makrela

Aileen
Aileen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
buena appetite
Makrela

Makrela 3077

1
Składniki: · Świeża wyfiletowana makrela · Sól morska · Pieprz · Olej z orzechów włoskich · Sok z cytryny Przygotowanie: Filety myjemy, troszkę suszymy papierem kuchennym z wody, doprawiamy solą Zobacz więcej
Składniki: 1 większa makrela wędzona, 1 sztuka cebula, 1 pęczek szczypiorek, 6 dużych rzodkiewki, 1/2 pęczka koperek świeży, 1 łyżeczka pieprz mielony, 6 łyżek olej, 1/2 małego ogórek zielony świeżą Zobacz więcej
PRZYGOTOWANIE: Z powyższych składników robimy marynatę-mieszamy. Z ryb odcinamy głowy.Następnie je myjemy . Solimy je w środku i na wierzchu.Nacinamy każdą w trzech miejscach (wystarczy z jednej Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Makrela smażona

Makrela smażona 134

0
makrela, kilka gałązek tymianku, sól, pieprz, sok z cytryny, oliwa Makrelę oczyścić, wypatroszyć, wyjąć skrzela i oczy. Oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny, do środka ryby włożyć Zobacz więcej
Uwielbiamy tłuste ryby. Zazwyczaj. Bo od czasu do czasu bierze nas na jakąś delikatną, a zatem już nie tak zdrową rybkę. Zwłaszcza na sandacza. Nie ma to jednak jak sobie makrelkę w folii upiec. Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Makrela pieczona

Makrela pieczona 2499

0
Makrela, 1/2 kopru włoskiego, sól, pieprz, sok z cytryny, oliwa Makrelę oczyścić, wypatroszyć, wyjąć skrzela i oczy. Oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na co najmniej 30 Zobacz więcej
Wędzona makrela Składniki: - świeża makrela, - sól kamienna, - woda, Rybę patroszymy. Przygotowujemy solankę ok 40g soli na 1 litr wody w ilości takiej, aby rybki swobodnie pływały. Wkładamy ryby do Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Marynowana makrela

Marynowana makrela 747

0
Przepis na domowo marynowaną makrelę. Najpierw solona, a następnie marynowana w occie i przyprawach. Taka makrela wychodzi smaczniejsza od wędzonej lub zwykłego śledzia. W ten sam sposób Zobacz więcej
Raz Się Tyje
Raz Się Tyje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Raz Się Tyje
Pieprzone Makrele

Pieprzone Makrele 402

0
Skład: 4 łyżeczki ziaren kolorowego pieprzu 4 świeże makrele (około 250g każda) 1 łyżka oleju słonecznikowego 200ml śmietany 30% Przygotowanie: Pieprz rozgnieć. 1/4pieprzu użyj do posypania makreli po Zobacz więcej
Raz Się Tyje
Raz Się Tyje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Raz Się Tyje
Pieprzone makrele

Pieprzone makrele 81

1
Pieprzone makrele DanieDania główne Porcje Czas przygotowania 4porcje 5minut Czas gotowania 15minut Porcje Czas przygotowania 4porcje 5minut Czas gotowania 15minut Składniki 4łyżeczki kolorowy Zobacz więcej
Przywracam do łask makrelę. Nic prostszego! Na naszych stołach gości wyłącznie w wersji wędzonej i to najczęściej jako dodatek do past. Świeża, usmażona makrela jest delikatna i soczysta. Dlatego nie Zobacz więcej
. Jedną z moich ulubionych jest pasta makrelowa. Składniki: 1 makrela wędzona 1 biała cebula kawałek sera białego sól / pieprz 1. Na małej ilość oliwy podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Odstawiamy do Zobacz więcej
To jedna z najchętniej jedzonych ryb w Polsce, najczęściej w wersji wędzonej. Jest tłusta, zawiera wiele kwasów Omega-6 i Omega-3, a obecność selenu czyni ją wyjątkową. Jej delikatnie mięso często Zobacz więcej
Uwielbiam ryby w każdej postaci. Jednakże do tej pory jadłam makrelę wędzoną. Mój chłopak ostatnio wypatrzył w sklepie świeżą makrelę. Zdecydowałam się ją upiec w piekarniku, ale wcześniej ją Zobacz więcej
OhFreshy
OhFreshy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
OhFreshy
Smażona makrela

Smażona makrela 307

0
Smażona Makrela z sałatką pomidorowo-arbuzową składniki: 2 płaty makreli pęczek szparag 1 plaster arbuza kilka pomidorków koktajlowych kiełki ( w moim przypadku kiełki sałaty) łyżeczka siemia lnianego Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
DIABELSKA MAKRELA

DIABELSKA MAKRELA 3360

3
Kolejna propozycja na szybki obiad z moją ulubioną rybą. Świeża makrela jest u nas mało znanym składnikiem. Niestety rzadko można znaleźć ją w sklepach - nie wiem gdzie poza Makro można kupić świeżą Zobacz więcej
Zaskakująco pyszne. Idealnie skomponowana prostota smaków. Kolejny dowód na to, że czasem mniej znaczy lepiej. Dlawszystkichmiłośników makreli. I nie tylko :) Kotleciki podałam z delikatnym sosem Zobacz więcej
Hajdi Plum
Hajdi Plum Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Siódmy Smak
Zakaparzona makrela

Zakaparzona makrela 483

1
przed północą, żeby załatwić jakby dwie pieczenie za jednym zamachem - przetrwać te parę nocnych godzin w znacznym (czyli każdym powyżej 0,5 m) oddaleniu od lodówki oraz nie złapać wirusa przy byle Zobacz więcej
kuchenna_zuza
kuchenna_zuza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenna Świruska
Pieczona makrela

Pieczona makrela 2575

2
Zawsze chciałam spróbować jak smakuje świeża makrela. W domu jadłam wędzoną i robiłam z niej pastę. Przeglądnęłam sporo przepisów i nie mogłam się na nic zdecydować. Ostatecznie postawiłam na Zobacz więcej