makaron z szybkowaru

Zupa brokułowa z szybkowaru Składniki : 500 g brokułów spora garść makaronu kokardki lub rurki 2 udka z kurczaka płaska łyżka vegety woda ew śmietana Przygotowanie : Udka myjemy układamy w garnku Zobacz więcej
Już od jakiegoś czasu chodziły za mną łazanki. Zrobiłam je dość szybko, użyłam gotowego makaronu na łazanki. Kapustę ugotowałam w szybkowarze (10 minut na 2 poziomie). Składniki: 500 g makaronu-typu Zobacz więcej
Rosołek..robiony jakiś czas temu...niby mówi się, że rosół powinien gotować się długo i powoli, ale ja już kiedyś robiłam w szybkowarze i w wolnowarze [ wpisu na blogu niestety nie ma]..i też rosołki Zobacz więcej
;) Zaskoczcie mnie! 2. Polubić mój profil na FB i pod wpisem z informacją o rozdaniu /przypiętym na górze strony/ zostawić komentarz „Biorę udział”. 3. Możesz również udostępnić na FB informację o Zobacz więcej
SKŁADNIKI:(4-6os) (czas przygotowania: 2 godziny) 300g cieciorki (moczymy przez noc zalewając gorącą wodą) ok.600g wędzonych żeberek 2 marchewki 1 por lub cebulka 3-4 ziemniaki 500g kapusty 2 pomidory Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Golonkowy gulasz

Golonkowy gulasz 476

0
A co zrobić z golonką gdy jest za duża i jej po prostu nie damy rady zjeść ? Jest na to rada, ja zrobiłam szybki gulasz z papryką i groszkiem. 600 g golonki gotowanej w szybkowarze 1 czerwona papryka Zobacz więcej
Składniki: podudzia z kurczaka 8 sztuk, włoszczyzna 1 pęczek, ziele angielskie 3 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, owoc jałowca 3 sztuki, pieprz 6 sztuk, kucharek 1 łyżka, kurkuma mielona 1 łyżeczka, Zobacz więcej
rosołowe wołowe ( kupujmy w ekologicznym sklepie nie różnią się ceną od zwykłych a nie zawierają dodatków) Wołowinę zalewamy 3-4 l zimnej wody, dodajemy seler, pietruszkę, pora, czosnek, ostrą Zobacz więcej
Składniki: mięso indycze 1,5 kg, czosnek ząbki 10 sztuk, kucharek 1 łyżeczka, przyprawa gyros 1 opakowanie, oliwa 6 łyżek, woda 1 szklanka mięso indyka opłukać, osuszyć, ponacinać na aby powstał płat Zobacz więcej
Gulasz można zrobić z wołowiny, wieprzowiny lub mięsa drobiowego. Dzisiaj proponuję gulasz wołowy. SKŁADNIKI: 50-60 dag mięsa wołowego (np.ligawa) 2 cebule 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 10-15 dag Zobacz więcej
z indyka po rzymsku: 2-3 uda z indyka (lub 1,5-2 kg innego mięsa) 2-3 łyżki oliwy 750 ml passaty pomidorowej (czyli pulpy, czyli przecieru pomidorowego-nie koncentratu!) 2 gałązki tymianku 1 gałązka Zobacz więcej
z cytryny Ciecierzycę namaczamy na 24 godziny. Następnie gotujemy do miękkości (w szybkowarze około 45 minut). Paprykę pieczemy w piekarniku, aż jej skórka będzie częściowo czarna. Razem z papryką Zobacz więcej
, pieprz do smaku Mięso wołowe umyć i pokroić w kostkę, przesmażyć na patelni, przełożyć do garnka. Dodać kurkumę, cynamon, curry, goździki, kolorowy pieprz, liście laurowe, zalać wodą, tak, żeby Zobacz więcej
1 łyżka sosu sojowo - grzybowego 1 łyżka sosu teriyaki 1 suszona papryczka chili posiekana razem z pestkami 1 - 2 garści suchego makaronu nitki Podudzia, marchew, pietruszkę i pora zalać 2 - 2,5 l Zobacz więcej
Dzisiaj przygotowałam "Warzywny gulasz z cieciorki ze szpinakiem i fetą". Przepis zaczerpnięty z programu "Dzień dobry TVN"...ale, ale...nie do końca. Otóż jest to nieco śmieszna historia. Na ekranie Zobacz więcej
Oto danie, które spełnia trzy podstawowe kryteria wmojej kuchni. Jest ekspresowe, pożywne ipyszne! Mój dzisiejszy makaron jest bardzo bogaty wbiałko, mimo że nie ma w nim ani grama mięsa. To cieciorka Zobacz więcej
- kolorowa, papryczka chili 1 mała, wywar drobiowy 1 litr, sok z cytryny 1 łyżeczka umyte porcje drobiowe włożyć do szybkowara, dodać obraną włoszczyznę, ziele, liście laurowe, kurkumę, kucharka, Zobacz więcej
lubicie? ja tak, córy już mniej, ale czasami przygotowuje taki: Składniki: 500g żołądków drobiowych 300 g pieczarek 1 średnia marchweka 1 cebula 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego duża Zobacz więcej
oliwek nać pietruszki ząbek czosnku 3 listki szałwii szczypta rozmarynu papryczka chili sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przepłukać soczewicę w zimnej wodzie.Do garnka dodać oliwe z oliwek, nać pietruszki, Zobacz więcej
Autor przepisu: Hot Pot – Fabryka smaków. Witajcie. Dzisiaj postanowiłem wykorzystać podroby. Wybór padł na żołądki drobiowe. Danie można podawać z makaronem, ryżem i itp. Gorąco polecam. Porcja dla 2 Zobacz więcej