makowiec z białkami

W tym roku miałam okazję skosztować ciasta, w którym twórca, wirtuoz smaku wręcz, połączył ze sobą twaróg, grysik i chrupiący mak. To na prawdę daje radę Na jednym kęsie nie mogłam poprzestać, a że o Zobacz więcej
cool_justo
cool_justo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
imbirowo.blox.pl
Makowiec japoński z jabłkami

Makowiec japoński z jabłkami 12616

Pyszny, ekspresowyiłatwy makowiec bez spodu, z dodatkiem startych jabłek i z gotowej masy makowej. Składniki: - 1 puszka gotowej masy makowej 850g ( np. Bakalland)) - 3-4 jabłka , obrane i starte na Zobacz więcej
Na pewno nie raz i nie dwa, w lodówce zalegały Wam białka jaj. Istnieją setki deserów, w których używa się tylko żółtek. A co zrobić z oddzielonymi białkami? Można np. upiec banalnie proste ciasto Zobacz więcej
Asch
Asch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Praktyczna.pl
Makowiec z serowym nadzieniem

Makowiec z serowym nadzieniem 45

Zmodyfikowany przepis z bardzo starego numeru "Poradnika Domowego". Znajduje się też na forum Smaczny.pl pod nazwą "Kruche z makiem inaczej". Można by powiedzieć szybki makowiec, gdyż nie trzeba Zobacz więcej
cool_justo
cool_justo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
imbirowo.blox.pl
MAKOWIEC

MAKOWIEC 11373

Tradycyjny, zawijany makowiec z ciasta krucho-drożdżowego z gotową masą makową. Porcja na dwa makowce. Ciasto: 40 dkg mąki 15 dkg masła 5 dkg drożdży 3 łyżki śmietany 2 łyżki cukru pudru 1/3 łyżeczki Zobacz więcej
Święta już za nami, a ja wciąż mam niedosyt makowych pyszności. Ale kto powiedział, że ciasta makowe piecze się tylko od święta? W końcu mamy karnawał :) Makowiec, którego przepisem chciałam się z Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Makowiec z kremem borówkowym

Makowiec z kremem borówkowym 69

Składniki: biszkopt: 5 jajek 80 g cukru kryształu 80 g mąki pszennej tortowej Lubella 70 g mielonego maku 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka proszku do … Czytaj dalej Zobacz więcej
Dziś postanowiłam wykonać proste ciasto - jabłecznik z ubitymi jabłkami :) Wyszło przepyszne ! Potrzebne składniki: 1,5 kg jabłek, 0,75 kg mąki pszennej, 250g margaryny, 2 łyżki jogurtu, 2/3 szklanki Zobacz więcej
Zawijany makowiec drożdżowy z kruszonką to ciasto, które kojarzy mi się z dzieciństwem. Deser dosyć często pojawiał się w naszym domu i był serwowany przez mamę na podwieczorek wraz ze szklanką mleka. Zobacz więcej
Kawa i Czekolada
Kawa i Czekolada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kawa i Czekolada
Makowiec z bezą

Makowiec z bezą 62

Makowiec na kruchym spodzie z chrupiącą bezą … słodki, świąteczny, pyszny! Składniki na kruchy spód (forma o wymiarach 34x24cm): 250 g mąki pszennej 150 g masła 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Zobacz więcej
Makowiec z jabłkami, zwany inaczej makowcem japońskim, to ciasto składające się wyłącznie z masy makowej. Nie zawiera spodu z ciasta kruchego, a masa makowa wzbogacona jest o starte jabłka, co wpływa Zobacz więcej
tomek.kantor
tomek.kantor Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wkuchni.eu
Makowiec z jabłkami

Makowiec z jabłkami 33

Makowiec z jabłkami | wkuchni.eu wkuchni.eu Szukaj Menu główne Przeskocz do tekstu Strona główna Cookie Policy Kontakt Nawigacja po wpisach Wstecz Makowiec z jabłkami Opublikowany 22 grudnia 2016 Zobacz więcej
W moim domu święta nie mogą obejść się bez dobrego makowca. Znam wiele przepisów na to ciasto, jednak moim ulubionym, która od pierwszego kęsa skradł moje serce jest makowiec na kruchym cieście z bezą Zobacz więcej
niecodziennikpary
niecodziennikpary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
niecodziennikpary
Makowiec z jabłkami

Makowiec z jabłkami 51

Przepis na makowiec z jabłkami, znany także jako makowiec japoński, pochodzi z zeszytu z przepisami mojej Mamy. Teraz przypomniała nam o nim właśnie Mama, która zasugerowała Siostrze Ani, że mogłaby Zobacz więcej
Makowiec od zawsze kojarzył nam się ze świętami. Najlepszy to ten w którym zawsze było dużo maku. To moje pierwsze święta bez glutenu. Wiedziałam, że nie będę mogła jeść niektórych potraw. Nie Zobacz więcej
Akurat moje kokosanki zostały zrobione dla Kokosa, więc zostały mi po nich żółtka, ale po zrobieniu serników, kruchych spodów i kremów najczęściej zostają nam białka i nie do końca wiadomo, co z nimi Zobacz więcej
Makowiec jest rewelacyjny, mokry i bardzo długo świeży. Dziękuję Iwona, proszę o więcej takich przepisów. Masło, cukier puder i miód utrzeć na gładką puszystą masę. Powoli dodawać po jednym żółtku. Zobacz więcej
Dziś Blogowigilia, czyli coroczne święto blogerów i świetna okazja do osobistego poznania osób, z którymi do tej pory spotykaliśmy się jedynie wirtualnie. W tym roku obchodzimy już piątą edycję Zobacz więcej
Długo szukałam przepisu na idealny czekoladowy, lekki mus. Wiecie, taki jaki jest doskonały na romantyczną kolację, nie ma dużej dawki cukru, kremówki i tłuszczu a do tego jeszcze jest pyszny. Te, Zobacz więcej