male pierogi

Na pierwszy rzut propozycja na obiad lub podwieczorek, taki slodko-owocowy z cynamonowym akcentem. Ciasto na pierogi zwykle robilam " na oko", tym razem w calosci skorzystalam z przepisu Zobacz więcej
ugotowac i dokladnie odcisnac. Wywar mozna wykorzystac do zupy grzybowej. Kapuste wymoczyc, zagotowac i odcisnac. Do kapusty dodac posiekana zeszklona na masle cebule. Wszystkie skladniki farszu Zobacz więcej
Przyszedl mi do glowy pomysl na salatke z uzyciem kaszy perlowej,takiej nigdy nie robilam ,a nazwe zawdziecza temu jak wyglada,ziarenka kaszy sa lekko sklejone, takie leniwe,co to nic sie nie chce- Zobacz więcej
farsz.Zlepić jak pieroga. Przygotuj jajko i bułkę tartą .Zamocz noge w jajku. Następnie obtoczyć w panko. Smażyć z obu stron na złoty kolor,na maśle ,lub olej na małym ogniu. Usmażony odsączyc na Zobacz więcej
Pierogi zawsze byly wpisane w moj jadlospis,,teraz kiedy mieszkam we Wloszech,staram sie aby pierogi "zwykle ",byle "niezwykle". Dzisiaj mamy tego przyklad,kiedy do zwyklego ciasta na pierogi dodalam Zobacz więcej
KasiekK
KasiekK Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magiel Kuchenny
Pierogi ruskie

Pierogi ruskie 137

0
Mamy koleg, który wyznaje zasad, e ruskie pierogi naley je polane maggi… Pierogi ruskie i duo zeszklonej cebuli. Tak podane smakuj mu najbardziej. Skadniki Ciasto: - 350 g mki; - 1 jajko; - 0,5 Zobacz więcej
Nie moga sie nazywac inaczej, poniewaz sa zielone.I tylko pod taka nazwa moga byc zjedzone...bo gdybym powiedziala:chodzcie na kluseczki ze szpinakiem, to w zyciu by nie przyszli:D Dlatego tez te Zobacz więcej
Pierogi z maki razowej,sa nie tylko zdrowsze.ale tez smaczniejsze o czym przekonalam sie wiele razy. Do zrobienia farszu wykorzystalam grilowane parowki w polaczeniu z duszonym szpinakiem. Zobacz więcej
mamy do czynienia z zup, daniem gwnym czy deserem. Podobnie jak w kuchni polskiej pierogi, gobki, bigos, czy krupnik a przecie kade z tych da mogoby mie nazw opisow Ta zupa po gruzisku zwana jest Zobacz więcej
. Kłaść nadzienie (dużo!), składać na pół, zlepić razem, jak pierogi, następnie układać na nasmarowanej tłuszczem blaszce łączeniem do dołu, zachowując odstępy pomiędzy bułeczkami. Przykryć Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 8:30pm, Niedziela 23 Padziernik 2011. rdo: "Dynie, cukinie, kabaczki" Anna Borowska Genialne pierogi! To zasuga nie tylko nadzienia, ale i "posypki". Lepienie ich nie jest atwe, bo w Zobacz więcej
Kromek
Kromek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kromek z Masłem
Pierogi Ruskie

Pierogi Ruskie 123

0
W calym internecie i Blogach jest pewnie mnoooooooostwo wpisow o Ruskich ,takich jak te tutaj ,ale nic mnie to nie obchodzi. Jak wszyscy to wszyscy! Poza tym chce trzymac sie Polskiej tradycji i Zobacz więcej
Talerz pelen wiosennych kolarow,,zielony,zolty i pomaranczowy (ukryty w pierogu). Nie tylko kolory w tym daniu sa wazne,-tutaj mamy prawdziwa" bombe" witaminowa,bo warzywa sa tutaj na pierwszym Zobacz więcej
Swieta juz za pasem. Na wielu blogach pachnie juz barszczem z uszkami, pierogami czy ryba po gracku. No bo kto nie lubi i nie czeka z utesknieniem na swiateczne potrawy! Bozonarodzeniowych konkursow Zobacz więcej
ula243
ula243 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinaria Uli
Pappardelle z cukinia

Pappardelle z cukinia 205

0
Etykiety:Dania warzywne,Dania z makaronem Brak komentarzy: Prześlij komentarz Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Etykiety Ciasta(1) Dania miesne(7) Dania rybne(1) Dania Zobacz więcej
ula243
ula243 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinaria Uli
Muffiny z czekolada

Muffiny z czekolada 190

0
Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Etykiety Ciasta(4) Dania miesne(7) Dania rybne(1) Dania warzywne(1) Dania z jajek(1) Dania z makaronem(1) Domowa wedlina(1) kluski(1) Muffiny babeczki itp.(2) Zobacz więcej
, zostaje na stale. zapraszam na przepis na rewelacyjne ciasto na pierogi i uszka zrodlo: klik klik skladniki: 280g maki pszennej- uzywam maki Lubella do pierogow 100ml gazowanej wody- ciut mniej Zobacz więcej
kochanyptysiu
kochanyptysiu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wielki apetyt
Liebster Blog

Liebster Blog 32

0
? Warzywa 3.Ulubiona potrawa świąteczna? Pierogi 4.Lato czy zima? Lato 5.Ulubiony napój? Mleko 6.Kulinarna podróż gdzie? Jeśli odbyta to Grecja,jeśli wymarzona to Chiny. 7.Pierwsze upieczone Zobacz więcej
wyrabiamy. Ciasto warzymy - u mnie bylo to 820 gr. 20 gr odcinamy na lapki,reszte dzielimy na rowne 100 gr kazde. Z porcji ciasta formujemy krazek nakladamy na srodek troszke dzemu i zaciskamy Zobacz więcej
PIELMIENIPielmieni, pielmienie to takie uszka, pierożki z mięsem - bardzo popularne na Ukrainie, w Rosji. Zapraszam do ich zrobienia są naprawdę bardzo smaczne. Składniki: ciasto na pielmieni (takie Zobacz więcej