makaron w porach

Makarony i sosy do makaronów Pora na makaron 2012/07/22 , Gosia Makarony to taki praktyczny kulinarny wynalazek. Z makaronu można wyczarować szybki obiad, czy wystawną kolację dla znajomych. Dzisiaj Zobacz więcej
To danie jest specyficzne pod kilkoma względami. Po pierwsze, bo intensywne, po drugie zaskakujące, a po trzecie, najważniejsze i ostatnie - smaczne. I za to je lubimy i na pewno kiedyś powtórzymy. Zobacz więcej
« makaron z fasolą, czyli ... makaron z porami i fetą to dość ciekawe połączenie smaków, ale brakuje mi jakiegoś spoiwa. jakieś pomysły? makaron z porami i fetą 2 pory, 250 dkg makaronu, oliwa i masło Zobacz więcej
(3 porcje) 300 g makaronu penne 30 g suszonych prawdziwków 150 ml wody 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 posiekany ząbek czosnku biała część dużego pora, pokrojona w półplasterki 120 ml jogurtu Zobacz więcej
Zazwyczaj po powrocie z pracy nie mamy zbyt wiele czasu na przygotowanie obiadu. Dlatego mam dla Was bardzo prosty i szybki w przygotowaniu przepis na pyszny i na dodatek dietetyczny obiad! Makaron z Zobacz więcej
Rewelacyjna sałatka, z makaronem, więc pożywna, nadaje się doskonale na sytą kolację jak i na przyjęcie gości, łatwa, prosta, tania - to jej zaleta!, a co dopiero smak.... Składniki: 1 duży por 200 g Zobacz więcej
Pory ze śmietaną i makaron Już kiedyś o tym pisałam, ale ostatnio ruszyła akcja z daniami z porów i pomyślałam, że jak widzę w sklepie takie młode świeże pory to czemu by nie zrobić znów. Tak naprawdę Zobacz więcej
W odstępstwie od słodkości pojawiających się w dużej ilości w ostatnim czasie, coś dla aktywnych, ale nie tylko Smaczne, proste drugie danie na bazie makaronu, na które przepis znalazłam w jednym z Zobacz więcej
Na podstawie przepisu Jamiego Olivera - Kuchnia +. Składniki dla 2 osób: (po modyfikacji). Oryginalny przepis - patrz link. makaron ugotowany al dente - w oryginalnym przepisie tagliatelle, ja Zobacz więcej
ok. 700 g porów (po usunięciu brzydszych zielonych liści) 150 g makaronu ok. 70 g sera kefalotyri trochę ziela angielskiego i kolendry pieprz, sól podsuszany tymianek To bardzo prosta zapiekanka, Zobacz więcej
Aromatyczny, lekko porowy w smaku, syty i oryginalny makaron z pesto z pora z wędzonym boczkiem. Bardzo dobre i ciekawe danie. Polecam. Nawet osobom, które nie przepadają za porem powinno smakować, Zobacz więcej
Dzisiaj coś dla fanów pora. Czyli coś dla mnie, za to zdecydowanie nie dla K... Makaron z pesto z pora i wędzonym boczkiem Składniki: makaron tagliatelle - 200 g wędzony boczek - 120 g por - 2 duże Zobacz więcej
Zapiekanka z makaronu, pora i kiełbasy Kolejne danie z „Moje najlepsze przepisy”. Tą zapiekankę od wielu lat przygotowuje na dwa sposoby z dodatkiem kiełbasy lub bez. Przepis oryginalny zawierał Zobacz więcej
skorzystania z receptur publikowanych w ich serwisie. Reklama Sama byłam mile zaskoczona tym co z tego wyszło. Gwarantuje, że apetyt rośnie w miarę jedzenia! Potrzebujemy: 3 ładne pory około 15-20 Zobacz więcej
Zimowa zupa z pora z makaronem Zima, zima, zima, pada pada śnieg... Kto pamięta jeszcze tę piosenkę :) u nas niestety śnieg nie pada ale jest zima i bardzo zimno dlatego mam dla Was pyszną zupę z pora Zobacz więcej
SZPINAKOWY MAKARON Z ZAPIEKANYMI ZAWIJASAMI Z PORA I PALUSZKÓW KRABOWYCH Niepodane ilości według uznania i potrzeby: Mąkę razową zalałam odpowiednią ilością wrzątku i dodałam zmiksowany szpinak, Zobacz więcej
Lubię pora, lubię go w zupie porowej, w sałatce, polubiłam go z tak przyrządzonym makaronem. Kremowy por, chrupiący boczek i pachnąca pietruszka, do tego pełnoziarniste penne - poprawa humoru Zobacz więcej
Lubię pora, lubię go w zupie porowej, w sałatce, polubiłam go z tak przyrządzonym makaronem. Kremowy por, chrupiący boczek i pachnąca pietruszka, do tego pełnoziarniste penne - poprawa humoru Zobacz więcej
Ostatnio miałam przyjemność wziąść udział w warsztatach kuchni francuskiej. Podczas warsztatów przygotowaliśmy między innymi zupę krem z pora i ziemniaków.Troszkę ją zmodyfikowałam dodałam prażone Zobacz więcej
lepiej. Składniki (na 4 porcje): 1/2 kostki masła 2 średnie pory (białe i jasnozielone części) pokrojone na półplasterki otarta skórka z dwóch cytryn 20 dag fasolki szparagowej (lub groszku cukrowego Zobacz więcej