makowiec na 30 g drozdzy

Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Est-Ouest
Tradycyjny makowiec

Tradycyjny makowiec 180

0
Mniej rowny, lekko wulkaniczny, ale pyszny! I po sprobowaniu dwoch stwierdzam, ze bede dalej robic tradycyjny, polski, drozdzowy makowiec, boc to najsmaczniejszy na swiecie jest! Tak wiec... 250 g Zobacz więcej
Nieznane we Francji, ciesza sie wsrod moich francuskich przyjaciol i rodziny wielkim powodzeniem... podobnie jak makowiec, sernik czy bozonarodzeniowe pierniczki. Robie je tak... na 12 jagodzianek: Zobacz więcej
Wiem, ze juz sezon swiateczny sie skonczyl, ale... zachcialo mi sie makowca ;) Makowiec upieklam w formie z kominkiem o srednicy 26 cm: Ciasto: 2 szklanki maki 80 g cukru 1 jajko i 2 zoltka 1/2 Zobacz więcej
wyczekiwana wnusia. Skladniki (2 makowce) 3,5 szklanki maki 180 ml cieplego mleka 6 zoltek 50 g swiezych drozdzy 6 lyzek cukru pol lyzeczki soli 1 cukier waniliowy 2 lyzki oleju 140 g roztopionej Zobacz więcej
przepis mial byc wczoraj, ale sie nie wyrobilam. caly dzien na nogach przy garach.. przepis jest dzisiaj. w tym roku zrobilam makowca z innego przepisu niz zwykle. wyszedl sliczny, smakuje swietnie Zobacz więcej
Nie jestem dlatego w stanie podac dokladnego zrodla przepisu. Zapraszam serdecznie Bułeczki z makiem Skladniki NADZIENIE 250 g maku + woda do gotowania 100 g cukru 50 g rodzynek** 25 g orzechow Zobacz więcej