makaron z grzybami i gorgonzola

Ania00
Ania00 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pokochaj gotowanie
Marynarska sałatka

Marynarska sałatka 729

0
Składniki: - 2 pomidory - 2 małe zielone ogórki - 1 czerwona papryka - 1 sałata - 6 oliwek - 1 opakowanie makaronu tortellini z grzybami - 3 ugotowane jajka - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki musztardy Zobacz więcej
Dostałam mnóstwo maili z prośbą o ekspresowy obiad. I o to jest następna propozycja. Makaron z ciemnymi grzybami, gorgonzolą, brie i frankfurterkami. Jeżeli boisz się smaku ostrej gorgonzoli zastąp ją Zobacz więcej
Pasta z blue cheese i grzybami by majak Składniki - pół kilo makaronu (rurki) ugotowany zgodnie z zaleceniami. - 500g-750g grzybów, pokrojonych - 1 cebula, pokrojona - główka czosnku, pokrojona - 2-3 Zobacz więcej
Szybki obiad lub kolacja. I choć to danie do dietetycznych nie należy, to skuście się na zrobienie go, bo jest pyszne! Dla wszystkich miłośników serów z niebieską pleśnią :) Składniki: 500 g makaronu Zobacz więcej
Mocno grzybowy sos z dodatkiem dużej ilości natki pietruszki sera pleśniowego i pysznym włoskim ekologicznym makaronem. Polecam! Składniki: grzyby suszone dowolną ilość woda (u mnie przefiltrowana) Zobacz więcej
Przygotowanie tego dania jest bajecznie proste. nie wymaga zbyt długiego stania przy garnkach, więc sprawdzi się jako obiad na szybko. Jeśli nie posiadacie mrożonych grzybów, alternatywą mogą być Zobacz więcej
Przygotowanie tego dania jest bajecznie proste. nie wymaga zbyt długiego stania przy garnkach, więc sprawdzi się jako obiad na szybko. Jeśli nie posiadacie mrożonych grzybów, alternatywą mogą być Zobacz więcej
joanna
joanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik od kuchni
sos kurkowy i penne

sos kurkowy i penne 718

0
Klasyki ciąg dalszy, więc nie będę się rozpisywać... Kurki jako sos do makaronu lub ziemniaków... Ależ sobie dogodziłam. Mały nie może śmietany i grzybów też nie powinien jeść wiec dla siebie samej. Zobacz więcej
Uwielbiam grzyby, a kurki ubóstwiam. Dlatego, cieszy mnie to, że jest jeszcze na nie sezon i mogę wykorzystywać ulubione grzybki do potraw w mojej kuchni. Tym razem nie kierowałam się żadnym znanym mi Zobacz więcej
na blacie lub powiesić na drążku aby przeschły. W garnku zagotowałam wodę z łyżką soli i gotowałam makaron od zagotowania jakieś 3 minuty. Makaron odcedziłam. Sos grzybowy: 500 g świeżych grzybów Zobacz więcej
Lasagne z sosem bolognese to klasyk. Nie stoi jednak nic na przeszkodzie, aby nieco zaszaleć i makaronowe płaty wypełnić pachnącymi, żółtymi kurkami. Sos beszamelowy z odrobiną gorgonzoli doda daniu Zobacz więcej
Sezon grzybowo dyniowy nadal trwa, trzeba więc korzystać. Proponuję więc wyśmienity, aromatyczny sos do kurczaka z dodatkiem właśnie grzybów oraz dyni, przyprawiony szałwią o tymiankiem. Składniki (na Zobacz więcej
pieczarek 400 ml gęstej śmietany 80 gr gorgonzoli 80 gr brie 300 gr makaronu sól, pieprz natka pietruszki Podobny sos znadziecie tutaj Wykonanie: Gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. W Zobacz więcej
Bardzo szybki obiad. Może nie mamy sezonu na kurki, ale dla miłośników grzybów to nie problem bo na pewno zapasy zrobione, a i w sklepach też nie brakuje mrożonych grzybów. Niestety czasem ciężko Zobacz więcej
poniedziałek, 10 grudnia 2012 Prezent od firmy Vorwerk. Fantastyczna firmaVorwerk produkującą Thermomix'y znów mile mnie zaskoczyła przysyłając świąteczny prezent (: Dziękuję bardzo! Autor: Hania o Zobacz więcej
Najlepsze kurki to te świeże i najlepiej prosto z lasu :). Już są więc pora na kilka prostych przepisów z tymi pysznymi grzybami. Dziś pierwsza propozycja - rustykalna pasta z kurkami, dynią Hokkaido, Zobacz więcej
Danie bardzo szybkie i - jak na gust moich domowników - bardzo smaczne. Makaron typu penne idealnie się tu sprawdza. Smak zależy od dodanych przypraw. Dla mnie podstawą jest pieprz ziołowy (wolę go od Zobacz więcej
, jajecznicy, pierogów, makaronu. Makaron z kurkami był już na blogu kilka razy. W sosie maślanym, w sosie śmietanowym, z dodatkiem mojej ukochanej gorgonzoli. Dzisiaj wersja podlana białym winem. Zobacz więcej
Pomysł na ten makaron przyjechał ze mną z narciarskich wakacji we Włoszech. Kuchnia alpejskiego regionu Trentino - Alto Adige jest wyraźnie inna od tego, co jest ogólnie postrzegane jako kuchnia Zobacz więcej
1. Nadzienie Posiekaj w bardzo drobną kostkę małą cebulę. Podduś ją na oliwie do zbrązowienia, dodaj wyciśnięty ząbek czosnku, a następnie liście świeżego szpinaku bez łodyg (do tego przepisu Zobacz więcej