makowiec z masą na wierzchu

Trochę zakalcowaty wyszedł, ale w smaku nie do opisania. Przepis mogę uzupełnić wieczorem, jak ktoś lubi zakalce. kakaowo-dyniowe ciasto bananowe z mieszanką nasion Przeraża mnie to w jak Zobacz więcej
" Uwielbiam śniadania na słodko z owocami. Dzisiaj jest to ananas w połączeniu z kokosem, który smakuje obłędnie. Czasem zestaw ten podaję również na deser." Ananas pod kokosem 1 średniej wielkości Zobacz więcej
Składniki: - 4 łyżki stołowe masła - 225 g herbatników w polewie czekoladowej Składniki do masy: - 4 łyżki cukru - 3 żółtka - 4 łyżki mąki kukurydzianej - 600 ml mleka - 1 tabliczka stopionej Zobacz więcej
W końcu dzielę się z Wami przepisem na ciasto, które od chyba kilkunastu już lat gości na stole w każde święta. To moje ulubione, ale sama nigdy go nie przygotowywałam. Zawsze robi to Mama :) Dlatego Zobacz więcej
nazwa znowu nie jest zbyt spektakularna, ale inaczej się tego, kurczę, nie da nazwać :< sorki Krysia. sernik, zupełnie niespodziewanie, jest najlepszy na świecie. smakował wszystkim, no może oprócz Zobacz więcej
Cytrynowe babeczki nadziane lemon curd, na wierzchu z kremem jeżynowym na bazie bezy włoskiej. Powinnam je ozdobić świeżymi jeżynami, ale akurat miałam borówki. Do tego cukrowe ozdoby. Składniki na 12 Zobacz więcej
Szarlotka - jedno z najbardziej klasycznych ciast obok drożdżowego placka i sernika. Robimy je w zasadzie przez cały rok - niezależnie od pory roku, gdyż podstawa jaką są jabłka są dostępne przez cały Zobacz więcej
Dawno mnie tu nie było, ale nie ukrywam że okres przedświąteczny jest bardzo napięty u mnie zwłaszcza jeśli się pracuje w branży gastronomicznej :) Pogoda nas nie rozpieszcza niestety, bo ani zimy Zobacz więcej
Korzystając z tego, że w końcu mam trochę luzów, zafundowałem sobie wymuskane śniadanko. Placki żytnio-pszenne (pół na pół) z dodatkiem muesli, na mleku owsianym. Na wierzch poszła konfitura z jabłek Zobacz więcej
Było przyjemne sierpniowe popołudnie. Słońce z całą mocą królowało wśród lekkich obłoków. Temperatura w przedziale pociągu, którym jechałam do brata, wszystkim dawała się we znaki. Starsza, otyła pani Zobacz więcej
W zasadzie wszystkie najważniejsze rzeczy o dzisiejszym przepisie powiedziałam Wam już w tytule wpisu :) . Przygotowane w ten sposób ziemniaki są kremowe i miękkie wewnątrz, i przyjemnie chrupiące i Zobacz więcej
Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim Zobacz więcej
Makowiec z genialnym kruchym ciastem i chrupiącym wierzchem na bezie bezy | Miod chili i cytryna Miod chili i cytryna gotowanie z pasją Menu Przeskocz do treści szybkie dania przystawki sałatki zupy Zobacz więcej
Gofry kukurydziane na śmietanie z serkiem wiejskim, morelami, winogronami oraz miodową tahini Creamy corn waffels with cottage cheese, apricots, grapes and honey tahini Zobacz więcej
Wiem, że dla wielbicieli szarlotek - jej ulepszanie jest zbędne, ale taka wersja jest przeeepyszna! Słodki wierzch z płatków kukurydzianych - z dodatkiem śmietany sprawił, że ciasto zyskało Zobacz więcej
MartaF
MartaF Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchennym raju
Brownie z surowym wierzchem

Brownie z surowym wierzchem 174

A teraz mały test – niech podniosą ręce wszyscy, którzy przy okazji robienia ciasta wyjadają surową masę przed upieczeniem. I nie chodzi mi o lekkie spróbowanie na czubku noża celem oszacowania Zobacz więcej
~pieczona czekoladowa białkowa* owsianka z maślanoorzechowym wierzchem~ *z dodatkiem czekoladowej odżywki białkowej PRZEPIS /1 porcja/ ~60g płatków owsianych ~szklanka mleka sojowego czekoladowego Zobacz więcej
Evitaa
Evitaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gęba w niebie
Brownie z chrupiącym wierzchem

Brownie z chrupiącym wierzchem 49

Kolejny klasyczny przepis na brownie, mówili. Jest tu ich sporo, po co więcej, mówili. A ja Wam mówię - brownie nigdy nie za wiele! I mimo że przepis podobny do poprzednich, jest jedna istotna Zobacz więcej
Ukochane ciasto K. Rzadko się u nas pojawia, bo wymaga odrobinę większego nakładu pracy, ale naprawdę jest tego warte. Za każdym razem znika w zastraszającym tempie i to chyba jedyna jego wada. Zobacz więcej
Makowiec od zawsze kojarzył nam się ze świętami. Najlepszy to ten w którym zawsze było dużo maku. To moje pierwsze święta bez glutenu. Wiedziałam, że nie będę mogła jeść niektórych potraw. Nie Zobacz więcej