makrela awokado

Składniki: makrela wędzona 2 dojrzałe awokado oliwki zielone (nadziewane papryką) 2 jajka na twardo 2 łyżki oliwy z oliwek sól morska, pieprz kolorowy świeżo mielony posiekany świeży koperek Całość Zobacz więcej
Pyszna pasta do kanapek Składniki 1 awokado 300 g wędzonej makreli 1 łyżeczka soku z cytryny 4 duże suszone pomidory ( z zalewy ) sól, pieprz Przygotowanie Awokado obieramy, drobno siekamy, Zobacz więcej
I kolejna pasta z makreli :) Lista zakupów: 1 miękkie awokado sok z cytryny 2 makrele wędzone pieprz 4 łyżki (lub więcej) majonezu Makrele oczyścić, rozetrzeć widelcem. Awokado obrać, wyjąć pestkę, Zobacz więcej
Za samym awokado nie przepadam , ale w postaci takiej pasty jest super . No i jak wszystkie pasty u mnie jedzona na grzankach :) 1 dojrzałe awokado 1/2 wędzonej makreli sok z 1/3 cytryny (w oryginale Zobacz więcej
Pasta z makreli i awokado - Granat w kokosie Strona główna O mnie Moja filozofia odżywiania Kontakt Strona główna O mnie Moja filozofia odżywiania Kontakt Moje przepisy na dietetyczne dania bez Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" To kolejna odsłona pasty z makreli. Dla mnie wędzona makrela najlepiej nadaje się na smarowidło. Jest miękka, soczysta i odpowiednio … Przeczytaj cały artykuł Zobacz więcej
Naszą ulubioną pastę z makreli postanowiliśmy nieco odmienić i dodać do niej awokado. Jest to ciekawe połączenie smakowe. pół dojrzałego awokado 1 wędzona makrela 2 jajka ugotowane na twardo 1 ogórek Zobacz więcej
Moje ulubione kolorowe lekkie i bardzo zdrowe sałatki, dziś z awokado i makrela wędzoną . Mix sałat z makrelą i awokado składniki ok 10 szt oliwki zielone, 1 szt pomidor, 2 garście mixu sałat, 1 Zobacz więcej
Szybka niedzielna pasta o pięknym zielonym kolorze. Przygotowana z makreli i awokado z dodatkiem cebuli i świeżej roszponki. Składniki: -2 puszki bio filetów z makreli w oliwie z oliwek (u mnie od Zobacz więcej
Smaczne zdrowe połączenie pomidora z awokado. Dla smaku i wartości odżywczych kawałki wędzonej makreli. Sałatka pasuje na każdą porę dnia. Smaczna szybka i bardzo zdrowa. Sałatka z awokado ,pomidora i Zobacz więcej
Makrela, którą przedstawiałam przedwczoraj, była dla mnie zbyt duża, więc jej część wykorzystałam do wyprodukowania całkiem fajnej sałatki. Zdrowekwasy tłuszczowe z rodziny omega-3zawarte w makreli Zobacz więcej
jednak może być wykorzystana do innych przepisów, składających się z tejże właśnie ilości warstw – tak jak w przypadku tego cukiniowego przekładańca. Podstawą są tu grillowane plastry cukinii, Zobacz więcej
Awokado: Pojechałam do mamy... "Ale śliczne masz to drzewko" "Wyhodowałam je z pestki awokado, zasadziłam już drugie i zaczyna kiełkować" Tak więc wracając w walizce w bagażu głównym miałam doniczkę Zobacz więcej
Co robisz z wędzonej makreli ? Mogę się założyć, że najczęściej jesz ją samą, albo przygotowujesz pastę na kanapki. Też tak często robię, ale ostatnio zawiało mi nudą, więc postanowiłam sobie zrobić Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Przedstawiam Wam nową wersję pasty z wędzonej makreli. Świetnie się komponuje zwiejską bagietką, na śniadanie lub kolację. Porcja dla … Przeczytaj cały artykuł Zobacz więcej
Składniki: 1 wędzona makrela 1 cebula pokrojona w kostkę 2 jajka na twardo 1 łyżka kaparów posiekany szczypiorek 2łyżki oliwy z oliwek sok z cytryny do smaku pieprz świeżo mielony kolorowy sól morska Zobacz więcej
"Przepyszna i bardzo zdrowa. O prozdrowotnych właściwościach awokado nikogo nie trzeba chyba przekonywać. Pastę wypatrzyłam na blogu Chillibite. Zrobiłam dwie jej wersje: pierwszą wg oryginału, drugą Zobacz więcej
Pasta z wędzonej makreli, awokado i ciecierzycy z pomidorami Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Pomidorowa surówka z pekinki z czerwoną fasolą i ... Pasta z wędzonej makreli, awokado i Zobacz więcej
Jak dziś pamiętam, kiedy po raz pierwszy sięgnęłam po awokado. Było to baaardzo dawno temu. Nie wiedziałam jak smakuje, jak je jeść i z czym podawać. Wyobraźcie sobie moją minę, kiedy wzięłam Zobacz więcej
Kiedyś się już Wam przyznawałam, ale przy okazji tego przepisu powtórzę to raz jeszcze – uwielbiam faszerować :) Połączenie świeżości warzyw i bogactwa farszu to jedna z największych kuchennych Zobacz więcej