makaron własnej produkcji

solimy (około 1 łyżeczką soli) i gotujemy około 6 minut. Ugotowany makaron odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Kiełbasę kroimy w kosteczkę, wrzucamy na patelnię z rozpuszczoną margaryną i dodajemy Zobacz więcej
W dzisiejszej odsłonie zielone pesto własnej produkcji z pełnoziarnistym spaghetti oraz suszonymi pomidorami. Składniki pesto: - cały krzaczek świeżej bazylii - 2 ząbki czosnku - garść orzeszków Zobacz więcej
kg mielonego z szynki 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka Bazyli suszonej 1 łyżeczka oregano 1 opakowanie makaronu spaghetti litra przecieru pomidorowego własnej produkcji łyżeczka papryki Zobacz więcej
Kolejna sałatka, tym razem też z makaronem. To jedna z wariacji. Zdarza mi się robić ją z także z krewetkami, kukurydzą, selerem naciowym. Składniki 50 g makaronu vermicelli (na oko 1/4 opakowania) Zobacz więcej
Szybki obiad lub kolacja, nie tylko dla wegetarian. Szpinakowy makaron połączony z pesto własnej produkcji każdy powinien spróbować Składniki: Makaron szpinakowy tagliatelle 500g Oliwa z oliwek 0,5 Zobacz więcej
Pewnego dnia postanowiliśmy zrobić żółtą odmianę zupy pomidorowej. Użyliśmy do niej własnej produkcji przecier z żółtych pomidorków koktajlowych. Oto co powstało: SKŁADNIKI: Polowy rosół drobiowy (ok. Zobacz więcej
do zupki został wlany własnej produkcji przecier pomidorowy. W tym roku było kilka eksperymentów przecierowych (przepisy wkrótce na blogu), jednym z nich były przecier z ziołami i czosnkiem. Miał on Zobacz więcej
pietruszki - 500 g pieczarek - 200 g makaronu świderkiCzaniecki Makarony - sól, pieprz - domowaVegeta - 100 ml mleka Wykonanie: Warzywa obieramy i wrzucamy do garnka z wodą, dodajemy 2 liście Zobacz więcej
- 2 liście laurowe - 450 g mieszanki marchewka z groszkiem - makaron spaghetti - vegeta własnej produkcji - sól i pieprz do smaku Wykonanie: Do wody wrzucamy pokrojoną cukinie, por w całości, Zobacz więcej
Uwielbiam makarony własnej produkcji. Dodaje różne składniki i mam wielkie pole do popisu w kształtach dzięki przystawkom do miksera Kitchen Aid. Makarony mogą być wykrawane ale i wyciskane. Dziś są Zobacz więcej
Niedawno nawiązałam nić współpracy z firmą Makarony Polskie. Makarony Polskie SAto jeden z największych i najbardziejdynamicznie rozwijających się producentów makaronu w Polsce. Posiada własne marki Zobacz więcej
WYKONANIE: Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć, kukurydzę i fasolę odlać. Wszystkie składniki (oprócz oleju i soku) łącznie z przyprawami wymieszać w misce. Smażyć ok. 10 minut na rozgrzanym Zobacz więcej
już wiedziałam co i jak, przystąpiłam do eksperymentu z własnym udziwnieniem ;) Makaron kawowy z potrawką z serc indyczych w whisky z fasolką szparagową (pomysł własny) makaron kawowy Pappardelline Zobacz więcej
Ruszyła produkcja! Wiem już, że: jabłuszka 3 godzinki suszymy banany 4 a pomidorki, jeszcze nie wiem, bo 3 godzinki już siedzą w suszarce i jeszcze im mało :) To nic, że długo. To nic, że zużywam Zobacz więcej
Zbieram już pierwsze plony z moich własnych grządek na działce rodziców o których pisałam TUTAJ. Pogoda sprzyja uprawom (brak przymrozków w maju, sporo deszczu ale i również słońca),dlatego obfitość Zobacz więcej
. Bardzo ją lubię, ponieważ zawiera wiele przydatnych informacji dotyczących np. produkcji własnego makaronu, a także wiele prostych przepisów na pasty. Większość z nich zawiera składniki które łatwo Zobacz więcej
dysponujemy przecierem pomidorowym własnej produkcji; jeśli nie, czas przygotowania zajmie jednak niewiele więcej). Polecam na zabiegany dzień i gdy najdzie Was ochota na cośa'la Italiana:) Składniki Zobacz więcej
Co z dodatkami do prezentowanego rano chlebka? Według mnie najlepsze są pasty warzywne własnej produkcji, bez sztucznych ulepszaczy, bardzo aromatyczne, zdrowe i sycące. Prezentowałam moje dodatki do Zobacz więcej
Ugniatanie orzechów arachidowych w moździerzu zakończyło się sukcesem. Co tu dużo pisać, eksperyment się powiódł. Smakuje wybornie :). Uwielbiam połączenie orzechów z pomidorami suszonymi. Smakuje Zobacz więcej
ugotowane w gęstym soku pomidorowym. Tutaj wspomnę co nieco o produkcji własnej "bułki tartej". Od dawna nie korzystam z takiej kupowanej w sklepie. Z racji, że od dwóch lat sami pieczemy chleb, Zobacz więcej