makaron z baranina

już fasolkę na toście z tymiankiem, ze szczypiorkiem, posypaną parmezanem a nawet z syropem klonowym… Na irlandzkie śniadanie czasem wybieramy się do którejś z okolicznych restauracji, a fasolkę w Zobacz więcej
Nie każdy lubi baraninę... Mięso ma mocny i specyficzny smak. Ja lubię z grilla, ale czasem zjem też przygotowaną inaczej. Dziś przepis na pulpeciki z owcy z sosem pomidorowym i fetą. :) Składniki : Zobacz więcej
SKŁADNIKI na 2 porcje: makaron pappardelle - 250g 250g baraniny (mięso z udźca) prawdziwki mrożone - kilka sztuk sos fond - można kupić gotowy lub zrobić - ciemny sos do mięs sól, pieprz, czosnek Zobacz więcej
kurkuminą. Zastosowanie - Mieloną Kurkumę używa się do barwienia ryżu,makaronu,ciast,ciasta drożdżowego, masła,sałatek warzywnych,pikli,majonezów. Doskonale przyprawia potrawy z Zobacz więcej
, ziemniaki Majeranek: mięsa z rusztu, kurczaki, sos pomidorowy Bazylia: sosy do makaronu (pesto) pomidory, sałatki, kurczaki, białe ryby, cielęcina, owoce morza, jajka Ziele angielskie: zupy, Zobacz więcej
różnymi dodatkami. Bardzo ważna jest również marynata, jagnięcinę, a zwłaszcza baraninę powinniśmy marynować około 12 godzin w kwaśnej zalewie. Pozwoli to skruszeć mięsu i również pozbyć się Zobacz więcej
daktylami. 1/2 kg wołowiny na gulasz, ew. kurczaka, indyka a najlepiej baraniny 2 - 3 łodygi selera naciowego 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 szklanka soczewicy 1 szklanka suchej ciecierzycy Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Harira

Harira 336

2
2 - 3 łodygi selera naciowego 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 szklanka soczewicy 1 szklanka suchej ciecierzycy (użyłam gotowej z puszki) 2 marchewki Puszka pomidorów 1 papryka 1/2 szklanki Zobacz więcej
Rosół– niezagęszczana (w odróżnieniu od większości innych zup)zupazdrobiu(najczęściejkurylub kurczaka) lubwołowinyalbobaraniny, sporządzana nawywarzemięsno-warzywnym; może być z dodatkiem mięsa Zobacz więcej
Zupa na 2 dni dla 4 osób zgodna z Kuchnią Pięciu Przemian Oznaczenia w teście: k - smak kwaśny g - smak gorzki sł - smak słodki o - smak ostry sn - smak słony Składniki: g - 4 l wrzącej wody, dodać: g Zobacz więcej
Gulasz gotowany w kociołku (bograczu) jest najbardziej znaną węgierską zupą. Najlepiej przygotować ją z wołowiny, w tym przypadku najlepszą jest pręga wołowa. Jeżeli natomiast chcemy wykorzystać Zobacz więcej
Kuskus wywodzi się z kuchni północno-zachodniej Afryki. Łączy w sobie cechy makaronu i kaszy, jednak jest od nich dużo prostszy w przygotowaniu, ponieważ nie wymaga gotowania. Aby przygotować kuskus, Zobacz więcej
Pulpeciki o orientalnym smaku. Łatwe i szybkie w przygotowaniu. Świetnie smakują z makaronem i ryżem. Baraninę można zastąpić wołowiną, wieprzowiną lub mieszanką obu tych mięs. (zmodyfikowany przepis Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Baranina po rzymsku

Baranina po rzymsku 196

0
Kuchnia włoska to nie tylko pizza i makarony, to także różnego rodzaju wspaniale przyrządzone mięsa, w tym oczywiście baranina. Baraninę po raz pierwszy spróbowałam mieszkając już na Wyspach i muszę Zobacz więcej
Kebab drobiowy a nie z baraniny to już dla niektórych osób lekka profanacja, a co dopiero w makaronie…. J Ale co tam! Szczególnie, gdy nie mamy ochoty na pitę czy lawasz, to idealne rozwiązanie. Zobacz więcej
Marikijka
Marikijka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
Lagman-kuchnia uzbecka

Lagman-kuchnia uzbecka 263

0
Lagman- jest to bardzo gęsta zupa. Trochę długo się robi ale wyśmienicie smakuje! Składniki: 1 kg. baraniny 4 duże cebule 2 czerwone papryki 2 duże marchewki 0,5 kg. kapusty pekińskiej (biała, twarda Zobacz więcej
w smaku do kminku i anyżu. Doskonały do ziemniaków, łososia, masła ziołowegoi ogórków. Melisa- dodawana do sałatek, używana do parzenia naparów. Znakomita do białego sosu, ryb i kurczaka Mięta- Zobacz więcej
Paszczaki gotują
Paszczaki gotują Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paszczaki gotują
Kołduny

Kołduny 161

1
Wpis Kołduny pochodzi z bloga Paszczaki gotują Kołduny. Baraniny, która powinna się w nich znaleźć nie dostaliśmy, ale i tak wyszły mega dobre. Wszystko za sprawą smalcu w farszu, który nadał moc Zobacz więcej
Ada0
Ada0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oryginalny smak
Harira

Harira 88

3
Dzisiaj kuchnia marokańska, a dokładniej to pożywna, gęsta i rozgrzewająca zupa harira. Przygotowywana jest z baraniny, wołowiny lub kurczaka z dodatkiem soczewicy, ciecierzycy, grochu lub bobu. Zobacz więcej
z przepisami i poradami.Została oprawiona w twardą oprawę. Dodatkowo książka została podzielona na działy a te dodatkowi są podzielone na poddziały, co znacznie ułatwia wyszukiwanie przepisu. * Zobacz więcej