makaron pappardelle z jarmużem, dynią i ziarnami prażonego słonecznika

Ostatnio trafiłam na fajny przepis uKasi Cukier na chleb z cukinią, powiem Wam że jest przepyszny, tak wszystkim smakował że musiałam upiec dwie blaszki. Dzięki zawartości cukini w cieście chleb jest Zobacz więcej
Składniki (3 porcje): Makaron pappardelle lub inny szeroki 3-4 liście jarmużu 25 dag obranej dyni 3 łyżki ziaren słonecznika uprażonych na suchej patelni 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z Zobacz więcej
Czas lata, to też czas warzywnych pasztetów, które bardzo lubię. Takie pasztety są bardzo fajnym i smacznym zamiennikiem dla pasztetów z mięsa. Są lekkie i świetnie nadają się do smarowania kanapek do Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was przepis na bardzo prosty pszenno-żytni chleb na drożdżach. Jego smak fajnie wzbogaca spora ilość ziaren dyni i słonecznika. Dzięki nim jest również bardziej sycący. Jego zrobienie Zobacz więcej
Szukając informacji o wartościach odżywczych liści rzodkiewki doszłam do wniosku, że chybalepiej wyrzucać korzenie niż liście :/ Jak się okazuje jest to 2 razy lepsze źródło witaminy C niż sok z Zobacz więcej
Pesto z liści rzodkiewki i słonecznika prażonego - Jak szef Znajdziesz tu przepisy Paul Bocuse, Gordon Ramsay, Michel Roux, Nigella Lawson, Jamie Oliwier, Wojciech Amaro i wielu, wielu innych. Toggle Zobacz więcej
Potrzebny czas: 10 minut + noc moczenia ziaren Porcja: 4 osoby Poziom trudności: Łatwy Wydrukuj Autor Wysmakowane 21 kwietnia 2017 Pasta z ziaren słonecznika i dyni z dodatkiem suszonych pomidorków. Zobacz więcej
Jakiś czas temu widzieliście, że otrzymałam świetną paczuszkę odTARGROCH FILIPOWICE. Znalazły się w niej wszelkiego rodzaju bakalie, cieciorka, kasze, ziarna itp. Sumiennie testuję i sprawdzam i Zobacz więcej
Składniki: 500 ml naturalnej maślanki; 125 ml kwaśnej, gęstej śmietany 18 %; 1 i 1/2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny; 5 średnich ogórków gruntowych; 5 średnich rzodkiewek; Pęczek szczypiorku; Sól; Zobacz więcej
Makaron z dynią i jarmużem, świeżo startym parmezanem, natką pietruszki, gorgonzolą i pestkami słonecznika. . Makaron z dynią i jarmużem . Składniki (2-3 porcje): 200 g makaronu- użyłam tagliatelle Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-10 Składniki: mała główka kapusty pekińskiej, 10 pomidorków koktajlowych, 1/3 ogórka Zobacz więcej
Cześć! Tym przepisem żegnam się ze szparagami. Na myśl o tym, że sezon na nie trwa tak krótko – robi mi się smutno. Uwielbiam je i mimo, że często goszczą w mojej kuchni – mam wrażenie, że nie Zobacz więcej
Na obiad oprócz mięsa również lubimy zielone, w różnych postaciach. Dzisiaj proponujemy makaron ze szpinakiem i jarmużem. Zdrowy obiad dostarczający nam białka, błonnika i witamin. Oraz wspomagający Zobacz więcej
Surówka z selera naciowego, jabłka i prażonego słonecznika Nowy Rok na blogu rozpoczynam dopiero dziś ale mam nadzieję, że o mnie nie zapomnieliście, a może nawet zatęskniliście za nowymi przepisami Zobacz więcej
Zupa krem z dyni i warzyw korzennych z podsmażanym jarmużem i ziarnistą posypką! Rozgrzewająca zupa na zimę! Podczas zimy i takich silnych mrozów jak teraz te, które panują w naszym kraju, najchętniej Zobacz więcej
Pesto robię praktycznie ze wszystkiego, no może niezupełnie ze wszystkiego, bo przykładowo z kaszanki, to nie. Jednak zgodnie z zasadą: zielenina + orzechy + czosnek + ser+ oliwa używam wszelkich Zobacz więcej
Bułki z mąki pszennej i żytniej razowej. Posypane ziarnami słonecznika i pestkami dyni. Przepis na 6 średniej wielkości bułek. To jak na razie najsmaczniejsze bułki jakie udało mi się upiec ok. 1,5 Zobacz więcej
Lubicie risotto? Ja uwielbiam, choć ostatnio zdecydowanie jem mniej białego ryżu na poczet kasz i soczewicy. Proponuję więc pęczotto z dynią i jarmużem. Pęczak przeżywa swoisty renesans w mojej Zobacz więcej
Składniki na 10-12 sztuk. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 350 g mąki pszennej typ 650 150 g mąki żytniej typ 720 50 g otrębów żytnich 50 Zobacz więcej
Składniki na 10-12 sztuk. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 350 g mąki pszennej typ 650 150 g mąki żytniej typ 720 50 g otrębów żytnich 50 Zobacz więcej