mała cukierenka makowiec z gotowej masy

. Na święta mogą być namiastką prawdziwego makowca, którego, według mojej Mamy, i tak nie może zabraknąć na świątecznym stole. :) Przepis po niewielkiej modyfikacji pochodzi ze strony Mała Cukierenka. Zobacz więcej
Witam w "Weekendowej Cukierence" :) Zapraszam dzisiaj na pyszne rogaliki wypełnione nadzieniem makowym. To już ostatnia propozycja świąteczna na blogu w tym roku. Takie smakołyki warto przygotować na Zobacz więcej
Witam w "Weekendowej Cukierence" :) Przygotowania do świątecznych wypieków trwają :) Zapraszam Was dzisiaj na przepis na jedno z moich ulubionych ciast świątecznych - makowiec na puszystym biszkopcie. Zobacz więcej
w foremce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ciasto 10 minut. Wkładamy zimne ciasto do gorącego piekarnika. Podobnie postępujemy z drugim blatem. Pozostałe 4 części ciasta rozwałkowujemy Zobacz więcej
Wiewiórko, ależ szalejesz i to na całego! A te porządki, a potrawy,a prezenty! No nie da się od tego uciec... Ja też się staram bez szaleństw, i u mnie wszystko w zminimalizowanej formie, a jednak Zobacz więcej
z cytryny 1 czerwona cebulka 1 przeciśnięty, u mnie mały, ząbek czosnku 2 łyżki oliwy EV sól, pieprz do smaku 1 spora garść porwanej w paski sałaty rzymskiej lub lodowej grudki lub płatki sera typu Zobacz więcej
Renaty Gdzie mnie poniosło, czyli moje podsumowanie podróżnicze roku 2014 Co Dziś Zjem Na Śniadanie? Zjedz Berlin - Mundvoll, Kreuzberg pieprz czy wanilia blog kulinarny Smażone pierożki (z azjatycką Zobacz więcej
Lubię Kaszę 1 z 10tki zwyciężców w konkursie Król Ziemniak Blogowisko kuchniaagaty.pl Krakersy parmezanowe Kuchennymi drzwiami Pielmieni z jagnięciną. Sentymentalnie zamiast noworocznych postanowień Zobacz więcej
)wrzesień (26)październik (30)listopad (27)grudzień (15)styczeń (4) Moi Zaglądacze Najczęściej podglądane Klopsiki w sosie pomidorowym Kruche ciastka z wisniami i cytrynowa skorka czyli Slodki Zobacz więcej
w kształcie serca - Jutro dzień zakochanych. Z tej okazji romantyczne sushi w kształcie serc:Czytaj więcej » 10 godzin temu AAA ACCADEMIA AFFAMATI AFFANNATI Top nuvoloso e croccante per torte; con o Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Hiszpan

Hiszpan 1443

1
la pasta! cz.46, Pizzoccheri z pistacjami i czarnymi oliwkami - Dzisiaj z Ania z Bajkorady przedstawiamy nowy rodzaj makaronu, ktory oczywiscie jest bardzo latwy w przyrzadzeniu. Pizzoccheri robi sie Zobacz więcej
naleśniki po jednej stronie. Farsz: 1 kg słodkiej kapusty 2 jajka 15 dkg cebuli sól, pieprz olej (smaczniejsze jest masło) Kapustę poszatkować i obsmażyć porcjami na patelni (nie rumieniąc). Zobacz więcej
Ziemniaki, cebulę oraz czosnekpodsmażamyna oliwie z oliwek, kiedy się podsmaża wszystko zalewamybulionem i gotujemy do miękkości, następnie blendujemy, do zblendowanej zupy dodajemy kapustę, plastry Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Rogaliki

Rogaliki 518

0
, że z polędwiczki nie da się wyczarować niczego, co będzie jednocześnie proste w wykonaniu, ambitne i smaczne.Tym razem przedstawiam sm... 2 miesiące temu Przy dużym stole Jaką wybrać suszarkę do Zobacz więcej
czyli przekąska Tatarzyna - [image: z1]Tradycyjne danie krymskich Tatarów. Wielkie pierogi smażone na tłuszczu z nadzieniem z surowego mięsa. W oryginale nadzienie przygotowywane by... 1 dzień temu Zobacz więcej
czyli przekąska Tatarzyna - [image: z1]Tradycyjne danie krymskich Tatarów. Wielkie pierogi smażone na tłuszczu z nadzieniem z surowego mięsa. W oryginale nadzienie przygotowywane by... 1 dzień temu Zobacz więcej
della tradizi... 9 godzin temu Wirtualny Świat Piotra Jaszczuka Siłownia na receptę? - Czemu nie, na razie nie u nas, a we Francji ;-)2017 zaczął się rewolucyjnie ;-) Lekarze we Francji od nowego Zobacz więcej