makaron z grzybami i gorgonzola

Ania00
Ania00 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pokochaj gotowanie
Marynarska sałatka

Marynarska sałatka 641

0
Składniki: - 2 pomidory - 2 małe zielone ogórki - 1 czerwona papryka - 1 sałata - 6 oliwek - 1 opakowanie makaronu tortellini z grzybami - 3 ugotowane jajka - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki musztardy Zobacz więcej
Dostałam mnóstwo maili z prośbą o ekspresowy obiad. I o to jest następna propozycja. Makaron z ciemnymi grzybami, gorgonzolą, brie i frankfurterkami. Jeżeli boisz się smaku ostrej gorgonzoli zastąp ją Zobacz więcej
Pasta z blue cheese i grzybami by majak Składniki - pół kilo makaronu (rurki) ugotowany zgodnie z zaleceniami. - 500g-750g grzybów, pokrojonych - 1 cebula, pokrojona - główka czosnku, pokrojona - 2-3 Zobacz więcej
Szybki obiad lub kolacja. I choć to danie do dietetycznych nie należy, to skuście się na zrobienie go, bo jest pyszne! Dla wszystkich miłośników serów z niebieską pleśnią :) Składniki: 500 g makaronu Zobacz więcej
Mocno grzybowy sos z dodatkiem dużej ilości natki pietruszki sera pleśniowego i pysznym włoskim ekologicznym makaronem. Polecam! Składniki: grzyby suszone dowolną ilość woda (u mnie przefiltrowana) Zobacz więcej
Przygotowanie tego dania jest bajecznie proste. nie wymaga zbyt długiego stania przy garnkach, więc sprawdzi się jako obiad na szybko. Jeśli nie posiadacie mrożonych grzybów, alternatywą mogą być Zobacz więcej
Przygotowanie tego dania jest bajecznie proste. nie wymaga zbyt długiego stania przy garnkach, więc sprawdzi się jako obiad na szybko. Jeśli nie posiadacie mrożonych grzybów, alternatywą mogą być Zobacz więcej
joanna
joanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik od kuchni
sos kurkowy i penne

sos kurkowy i penne 713

0
Klasyki ciąg dalszy, więc nie będę się rozpisywać... Kurki jako sos do makaronu lub ziemniaków... Ależ sobie dogodziłam. Mały nie może śmietany i grzybów też nie powinien jeść wiec dla siebie samej. Zobacz więcej
Uwielbiam grzyby, a kurki ubóstwiam. Dlatego, cieszy mnie to, że jest jeszcze na nie sezon i mogę wykorzystywać ulubione grzybki do potraw w mojej kuchni. Tym razem nie kierowałam się żadnym znanym mi Zobacz więcej
Na urodziny które miałam jeszcze latem dostałam maszynkę do makaronu. Maszynka jest super sprzętem a zabawa przy niej przednia. Tak było i tym razem. "P" zrobił makaron a ja resztę i w rezultacie Zobacz więcej
Lasagne z sosem bolognese to klasyk. Nie stoi jednak nic na przeszkodzie, aby nieco zaszaleć i makaronowe płaty wypełnić pachnącymi, żółtymi kurkami. Sos beszamelowy z odrobiną gorgonzoli doda daniu Zobacz więcej
Sezon grzybowo dyniowy nadal trwa, trzeba więc korzystać. Proponuję więc wyśmienity, aromatyczny sos do kurczaka z dodatkiem właśnie grzybów oraz dyni, przyprawiony szałwią o tymiankiem. Składniki (na Zobacz więcej
pieczarek 400 ml gęstej śmietany 80 gr gorgonzoli 80 gr brie 300 gr makaronu sól, pieprz natka pietruszki Podobny sos znadziecie tutaj Wykonanie: Gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. W Zobacz więcej
Bardzo szybki obiad. Może nie mamy sezonu na kurki, ale dla miłośników grzybów to nie problem bo na pewno zapasy zrobione, a i w sklepach też nie brakuje mrożonych grzybów. Niestety czasem ciężko Zobacz więcej
(1) brokuły (1) ciasto (1) ciasto francuskie (1) gorgonzola (1) gruszka (1) grzyby (1) indyk (1) jogurt naturalny (1) kiwi (1) koty (1) limonka (1) makaron (1) marchew (1) mleko (1) napój (1) papryka Zobacz więcej
Najlepsze kurki to te świeże i najlepiej prosto z lasu :). Już są więc pora na kilka prostych przepisów z tymi pysznymi grzybami. Dziś pierwsza propozycja - rustykalna pasta z kurkami, dynią Hokkaido, Zobacz więcej
Danie bardzo szybkie i - jak na gust moich domowników - bardzo smaczne. Makaron typu penne idealnie się tu sprawdza. Smak zależy od dodanych przypraw. Dla mnie podstawą jest pieprz ziołowy (wolę go od Zobacz więcej
, jajecznicy, pierogów, makaronu. Makaron z kurkami był już na blogu kilka razy. W sosie maślanym, w sosie śmietanowym, z dodatkiem mojej ukochanej gorgonzoli. Dzisiaj wersja podlana białym winem. Zobacz więcej
Pomysł na ten makaron przyjechał ze mną z narciarskich wakacji we Włoszech. Kuchnia alpejskiego regionu Trentino - Alto Adige jest wyraźnie inna od tego, co jest ogólnie postrzegane jako kuchnia Zobacz więcej
na 3 części i podawać jako przystawkę, lub przekąskę, lub pokroić w plastry i podać na sałatce lub z makaronem. Świetnie smakuje z grzybami, sosami śmietanowymi itp, itd. Jest to przepis podstawa do Zobacz więcej