Przepis na małe przekąski

Chyba zupełnie zwariowałam by w taki upał włączać piekarnik. Żar leje się z nieba i próżno dziś szukać ochłody. A ja jak na złość postanowiłam przygotować szparagi w piekarniku. Pokusa była zbyt Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu próbuję gotować tak, aby jedno daniezaspokoiło potrzebynas -dorosłych i1,5 rocznego dziecka. Najczęściej kończy się tak, że dlaKaroliny i tak muszę ugotować coś innego, bo dorosłe Zobacz więcej
Powstało już całkiem sporo wpisów w cyklu #piękniepodane ale mam nadzieję, ze nadal jesteście głodni wiedzy:) Tym razem głównym tematem będą moje sposoby na piękne uchwycenie na fotografii małych Zobacz więcej
Kostki czekolady to idealny deser, przekąska czy nawet nagroda... Czekoladowa tabliczka, nieważne czy z nadzieniem czy bez jest bezdyskusyjnie obiektem pożądania dużych i małych osobników w moim Zobacz więcej
Taki sposób na szerokie płaty makaronu lasagne. Trzeba je lekko obgotować by zmiękły i dały się ułożyć w foremkach do muffinek albo tych na babeczki. Do ich wykonania można użyć mięsa z drobiu lub Zobacz więcej
Uwielbiam w przystawkach połączenie słonego i bardzo słodkiego smaku! Dlatego też skoro mój brat był w górach i przywiózł mi tamtejszy oscypek, to czemuż by go nie skosztować w domowej wersji - z Zobacz więcej
Witam kochani w gorącym okresie pomiędzy Świętami. Przed nami Sylwester, Nowy Rok i karnawał. Życzę Wszystkim Widzom i Czytelnikom w Nowym 2016 Zdrowia, Szczęścia i Spokoju. Polecam z tej szczególnej Zobacz więcej
Przedstawiam wam dzisiaj POPCOOL CHIPSY. Są to prażone, czyli wypiekane bez dodatku tłuszczu ziarna kukurydzy popcornowej. Od firmy Sonko otrzymałam do testowania trzy smaki: fromage, papryka i Zobacz więcej
Dziekuję bardzo za komentarz. Pozdrawiam serdecznie Dota zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa Zobacz więcej
Czy też tak macie, że czasem chodzą za wami jakieś smaki? Ostatnio za Fraszką "chodziły" placki ziemniaczane. Przymierzała się do nich kilka razy i w końcu udało się znaleźć czas na ich zrobienie. Zobacz więcej
Płatki owsiane? Pierwsza myśl – owsianka. W zasadzie owsianka, a tym samym płatki owsiane, zawsze kojarzyły mi się z jakimś przymusem, niesmaczną, kleistą papką i dzieciństwem. Dlaczego? Nie mam Zobacz więcej
Drożdżowe faworki Składniki: Zaczyn: 50 g. drożdży 1 łyżka cukru 1 szklanka letniego mleka 1/2 szklanki mąki pszennej Ciasto: 0,5 kg mąki 100g. masła 82% 2 jajka szczypta soli Dodatkowo: olej do Zobacz więcej
Składniki: 3 kawałki śledź matias w oleju, 3 plastry szynka, 3 połówki jajka gotowane na twardo, 3 łyżeczki majonez, - do posypania pieprz czarny mielony ugotować jajka na twardo na plaster szynki Zobacz więcej
Grilled zucchini with cherry tomatoes. Składniki. 1 szt. cukinia 2 łyżki majonez 1 łyżka sos chilli 15 pomidorki koktailowe 5 dag ser mozzarella Przyprawa do dań Kucharek zioła prowansalskie Tymianek Zobacz więcej
Nie ma gotowania? No nie ma! A co jest? Początek roku szkolnego i maluszki, które choć przekochane, wykańczają totalnie. Gardło boli- od przekonywania, że mama na pewno przyjdzie. Kręgosłup boli- od Zobacz więcej
Taki sposób na szerokie płaty makaronu lazagne. Trzeba je lekko obgotować by zmiękły i dały się ułożyć w foremkach do muffinek albo tych na babeczki. Do ich wykonania można użyć mięsa z drobiu lub Zobacz więcej
Przekąski, przystawki i inne propozycje na małe party Organizując spotkanie dla znajomych, małą imprezę czy wieczór towarzyski możemy puścić wodze fantazji i poeksperymentować. Warto przygotować coś Zobacz więcej
Małe co nieco czyli trzy pomysły na szybkie przekąski Bez zbędnych słów.... trzy pomysły na banalnie łatwe, smaczne i ładnie wyglądające przekąski, które mogą znaleźć się na Waszym stole, gdy Zobacz więcej
Ciastka Szantal, czyli mała, słodka i rozpływająca się przekąska | Anirkowe potyczki Anirkowe potyczki nowa odsłona Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Ciastka Szantal, czyli mała, Zobacz więcej
Słyszeliście o verrines? Słynne francuskie przekąski podawane w małych szklaneczkach od 60 do 100ml. Prawdziwe verrines muszą posiadać widoczne warstwy, różniące się kolorem, smakiem (słone, ostre - Zobacz więcej