makaron,kalafior,pomidory i co dalej

Wiem, że część Polski płacze tego lata, że są upały, tzn. przyjmuję to do wiadomości. U nas na północy ;) te upalne dni w 2017 można policzyć na palcach jednej ręki. Powiedziałabym, że konieczność Zobacz więcej
Cześć! W dzisiejszym lunchboxie:Misa morelowo-bananowa orazMuffiny z pomidorami, czarnymi oliwkami i serem feta. W końcu można poczuć, jak smakuje prawdziwy pomidor. Pełnia lata. Malinówki. Najlepiej Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Aarhus: co i gdzie zjeść

Aarhus: co i gdzie zjeść 14

Północnoduńskie Aarhus może się pochwalić tytułem Europejskiej Stolicy Kultury 2017. A że kultura to też kulinaria, nie brak tu atrakcji dla tych, którzy prócz uciech dla ducha szukają też czegoś dla Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Lyon: co i gdzie zjeść

Lyon: co i gdzie zjeść 7

Francja uchodzi za miejsce narodzin światowej kuchni. A jeśli tak jest, to Lyon niekwestionowanie jest tego świata pępkiem. Choć może dzisiaj nie jest w centrum uwagi, tak naprawdę to w Lyonie „ Zobacz więcej
Gdy po raz pierwszy zobaczyłam zdjęcie fioletowego kalafiora wiedziałam, że gdzieś, kiedyś go zdobędę a co z nim zrobię to już sprawa drugorzędna. I w końcu w środę udało mi się go kupić. Był bidula Zobacz więcej
Fot. Kap ArkonaChcieliśmy pojechać z rowerami do Kopenhagi, a potem mostem do Szwecji. Nie mieliśmy żadnych planów. Zrobiliśmy jedynie przegląd hoteli, gdzie moglibyśmy się zatrzymać na nocleg. Pokoje Zobacz więcej
Oto 6 zalet płynnej formy warzyw i owoców. Miksujemy na zdrowie zielone koktajle. Czytaj więcej » Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Weekend w Porto – co i gdzie zjeść

Weekend w Porto – co i gdzie zjeść 36

Weekend w Porto – co i gdzie zjeść - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Zobacz więcej
jagienka
jagienka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
sierotka marysia w kuchni
Białka? I co dalej?

Białka? I co dalej? 995

Co zrobić z 6 białkami? Pozostałość po carbonarze. Myślę, myślę i nic mi do głowy nie przychodzi... beza? Nieee - jakoś nigdy fajna mi nie wychodzi. Próbowałam oddać kotu - ale on stanowczo by wolał Zobacz więcej
symie69
symie69 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PaleoLife
Magiczne miejsce i co my Tam robimy???

Magiczne miejsce i co my Tam robimy??? 27

Dziś chciałam się z Wami podzielić miejscem, które odwiedziłam, gdzie do szpiku kości można poczuć moc paleo. Miejsce magiczne, pod każdym względem. Ludzi, jedzenia, wszech otaczającej natury. Zobacz więcej
symie69
symie69 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PaleoLife
Magiczne miejsce i co my Tam robimy???

Magiczne miejsce i co my Tam robimy??? 44

Dziś chciałam się z Wami podzielić miejscem, które odwiedziłam, gdzie do szpiku kości można poczuć moc paleo. Miejsce magiczne, pod każdym względem. Ludzi, jedzenia, wszech otaczającej natury. Zobacz więcej
Gingergirl
Gingergirl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Czuję głód
Zakwas i co dalej?

Zakwas i co dalej? 194

To kolejny chlebek na zakwasie. Tym razem z mąki orkiszowej, pszennej graham oraz z żytniej i żytniej razowej. Wyrabiany był w maszynie wg przepisu: - 445 ml wody - łyżka oliwy - płaska łyżeczka soli Zobacz więcej
"Kuchnia dwudziestolecia. Co i jak jadano" to książka Agnieszki Jeż, którą można nabyć na stronie Wydawnictwa RM. "Kuchnia polska dwudziestolecia międzywojennego była wielosmakowa i różnobarwna jak Zobacz więcej
Wpis Sylwii z Happiness is homemade o mąkach, które mozna znaleźć w Wielkiej Brytanii zainspirował mnie do zgłębienia tego tematu. Na półkach sklepowych pełno jest różnych typów mąk o mniej lub więcej Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sio-smutki
Pestka - i co dalej ?

Pestka - i co dalej ?  231

Bardzo lubię towarzystwo roślin ( oj, dużo mam do podlewania, dużo ). Kolejne awokado zjedzone.Popatrzcie na jego pestkę : czy nie jest idealna ? Taka gładka, kształtna ? Aż żal ją wyrzucać ! Zobacz więcej
Paulina J.
Paulina J. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchni na Stalowej
Rosół i co dalej...

Rosół i co dalej... 102

Nie wiem czemu, ale tak mam - gdy dopada mnie choroba gotuję zupy. Zaczyna się zazwyczaj od rosołu. Tym razem też tak było. Siedzę od kilku dni w dom, katar nie daje mi żyć, a wiosna nie chce przyjść. Zobacz więcej
Tak mnie dzisiaj natchnęło, bo ciepło: będzie sałatka! Wreszcie słońce, trawka rośnie, drzewa szumią, ptaszki śpiewają... Śmiało można grilla rozpalić i zjeść leniwie coś pysznego, na tarasie pod Zobacz więcej
Frittata, czyli rodzaj omletu z różnymi dodatkami, to fajna propozycja na zdrowe, sycące i niebanalne śniadanie. Wystarczy dodać ulubione składniki lub to, co akurat mamy w lodówce – do wyboru są Zobacz więcej
claud
claud Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mniam po wegetariańsku
Ciecierzyca. I co dalej ?

Ciecierzyca. I co dalej ?  71

Wiem, sama po sobie, że kiedy kupujemy coś nowego, pierwszy raz, to zwykle nie mamy pojęcia od której strony to ugryźc. Tak było w moim przypadku kiedy zdecydowałam się na kupienie ciecierzycy. Zobacz więcej
jagienka
jagienka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
sierotka marysia w kuchni
Białka? I co dalej?

Białka? I co dalej? 62

Co zrobić z 6 białkami? Pozostałość po carbonarze. Myślę, myślę i nic mi do głowy nie przychodzi... beza? Nieee - jakoś nigdy fajna mi nie wychodzi. Próbowałam oddać kotu - ale on stanowczo by wolał Zobacz więcej