makaron fasolka boczek

Witajcie Kochani Dzisiejszy przepis to danie dla miłośników makaronu w każdej postaci – tym razem z sosem z boczkiem, jarmużem i fasolką szparagową. Użyłam do niego mrożonego jarmużu oraz fasolki. Zobacz więcej
Jakie to proste Fasolka, młode ziemniaki i boczek Zobacz więcej
Śniadanie to podstawa dnia. Nigdy nie zapomnijmy o nim przed wyjściem z domu. Dobre śniadanie da nam energii do działania już od samego rana. Jajecznicę możemy przyrządzać na wiele sposobów, każdym Zobacz więcej
Fasolka szparagowa z boczkiemnie ma sobie równych, jeśli chodzi o bezproblemowe przygotowanie i komfort jedzenia. Idealnie sprawdza się zarówno jako dodatek do rodzinnego obiadu, ale też przekąska Zobacz więcej
Makaron z zielonymi szparagami i wędzonym boczkiem to znakomita propozycja na treściwy obiad. Przygotowanie posiłku jest banalnie proste i co najważniejsze błyskawiczne. Zamiast boczku możecie użyć Zobacz więcej
Makaron z boczniakami i boczkiem • Programista w kuchni Programista w kuchni Toggle navigation Programista w kuchni Strona główna Przepisy Na wynos Blog Programista w kuchni / Przepisy / Dania główne Zobacz więcej
Składniki: 300 krótkiego makaronu (u mnie sprężynki); 150 g wędzonego boczku; 150 g słodkiej, gęstej śmietany 36 % (u mnie z Piątnicy, do deserów); 50 g startego parmezanu; Duża garść rukoli; Olej do Zobacz więcej
Składniki: 250 g makaronu penne; 1 mała cebula; 1 ząbek czosnku; 125 g wędzonego boczku; 125 g sera gorgonzola; 200 g kwaśnej, gęstej śmietany 18 %; 1/2 szklanki mleka; 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w Zobacz więcej
Fasolka szparagowa w boczku to nie tylko świetny dodatek czy przekąskaale również przepyszny i banalny wwykonaniu,samodzielny posiłek, który możemy spakować na wynos. Połączenie fasolki i boczku ze Zobacz więcej
Składniki: 300 g makaronu, 3 plasterki boczku, 8 pomidorków koktajlowych, kilka zielonych oliwek, 1 mała cebula czerwona, sól, pieprz, bazylia, oregano, oliwa z oliwek. Przygotowanie: Makaron ugotować Zobacz więcej
Bardzo sycąca i kolorowa sałatka. Fantastycznie smakuje za sprawą boczku i cebulki. Lekko czosnkowa. Przepis znalazłam u Alex i okazał się rewelacyjny Składniki: makaron kolorowy typu świderki (dałam Zobacz więcej
Klasyczny makaron z wszystkim co mam w lodówce. Dobrze podsmażony boczek i lekko ostry sos pomidorowy doskonale komponują się z makaronem :) Suszone zioła można zastąpić świeżymi. Liczba porcji: 2 200 Zobacz więcej
Dziś przepis nadanie, któremożna przygotować w parę minut. W czasie w którym gotuje się makaron, kroimy i podsmażamy boczek. Całość nakładamy na talerz do tego ser i obiad gotowy. Prawda że szybko, Zobacz więcej
Jeśli lubicie przepisy na pyszne makarony ten z całą pewnością przypadnie Wam do gustu. Polecam Wam też kilka moich ulubionych przepisów na makaron z tuńczykiem i oliwkami, spaghetti aglio oilo, Zobacz więcej
. Dziś to co najprostsze, danie z mojego dzieciństwa. Smaki, które wciąż powracają do mnie jak dobra opowieść. Taki makaron pamiętam od nie wiem kiedy. :))) Nie potrafię opisać co jest w tej Zobacz więcej
Fasolka szparagowa w boczku Inna wersja podania fasolki szparagowej, o ile ta z zasmażaną bułką Wam się znudziła :) Pyszny dodatek do mięs (zwłaszcza przyrządzonych na grillu), sadzonego jajka lub Zobacz więcej
Porcje: 4 Czas przygotowania: 20 min Składniki: 400 g penne 2 główki brokuła, pokrojone na różyczki 300 g boczku parzonego i wędzonego, pokrojonego w kostkę 2 małe cebule, drobno pokrojone 4 ząbki Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Fasolka w objęciach boczku

Fasolka w objęciach boczku 100

Dziś na obiad gotowałam fasolkę szparagową z bułką tartą. Odłożyłam trochę gotowanej fasolki i zrobiłam szybką przekąskę z boczkiem wędzonym. składniki dla jednej osoby 12 szt ugotowanej żółtej Zobacz więcej
Pewnie słyszeliście o makaronach firmy Czaniecki. Jest to producent makaronów o bardzo wysokiej jakości. Posiadają również linię makaronów z dodatkiem błonnika owsianego, który bardzo korzystnie Zobacz więcej
Nigdy wcześniej nie pomyślałam,żeby do fasolki dodać grzyby..a jednak można tak zrobić i całkiem smacznie wyszło..Taki pomysł podpatrzyłam w książce Marii Banach Strączki. 500 g zielonej fasoli Zobacz więcej