makaron z baranina

{{headerMessage}}
już fasolkę na toście z tymiankiem, ze szczypiorkiem, posypaną parmezanem a nawet z syropem klonowym… Na irlandzkie śniadanie czasem wybieramy się do którejś z okolicznych restauracji, a fasolkę w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie każdy lubi baraninę... Mięso ma mocny i specyficzny smak. Ja lubię z grilla, ale czasem zjem też przygotowaną inaczej. Dziś przepis na pulpeciki z owcy z sosem pomidorowym i fetą. :) Składniki : Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SKŁADNIKI na 2 porcje: makaron pappardelle - 250g 250g baraniny (mięso z udźca) prawdziwki mrożone - kilka sztuk sos fond - można kupić gotowy lub zrobić - ciemny sos do mięs sól, pieprz, czosnek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kurkuminą. Zastosowanie - Mieloną Kurkumę używa się do barwienia ryżu,makaronu,ciast,ciasta drożdżowego, masła,sałatek warzywnych,pikli,majonezów. Doskonale przyprawia potrawy z baraniny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ziemniaki Majeranek: mięsa z rusztu, kurczaki, sos pomidorowy Bazylia: sosy do makaronu (pesto) pomidory, sałatki, kurczaki, białe ryby, cielęcina, owoce morza, jajka Ziele angielskie: zupy, kapusta Zobacz więcej
agilera73
agilera73 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pokusa w kuchni
Tagliatelle z jagnięciną

Tagliatelle z jagnięciną 337

0
{{headerMessage}}
Nie jadam za dużo mięsa, ale bardzo lubię jagnięcinę. Ma specyficzny smak i zapach. wiem,że dużo osób za nią nie przepada. Jest bardzo popularnym mięsem w kuchni śródziemnomorskiej, a także w kuchni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, cynamon - w lasce, szafran (lub kurkuma), sól, pieprz, harissa Odrobina soku z cytryny (limonki) Kolendra do posypania Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy do niego resztę Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Harira

Harira 339

2
{{headerMessage}}
soku z cytryny (limonki) Kolendra do posypania Można dodać ryż lub drobny makaron, ale dla mnie byłaby za gęsta, szczególnie na drugi dzień, bo ta zupa jest jak nasz bigos; zyskuje na odgrzewaniu. Zobacz więcej
bagatelka
bagatelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pychotka
Niedzielny rosół z makaronem

Niedzielny rosół z makaronem 163

0
{{headerMessage}}
Rosół– niezagęszczana (w odróżnieniu od większości innych zup)zupazdrobiu(najczęściejkurylub kurczaka) lubwołowinyalbobaraniny, sporządzana nawywarzemięsno-warzywnym; może być z dodatkiem mięsa Zobacz więcej
Betti Blue
Betti Blue Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Betti
Rosół wołowo-drobiowy

Rosół wołowo-drobiowy 912

1
{{headerMessage}}
pietruszki, kilka liści selera i kopru związanych w pęczek Gotować ok 1 godziny. Wyjąć mięso i jarzyny, uzupełnić zupę wrzątkiem (g) jak jest taka potrzeba, dodać szczyptę majeranku (g), szczyptę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gulasz gotowany w kociołku (bograczu) jest najbardziej znaną węgierską zupą. Najlepiej przygotować ją z wołowiny, w tym przypadku najlepszą jest pręga wołowa. Jeżeli natomiast chcemy wykorzystać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kuskus wywodzi się z kuchni północno-zachodniej Afryki. Łączy w sobie cechy makaronu i kaszy, jednak jest od nich dużo prostszy w przygotowaniu, ponieważ nie wymaga gotowania. Aby przygotować kuskus, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pulpeciki o orientalnym smaku. Łatwe i szybkie w przygotowaniu. Świetnie smakują z makaronem i ryżem. Baraninę można zastąpić wołowiną, wieprzowiną lub mieszanką obu tych mięs. (zmodyfikowany przepis Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Baranina po rzymsku

Baranina po rzymsku 198

0
{{headerMessage}}
Kuchnia włoska to nie tylko pizza i makarony, to także różnego rodzaju wspaniale przyrządzone mięsa, w tym oczywiście baranina. Baraninę po raz pierwszy spróbowałam mieszkając już na Wyspach i muszę Zobacz więcej
Jedz kolorowo
Jedz kolorowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedz kolorowo
Kebab drobiowy w makaronie

Kebab drobiowy w makaronie 164

0
{{headerMessage}}
Kebab drobiowy a nie z baraniny to już dla niektórych osób lekka profanacja, a co dopiero w makaronie…. J Ale co tam! Szczególnie, gdy nie mamy ochoty na pitę czy lawasz, to idealne rozwiązanie. Zobacz więcej
Marikijka
Marikijka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
Lagman-kuchnia uzbecka

Lagman-kuchnia uzbecka 266

0
{{headerMessage}}
Lagman- jest to bardzo gęsta zupa. Trochę długo się robi ale wyśmienicie smakuje! Składniki: 1 kg. baraniny 4 duże cebule 2 czerwone papryki 2 duże marchewki 0,5 kg. kapusty pekińskiej (biała, twarda Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bazylia- ma miły korzenny zapach. Podstawowy składnik pesto, dodawana do makaronów, pomidorów, serów, zup i mięs. Estragon- jedna z najpopularniejszych na świecie przypraw ziołowych, znana również Zobacz więcej
Paszczaki gotują
Paszczaki gotują Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paszczaki gotują
Kołduny

Kołduny 162

1
{{headerMessage}}
Wpis Kołduny pochodzi z bloga Paszczaki gotują Kołduny. Baraniny, która powinna się w nich znaleźć nie dostaliśmy, ale i tak wyszły mega dobre. Wszystko za sprawą smalcu w farszu, który nadał moc Zobacz więcej
Ada0
Ada0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oryginalny smak
Harira

Harira 90

3
{{headerMessage}}
Dzisiaj kuchnia marokańska, a dokładniej to pożywna, gęsta i rozgrzewająca zupa harira. Przygotowywana jest z baraniny, wołowiny lub kurczaka z dodatkiem soczewicy, ciecierzycy, grochu lub bobu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z przepisami i poradami.Została oprawiona w twardą oprawę. Dodatkowo książka została podzielona na działy a te dodatkowi są podzielone na poddziały, co znacznie ułatwia wyszukiwanie przepisu. * Zobacz więcej