makaron z gorgonzola

Propozycja na szybkie danie. Dla wielbicieli sera gorgonzola i makaronu i nie tylko. Składniki 400 g makaronu ( wskazane spaghetti ) 1 i 1/2 łyżki masła sól Sos : 150 g sera gorgonzola 4-6 listków Zobacz więcej
Czyli coś na szybko. Można podać bez zapiekania, chociaż ja zapiekany makaron lubię chyba bardziej. Potrzebujemy paczkę makaronu np.kokardki - ugotować i ostudzić. Świeże liście szpinaku ( udało mi Zobacz więcej
Bardzo udane połączenie smaków. Możemy użyć różnych makaronów, tagliatelle, penne czy spaghetti, najlepsze oczywiście z pszenicy durum. Szpinak powinien być świeży, jeżeli mrożony to tylko liście. Zobacz więcej
Zimą warto zjeść na obiad coś ciepłego i pożywnego. Na bok odchodzą sałatki, grillowane mięsiwa z warzywami czy lekkie przekąski. Tutaj trzeba czegoś konkretnego i intensywnego w smaku! Ot, taki Zobacz więcej
Klasycznie: makaron, szpinak, gorgonzola. dodane: 27 May 2012 Składniki: 300 gram grubego makaronu 300 gram szpinaku 1 szkl. mleka 2 pełne łyżki mąki 2 łyżki masła 50 gram sera gorgonzola 1 ząbek Zobacz więcej
Uwielbiam makaron z sosem z sera pleśniowego – zazwyczaj pojawia się u nas raz w tygodniu To danie przyrządza się dosłownie 10 minut, ponieważ tyle trzeba czekać aby makaron się ugotował, sam sos Zobacz więcej
A w sumie to makaron z sosem z Gorgonzoli. Pycha. Słomiana wdowa coś musi też jeść. Nie jest to łatwe ugotować sobie samemu. Niestety zawsze wyjdzie mi dla dwóch a nawet trzech osób. Ale nie ma tego Zobacz więcej
Super szybki i pyszny obiadek na zalatany dzień. Niby nic odkrywczego, ale zawsze smakuje. Najwięcej roboty jest z poodrywaniem ogonków od szpinaku. Nie ma się co rozpisywać, trzeba kupić składniki i Zobacz więcej
Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 100 g sera gorgonzola 400 g gęstej śmietany 4 łyżki wody 400 g makaronu 1 garść posiekanego koperku 1 duża cebula 1 łyżka klarowanego masła sól, pieprz Zobacz więcej
Dzisiejszy makaron był pyszny… przepyszny! W całości zrobiony przez Artura. Ja tylko jadłam. Źródło: kwestiasmaku.com. Składniki (dla 2 osób): 1 łyżka oliwy 2 ząbki czosnku 1/4 cebuli drobno Zobacz więcej
Co może być pyszniejszego i do zrobienia w niecałe pół godzinki od makaronu??? :-) I to jeszcze jakiego makaronu - w mocno serowym sosie z gorgonzolą, w towarzystwie pieczarek i grillowanej (smażonej) Zobacz więcej
Na sam koniec sezonu szparagowego pyszny makaron z moją ulubioną gorgonzolą! Wyjątkowo smaczne jak na danie improwizowane. A teraz wracam do odświeżania USOSa.... Makaron ze szparagami i gorgonzolą (2 Zobacz więcej
Jako wielka fanka makaronu w każdej postaci, a także podróży nie mogłam przejść obojętnie obok akcji "Makaron rządzi zdrowo- podróż przez Europę!", dlatego podejmuję wyzwanie :) Pierwszy przystanek w Zobacz więcej
Dostałam mnóstwo maili z prośbą o ekspresowy obiad. I o to jest następna propozycja. Makaron z ciemnymi grzybami, gorgonzolą, brie i frankfurterkami. Jeżeli boisz się smaku ostrej gorgonzoli zastąp ją Zobacz więcej
Jestem znowu po długiej nieobecności. Liście spadły już z drzew, a gdy wracam do domu jest już dawno ciemno. Dzisiaj mam dla Was makaron, który jest znany chyba każdemu. Prosty, wręcz minimalistyczny Zobacz więcej
Uwielbiam makarony z sosami. To moja zguba. Beatka z bloga szczur w antykwariacie nazywa mnie "makaroniarą" ;-) co doskonale oddaje moją słabość do włoskich dań. Dziś proponuję przygodę ze szpinakiem Zobacz więcej
Szpinak w moim domu to bardzo rzadka rzecz, więc ciągle szukam dań w których zagra główną rolę. Tym daniem zainspirowała mnie Kamila, która przygotowała je z serkiem topionym-ja zastąpiłam go Zobacz więcej
Makaron w sosie z gorgonzoli Lubicie wyzwania?Ja bardzo, dlatego bez wahania przyjęłam karnawałowe wyzwanie Kuchni Lidla. Karnawał podobnie jak we Włoszech świętujemy w naszym kraju bardzo hucznie. Zobacz więcej
nadto ;) Na ten makaron z gruszka i sosem z grogonzoli (przepis: styczen 2012) skusilam sie juz kilka razy... Skladniki na 1 porcje: 70g mkaronu pelnoziarnistego 50g selera naciowego 50ml mleka Zobacz więcej
, rozgotowanego koloru zieleni. O niebo smaczniejsza. Właściwie jeśli lubicie blanszowane rośliny kapustne, będziecie równie zaskoczeni jak ja, że to warzywo potrafi dobrze smakować. Składniki: 250 g Zobacz więcej