makaron z baranina

już fasolkę na toście z tymiankiem, ze szczypiorkiem, posypaną parmezanem a nawet z syropem klonowym… Na irlandzkie śniadanie czasem wybieramy się do którejś z okolicznych restauracji, a fasolkę w Zobacz więcej
Nie każdy lubi baraninę... Mięso ma mocny i specyficzny smak. Ja lubię z grilla, ale czasem zjem też przygotowaną inaczej. Dziś przepis na pulpeciki z owcy z sosem pomidorowym i fetą. :) Składniki : Zobacz więcej
SKŁADNIKI na 2 porcje: makaron pappardelle - 250g 250g baraniny (mięso z udźca) prawdziwki mrożone - kilka sztuk sos fond - można kupić gotowy lub zrobić - ciemny sos do mięs sól, pieprz, czosnek Zobacz więcej
kurkuminą. Zastosowanie - Mieloną Kurkumę używa się do barwienia ryżu,makaronu,ciast,ciasta drożdżowego, masła,sałatek warzywnych,pikli,majonezów. Doskonale przyprawia potrawy z baraniny Zobacz więcej
, ziemniaki Majeranek: mięsa z rusztu, kurczaki, sos pomidorowy Bazylia: sosy do makaronu (pesto) pomidory, sałatki, kurczaki, białe ryby, cielęcina, owoce morza, jajka Ziele angielskie: zupy, Zobacz więcej
różnymi dodatkami. Bardzo ważna jest również marynata, jagnięcinę, a zwłaszcza baraninę powinniśmy marynować około 12 godzin w kwaśnej zalewie. Pozwoli to skruszeć mięsu i również pozbyć się Zobacz więcej
daktylami. 1/2 kg wołowiny na gulasz, ew. kurczaka, indyka a najlepiej baraniny 2 - 3 łodygi selera naciowego 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 szklanka soczewicy 1 szklanka suchej ciecierzycy Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Harira

Harira 316

1
skip to main | skip to sidebar Harira Nazwa tej marokańskiej zupy pochodzi od słowa 'gorący'. Jej przyprawy rozgrzewają, a składniki mają moc przywracania sił. Stawia na nogi muzułmanów po Zobacz więcej
Rosół– niezagęszczana (w odróżnieniu od większości innych zup)zupazdrobiu(najczęściejkurylub kurczaka) lubwołowinyalbobaraniny, sporządzana nawywarzemięsno-warzywnym; może być z dodatkiem mięsa Zobacz więcej
pietruszki, kilka liści selera i kopru związanych w pęczek Gotować ok 1 godziny. Wyjąć mięso i jarzyny, uzupełnić zupę wrzątkiem (g) jak jest taka potrzeba, dodać szczyptę majeranku (g), szczyptę Zobacz więcej
Gulasz gotowany w kociołku (bograczu) jest najbardziej znaną węgierską zupą. Najlepiej przygotować ją z wołowiny, w tym przypadku najlepszą jest pręga wołowa. Jeżeli natomiast chcemy wykorzystać Zobacz więcej
Kuskus wywodzi się z kuchni północno-zachodniej Afryki. Łączy w sobie cechy makaronu i kaszy, jednak jest od nich dużo prostszy w przygotowaniu, ponieważ nie wymaga gotowania. Aby przygotować kuskus, Zobacz więcej
Pulpeciki o orientalnym smaku. Łatwe i szybkie w przygotowaniu. Świetnie smakują z makaronem i ryżem. Baraninę można zastąpić wołowiną, wieprzowiną lub mieszanką obu tych mięs. (zmodyfikowany przepis Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Baranina po rzymsku

Baranina po rzymsku 189

0
Kuchnia włoska to nie tylko pizza i makarony, to także różnego rodzaju wspaniale przyrządzone mięsa, w tym oczywiście baranina. Baraninę po raz pierwszy spróbowałam mieszkając już na Wyspach i muszę Zobacz więcej
Kebab drobiowy a nie z baraniny to już dla niektórych osób lekka profanacja, a co dopiero w makaronie…. J Ale co tam! Szczególnie, gdy nie mamy ochoty na pitę czy lawasz, to idealne rozwiązanie. Zobacz więcej
Marikijka
Marikijka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
Lagman-kuchnia uzbecka

Lagman-kuchnia uzbecka 245

0
Lagman- jest to bardzo gęsta zupa. Trochę długo się robi ale wyśmienicie smakuje! Składniki: 1 kg. baraniny 4 duże cebule 2 czerwone papryki 2 duże marchewki 0,5 kg. kapusty pekińskiej (biała, twarda Zobacz więcej
bazylia- ma miły korzenny zapach. Podstawowy składnik pesto, dodawana do makaronów, pomidorów, serów, zup i mięs. Estragon- jedna z najpopularniejszych na świecie przypraw ziołowych, znana również Zobacz więcej
Paszczaki gotują
Paszczaki gotują Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paszczaki gotują
Kołduny

Kołduny 139

1
Wpis Kołduny pochodzi z bloga Paszczaki gotują Kołduny. Baraniny, która powinna się w nich znaleźć nie dostaliśmy, ale i tak wyszły mega dobre. Wszystko za sprawą smalcu w farszu, który nadał moc Zobacz więcej
Ada0
Ada0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oryginalny smak
Harira

Harira 77

3
Dzisiaj kuchnia marokańska, a dokładniej to pożywna, gęsta i rozgrzewająca zupa harira. Przygotowywana jest z baraniny, wołowiny lub kurczaka z dodatkiem soczewicy, ciecierzycy, grochu lub bobu. Zobacz więcej
Cucina
Cucina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Pierekaczewnik

Pierekaczewnik 541

0
ciasto francuskie, z nadzieniem mięsnym (głównie z baraniny lub z wołowiny) albo z białego sera. Jak na pięknie rozwarstwiające się ciasto przystało, w daniu jest cała masa masła. Ale się tym nie Zobacz więcej