makrela pieczona

PRZYGOTOWANIE: Z powyższych składników robimy marynatę-mieszamy. Z ryb odcinamy głowy.Następnie je myjemy . Solimy je w środku i na wierzchu.Nacinamy każdą w trzech miejscach (wystarczy z jednej Zobacz więcej
Uwielbiamy tłuste ryby. Zazwyczaj. Bo od czasu do czasu bierze nas na jakąś delikatną, a zatem już nie tak zdrową rybkę. Zwłaszcza na sandacza. Nie ma to jednak jak sobie makrelkę w folii upiec. Zobacz więcej
Przywracam do łask makrelę. Nic prostszego! Na naszych stołach gości wyłącznie w wersji wędzonej i to najczęściej jako dodatek do past. Świeża, usmażona makrela jest delikatna i soczysta. Dlatego nie Zobacz więcej
Uwielbiam ryby w każdej postaci. Jednakże do tej pory jadłam makrelę wędzoną. Mój chłopak ostatnio wypatrzył w sklepie świeżą makrelę. Zdecydowałam się ją upiec w piekarniku, ale wcześniej ją Zobacz więcej
kuchenna_zuza
kuchenna_zuza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenna Świruska
Pieczona makrela

Pieczona makrela 2813

2
Zawsze chciałam spróbować jak smakuje świeża makrela. W domu jadłam wędzoną i robiłam z niej pastę. Przeglądnęłam sporo przepisów i nie mogłam się na nic zdecydować. Ostatecznie postawiłam na Zobacz więcej
pookcook
pookcook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pookcook
Makrela pieczona

Makrela pieczona 7764

1
Makrele w naszym kraju znamy głównie pod postacią wędzoną, ponieważ świeża w sklepach raczej nie występuje, a przynajmniej mnie nie udało się takiej spotkać. Przepisów na tą rybę można jednak znaleźć Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Makrela pieczona

Makrela pieczona 7359

3
Będąc ostatnio na większych zakupach zatrzymałam się przy stoisku z rybami - moją uwagę zwróciły makrele. Nigdy jeszcze nie jadłam takiej świeżej, ale wędzoną uwielbiam. Z pewną taką nieśmiałością Zobacz więcej
tasty point
tasty point Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tasty point
makrela z pieca

makrela z pieca 758

0
uwielbiam makrelę jak dziś pamiętam jej wędzony smak mama czasem w drodze z pracy do domu w rybnym, kupowała przepyszną wędzoną, zawsze zawiniętą z szary papier... w takie dni właśnie, gdy zapach Zobacz więcej
Makrele pieczone w harissie DanieDania główne Porcje Czas przygotowania 4porcje 5minut Czas gotowania 20-30minut Porcje Czas przygotowania 4porcje 5minut Czas gotowania 20-30minut Składniki 4sztuki Zobacz więcej
Jedzmy rybki bo sa zdrowe :) NA DWIE PORCJE: 1 sztuka makrela świeża (średnia) 8-12 podłużnych pasków cukini 1 plaster cytryny (grubość ok.1cm) 2 małe łyżeczki sos ze słoiczka koperkowy sól Zobacz więcej
Pieczona makrela z rodzynkami 32061 com_content.article 1 2 3 4 5 (Oddano 11 głosów z średnią 2.09 z 5)Pieczona makrela z rodzynkami 2.09 out of 5 based on 11 voters. Składniki: 3 łyżki oliwy z Zobacz więcej
Pierwszy raz robiłam taka surowa, świeża makrelę. Nigdy nie jadłam, ani nie trafiłam na nia w sklepach. Makrelę znałam jedynie wędzona, która ewentualnie przerabiałam na pastę KLIK Muszę przyznać, że Zobacz więcej
Przyszedł czas na ryby. Bo wiadomo ryba jest dobra na wszystko! A jemy ich zdecydowanie za mało. Tym razem mój wybór padł na makrelę. W większości przypadków jemy ją wędzoną, ale świeża upieczona albo Zobacz więcej
chleb miejski
chleb miejski Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chleb miejski
Makrela z pieca

Makrela z pieca 492

0
Filety ze świeżej makreli pieczone w piekarniku. Pyszna alternatywa dla ogólnodostępnej makreli wędzonej. Nie spotkałam w sprzedaży filetów z makreli, dostępne są całe ryby, dlatego musimy ją sami Zobacz więcej
nie sądziłam, że kiedyś to powiem: ta ryba była wyjątkowo niedobra. nie dlatego, że nieświeża, czy że coś nie tak z przepisem. po prostu - pieczona makrela mi nie smakuje. a miało być tak pięknie... Zobacz więcej
Makrele pieczone w harissie - Raz się tyje Menu Skip to content przepisy Makrele pieczone w harissie skład: 4 makrele 3-4 łyżeczki harissy 1 i 1/2 oliwy z oliwek 2 cytryny pokrojone na ćwiartki około Zobacz więcej
Makrelę głównie znamy wędzoną w tuszkach lub w płatach z ziołami. Jednak od pewnego czasu można kupić świeżą makrelę i ją upiec. Jest delikatna, ma dużo mięsa, a także jest chuda i nie wymaga wiele Zobacz więcej
Faszerowana Makrela z Pieca Pieczona ryba ze słodko chrupiącym farszem. Bardzo ciekawa propozycja z "Kuchni Greckiej". Jedyną zmianą, którą bym dokonała to dobór ryby (nie zachwyciła mnie) - farsz Zobacz więcej
mnie z zazdrości więc w te pędy do sklepu. Kupiłam śliczną, błyszczącą makrelę i upiekłam w bardzo prosty sposób w śródziemnomorskim stylu. Koper włoski dodał rybie jeszcze więcej lekkości. Idealne Zobacz więcej
pieczona makrela Będąc po raz pierwszy na północy Norwegii, na rybach, spytałem mego gospodarza jaki gatunek ryb uważają tutaj za najsmaczniejszy. Sądziłem że z ust potomka Zobacz więcej