makrela z piekarnika

Świeża makrela nie wymaga zbytniego przyprawiania, wystarczy sól, pieprz, sok z cytryny, oliwa z oliwek i można wyczarować pyszną w smaku pieczoną makrelę. Ryba ta ceniona jest szczególnie za swoje Zobacz więcej
Świeża makrela nie wymaga zbytniego przyprawiania, wystarczy sól, pieprz, sok z cytryny, oliwa z oliwek i można wyczarować pyszną w smaku pieczoną makrelę. Ryba ta ceniona jest szczególnie za swoje Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog rodzinny
Makrela z piekarnika

Makrela z piekarnika 1195

0
Jedzmy ryby! Makrelę na pewno znacie bo jest to rybka dość często w Polsce konsumowana. Problem polega na tym, że znamy ją przede wszystkim wędzoną z past śniadaniowych. Czas to zmienić bo ryba ta ma Zobacz więcej
Makrela jest mi znana przede wszystkim w wersji wędzonej. Ostatnio jednak trafiłam na świeże płaty tej ryby i stwierdziłam, że muszę spróbować jej w innej postaci. Żeby nie było nudno, tym razem nie Zobacz więcej
chude inspiracje
chude inspiracje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chude inspiracje.
196

196 88

0
pasta z wędzonej makreli na pełnoziarnistych grzankach aby stworzyć 4 porcje potrzeba nam: 1 makreli 350 twarożku ziarnistego pęczku 4 łodyg szczypiorku szczypty pieprzu szczypty pieprzu ziołowego Zobacz więcej
PRZYGOTOWANIE: Z powyższych składników robimy marynatę-mieszamy. Z ryb odcinamy głowy.Następnie je myjemy . Solimy je w środku i na wierzchu.Nacinamy każdą w trzech miejscach (wystarczy z jednej Zobacz więcej
Ryba wędzona (dałam halibuta, ale świetny też z makrelą czy sielawą), włoszczyzna, kawałek chleba albo czerstwej bułki, jajko, otręby pszenne. Zmielone, uformowane w kotlety, otoczone otrębami Zobacz więcej
Pieczona makrela z dipem pomarańczowym składniki 2 szt makrela świeża, Sól morska- MŁYNEK, Pieprz kolorowy - MŁYNEK, 1 szt pomarańcza, kolendra, pietruszka zielona, sok z limonki do smaku, Zobacz więcej
Ania00
Ania00 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pokochaj gotowanie
Bruschetta

Bruschetta 127

0
Składniki: - 1 bagietka - oliwa z oliwek *z pomidorami - 3 mięsiste pomidory - 2 ząbki czosnku - świeża bazylia - oliwa z oliwek - sól i pieprz *z pastą rybną - 1 makrela wędzona - 2-3 łyżki serka Zobacz więcej
i zmarnowany wieczór przerodził się w całkiem mile spędzony czas… Składniki: chleb razowy cukinia wędzona makrela oliwa z oliwek Sposób przygotowania Cukinię pokroić w plastry, skropić oliwą z oliwek Zobacz więcej
Szybka ryba z Atlantyku przed wylotem do Porto. Obawiam się, że po powrocie nie zjem już ryby w stolicy... Dzięki Agnieszce z Kuchni nad Atlantykiem wiem, że jeśli ryby to tylko w Matosinhos. MAKRELA Zobacz więcej
topika
topika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
topika.pl
Pieczony łosoś

Pieczony łosoś 933

1
Przepis pochodzi z książki " Kuchnia Środkowej i Wschodniej Europy". Składniki: łosoś/ pstrąg, makrela ( ok. 1,75 kg ), 1/2-1 łyżeczka kminku, 10 dag sklarowanego masła, 3 łyżki soku z cytryny, sól, Zobacz więcej
Uwielbiamy tłuste ryby. Zazwyczaj. Bo od czasu do czasu bierze nas na jakąś delikatną, a zatem już nie tak zdrową rybkę. Zwłaszcza na sandacza. Nie ma to jednak jak sobie makrelkę w folii upiec. Zobacz więcej
Dziś proponuję prosty i szybki przepis na pastę z wędzonej makreli. Właściwie trudno nazwać to przepisem, tak naprawdę to po prostu inny sposób jej podania na kanapce. Pasta znakomicie smakuje z Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Makrela pieczona

Makrela pieczona 2500

0
Makrela, 1/2 kopru włoskiego, sól, pieprz, sok z cytryny, oliwa Makrelę oczyścić, wypatroszyć, wyjąć skrzela i oczy. Oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na co najmniej 30 Zobacz więcej
Megg
Megg Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia i podróże
Makrela w śmietanie

Makrela w śmietanie 130

0
Dziś u mnie szybka i smaczna rybka - Makrela w śmietanie :-) 2 filety z makreli sok z cytryny 2 łyżki mąki 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1/4 łyżeczki chilli 1 szkl śmietany Zobacz więcej
, wymiennie, pojawiają się łosoś, makrela, dorada, pstrąg, halibut. Same pyszności! Mimo, że przygotowanie ryb jest bardzo proste i w zasadzie wystarczy gałązka wybranego zioła i trochę soli to Zobacz więcej
, wymiennie, pojawiają się łosoś, makrela, dorada, pstrąg, halibut. Same pyszności! Mimo, że przygotowanie ryb jest bardzo proste i w zasadzie wystarczy gałązka wybranego zioła i trochę soli to Zobacz więcej
W okresie Bożonarodzeniowym w mojej kuchni nie brakuje ryb . Przeważnie są to ryby pieczone z rożnymi dodatkami,dipami owocami. Świąteczna makrela z pieczonymi jabłkami z bakaliami składniki 2 szt Zobacz więcej