makaron szybkowar

Zupa brokułowa z szybkowaru Składniki : 500 g brokułów spora garść makaronu kokardki lub rurki 2 udka z kurczaka płaska łyżka vegety woda ew śmietana Przygotowanie : Udka myjemy układamy w garnku Zobacz więcej
Już od jakiegoś czasu chodziły za mną łazanki. Zrobiłam je dość szybko, użyłam gotowego makaronu na łazanki. Kapustę ugotowałam w szybkowarze (10 minut na 2 poziomie). Składniki: 500 g makaronu-typu Zobacz więcej
Rosołek..robiony jakiś czas temu...niby mówi się, że rosół powinien gotować się długo i powoli, ale ja już kiedyś robiłam w szybkowarze i w wolnowarze [ wpisu na blogu niestety nie ma]..i też rosołki Zobacz więcej
;) Zaskoczcie mnie! 2. Polubić mój profil na FB i pod wpisem z informacją o rozdaniu /przypiętym na górze strony/ zostawić komentarz „Biorę udział”. 3. Możesz również udostępnić na FB informację o Zobacz więcej
SKŁADNIKI:(4-6os) (czas przygotowania: 2 godziny) 300g cieciorki (moczymy przez noc zalewając gorącą wodą) ok.600g wędzonych żeberek 2 marchewki 1 por lub cebulka 3-4 ziemniaki 500g kapusty 2 pomidory Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Golonkowy gulasz

Golonkowy gulasz 461

0
A co zrobić z golonką gdy jest za duża i jej po prostu nie damy rady zjeść ? Jest na to rada, ja zrobiłam szybki gulasz z papryką i groszkiem. 600 g golonki gotowanej w szybkowarze 1 czerwona papryka Zobacz więcej
Składniki: podudzia z kurczaka 8 sztuk, włoszczyzna 1 pęczek, ziele angielskie 3 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, owoc jałowca 3 sztuki, pieprz 6 sztuk, kucharek 1 łyżka, kurkuma mielona 1 łyżeczka, Zobacz więcej
rosołowe wołowe ( kupujmy w ekologicznym sklepie nie różnią się ceną od zwykłych a nie zawierają dodatków) Wołowinę zalewamy 3-4 l zimnej wody, dodajemy seler, pietruszkę, pora, czosnek, ostrą Zobacz więcej
- schować zawinięte w workeczku do lodówki na całą noc w szybkowarze na gorącej oliwie zrumienić roladę z każdej strony, wlać wodę, zamknąć szybkowar i od chwili zagotowania zmniejszyć ogień na Zobacz więcej
, pokroić w drobną kostkę, oprószyć mąką, obsmażyć ze wszystkich stron na patelni, przełożyć do garnka lub szybkowaru. Cebule i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, oczyścić z gniazda Zobacz więcej
z indyka po rzymsku: 2-3 uda z indyka (lub 1,5-2 kg innego mięsa) 2-3 łyżki oliwy 750 ml passaty pomidorowej (czyli pulpy, czyli przecieru pomidorowego-nie koncentratu!) 2 gałązki tymianku 1 gałązka Zobacz więcej
i słodkawy. Z pdanych składników wyjdzie Wam dużo pasty, na dwa podejścia. Past jest dość gęsta, więc, jeśli zamierzacie ją jeść z makaronem, dodajcie do niej trochę wody z gotowania pasty. Polecam. Zobacz więcej
, pieprz do smaku Mięso wołowe umyć i pokroić w kostkę, przesmażyć na patelni, przełożyć do garnka. Dodać kurkumę, cynamon, curry, goździki, kolorowy pieprz, liście laurowe, zalać wodą, tak, żeby Zobacz więcej
1 łyżka sosu sojowo - grzybowego 1 łyżka sosu teriyaki 1 suszona papryczka chili posiekana razem z pestkami 1 - 2 garści suchego makaronu nitki Podudzia, marchew, pietruszkę i pora zalać 2 - 2,5 l Zobacz więcej
cebula czosnek cynamon kmin mielony ser feta sól, pieprz Przygotowanie: Ciecierzyce zalej wodą i odstaw na cała dobę; Odlej wodę z ciecierzycy, przepłucz i w dużym garnku zalej wodą; Ciecierzyce Zobacz więcej
Oto danie, które spełnia trzy podstawowe kryteria wmojej kuchni. Jest ekspresowe, pożywne ipyszne! Mój dzisiejszy makaron jest bardzo bogaty wbiałko, mimo że nie ma w nim ani grama mięsa. To cieciorka Zobacz więcej
- kolorowa, papryczka chili 1 mała, wywar drobiowy 1 litr, sok z cytryny 1 łyżeczka umyte porcje drobiowe włożyć do szybkowara, dodać obraną włoszczyznę, ziele, liście laurowe, kurkumę, kucharka, Zobacz więcej
wywarem z warzyw, dodaję przyprawy i koncentrat oraz śmietanę - gotuję do miękkości. Zwykle trwa to około 1,5 godziny, w szybkowarze 45 minut. Pieczarki kroję w pół plasterki, cebulę w kosteczkę, a Zobacz więcej
wszystkich, którzy nie próbowali jeszcze tego wspaniałego warzywa do wprowadzenia go do jadłospisu gdyż jest po prostu przepyszne. Dodam jeszcze iż jest spożywana podczas kolacji 31 grudnia we Zobacz więcej
Autor przepisu: Hot Pot – Fabryka smaków. Witajcie. Dzisiaj postanowiłem wykorzystać podroby. Wybór padł na żołądki drobiowe. Danie można podawać z makaronem, ryżem i itp. Gorąco polecam. Porcja dla 2 Zobacz więcej