obecnie makarony to Zobacz więcej