makrela pieczona

PRZYGOTOWANIE: Z powyższych składników robimy marynatę-mieszamy. Z ryb odcinamy głowy.Następnie je myjemy . Solimy je w środku i na wierzchu.Nacinamy każdą w trzech miejscach (wystarczy z jednej Zobacz więcej
Uwielbiamy tłuste ryby. Zazwyczaj. Bo od czasu do czasu bierze nas na jakąś delikatną, a zatem już nie tak zdrową rybkę. Zwłaszcza na sandacza. Nie ma to jednak jak sobie makrelkę w folii upiec. Zobacz więcej
Przywracam do łask makrelę. Nic prostszego! Na naszych stołach gości wyłącznie w wersji wędzonej i to najczęściej jako dodatek do past. Świeża, usmażona makrela jest delikatna i soczysta. Dlatego nie Zobacz więcej
Uwielbiam ryby w każdej postaci. Jednakże do tej pory jadłam makrelę wędzoną. Mój chłopak ostatnio wypatrzył w sklepie świeżą makrelę. Zdecydowałam się ją upiec w piekarniku, ale wcześniej ją Zobacz więcej
kuchenna_zuza
kuchenna_zuza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenna Świruska
Pieczona makrela

Pieczona makrela 2583

2
Zawsze chciałam spróbować jak smakuje świeża makrela. W domu jadłam wędzoną i robiłam z niej pastę. Przeglądnęłam sporo przepisów i nie mogłam się na nic zdecydować. Ostatecznie postawiłam na Zobacz więcej
pookcook
pookcook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pookcook
Makrela pieczona

Makrela pieczona 7618

1
Makrele w naszym kraju znamy głównie pod postacią wędzoną, ponieważ świeża w sklepach raczej nie występuje, a przynajmniej mnie nie udało się takiej spotkać. Przepisów na tą rybę można jednak znaleźć Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Makrela pieczona

Makrela pieczona 7244

3
Będąc ostatnio na większych zakupach zatrzymałam się przy stoisku z rybami - moją uwagę zwróciły makrele. Nigdy jeszcze nie jadłam takiej świeżej, ale wędzoną uwielbiam. Z pewną taką nieśmiałością Zobacz więcej
tasty point
tasty point Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tasty point
makrela z pieca

makrela z pieca 716

0
uwielbiam makrelę jak dziś pamiętam jej wędzony smak mama czasem w drodze z pracy do domu w rybnym, kupowała przepyszną wędzoną, zawsze zawiniętą z szary papier... w takie dni właśnie, gdy zapach Zobacz więcej
Makrele pieczone w harissie DanieDania główne Porcje Czas przygotowania 4porcje 5minut Czas gotowania 20-30minut Porcje Czas przygotowania 4porcje 5minut Czas gotowania 20-30minut Składniki 4sztuki Zobacz więcej
Jedzmy rybki bo sa zdrowe :) NA DWIE PORCJE: 1 sztuka makrela świeża (średnia) 8-12 podłużnych pasków cukini 1 plaster cytryny (grubość ok.1cm) 2 małe łyżeczki sos ze słoiczka koperkowy sól Zobacz więcej
Pieczona makrela z rodzynkami 32061 com_content.article 1 2 3 4 5 (Oddano 11 głosów z średnią 2.09 z 5)Pieczona makrela z rodzynkami 2.09 out of 5 based on 11 voters. Składniki: 3 łyżki oliwy z Zobacz więcej
Pierwszy raz robiłam taka surowa, świeża makrelę. Nigdy nie jadłam, ani nie trafiłam na nia w sklepach. Makrelę znałam jedynie wędzona, która ewentualnie przerabiałam na pastę KLIK Muszę przyznać, że Zobacz więcej
Przyszedł czas na ryby. Bo wiadomo ryba jest dobra na wszystko! A jemy ich zdecydowanie za mało. Tym razem mój wybór padł na makrelę. W większości przypadków jemy ją wędzoną, ale świeża upieczona albo Zobacz więcej
chleb miejski
chleb miejski Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chleb miejski
Makrela z pieca

Makrela z pieca 436

0
Filety ze świeżej makreli pieczone w piekarniku. Pyszna alternatywa dla ogólnodostępnej makreli wędzonej. Nie spotkałam w sprzedaży filetów z makreli, dostępne są całe ryby, dlatego musimy ją sami Zobacz więcej
nie sądziłam, że kiedyś to powiem: ta ryba była wyjątkowo niedobra. nie dlatego, że nieświeża, czy że coś nie tak z przepisem. po prostu - pieczona makrela mi nie smakuje. a miało być tak pięknie... Zobacz więcej
Makrele pieczone w harissie - Raz się tyje Menu Skip to content przepisy Makrele pieczone w harissie skład: 4 makrele 3-4 łyżeczki harissy 1 i 1/2 oliwy z oliwek 2 cytryny pokrojone na ćwiartki około Zobacz więcej
Makrelę głównie znamy wędzoną w tuszkach lub w płatach z ziołami. Jednak od pewnego czasu można kupić świeżą makrelę i ją upiec. Jest delikatna, ma dużo mięsa, a także jest chuda i nie wymaga wiele Zobacz więcej
Faszerowana Makrela z Pieca Pieczona ryba ze słodko chrupiącym farszem. Bardzo ciekawa propozycja z "Kuchni Greckiej". Jedyną zmianą, którą bym dokonała to dobór ryby (nie zachwyciła mnie) - farsz Zobacz więcej
Makrela jest u nas traktowana trochę jak ryba gorszego gatunku. Wielu osobom przychodzi namyśl tylko wędzona jej wersja i na hasło ‚pieczona makrela’ robią duże oczy. No bo jak to ? Makrele można Zobacz więcej
pieczona makrela Będąc po raz pierwszy na północy Norwegii, na rybach, spytałem mego gospodarza jaki gatunek ryb uważają tutaj za najsmaczniejszy. Sądziłem że z ust potomka Zobacz więcej