małe pyzy

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zobacz więcej
anika85
anika85 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jodłowe zacisze
Pyzy z manny

Pyzy z manny 204

0
Pyzy z manny Chociaż wychodzi tylko kilka kulek to są bardzo sycące, świetne dla dzieci. Składniki: 50g kaszy manny 10g masła 10g cukru 50 ml wody Wszystkie składniki wrzucamy do garnka, stawiamy na Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Pyza znowu będzie straszyć!

Pyza znowu będzie straszyć! 115

0
Pyza znowu na małym ekranie! To niesamowite i zawsze mnie bardzo dziwi jak ja się tam zmieściłam?! Od razu uprzedzam, że osoby wrażliwe i o słabych nerwach proszone są o nieoglądanie. Jeśli jednak Zobacz więcej
autor przepisu Viola Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Mąkę otrębową, starty żółty ser, jajka dokładnie wymieszać, posolić i jeszcze raz wymieszać. Przekładamy naszą masę na blat roboczy Zobacz więcej
ziemniaków i ścieramy na tarce (tak jak na placki ziemniaczane). Następnie wyciskamy wodę z ziemniaków przez lnianą ściereczkę, dodajemy jedno jajo, mąkę i dokładnie mieszamy. Z przygotowanego ciasta Zobacz więcej
Hiper szybciutki i super smaczny sos z sera z niebieską pleśnią. Jedyny problem z nim jest taki, że uwielbiam go podjadać więc szybko znika. Zawsze robię większą porcję bo inaczej może go nie starczyć Zobacz więcej
Mój synek bardzo lubi kopytka i pyzy. Na błyskawiczną kolację przygotowałam mu kluseczki na podobieństwo kopytek, tylko zamiast kroić ciasto w romby, utoczyłam małe kulki. 4 "stare" ziemniaki mąka Zobacz więcej
Nauczona przez Izę z bloga Smaczna Pyza, zrobiłam swoje pierwsze grzyby w śmietanie, oto one! Składniki: 1 kg podgrzybków 2 cebule opakowanie kwaśnej śmietany sól, pieprz do smaku łyżka masła Zobacz więcej
Filip
Filip Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem warzywa!
Pieczona dynia makaronowa

Pieczona dynia makaronowa 4851

1
Takiego wyboru dyń jaki mają u Majlertów nigdy nie widziałem. Do wyboru i koloru włącznie z rzadko występującymi odmianami takimi jak:Uchiki Kuri, Butternut, makaronowa Stripetti i Pyza, Rouge vif d’ Zobacz więcej
Składniki: 1opakowanie ciasta francuskiego, 1 mała cebula, 1 opakowanie mrożonego szpinaku, 1 jajko, 2 łyżki ugotowanego ryżu, sól, pieprz, gałka muszkatołowa olej do smażenia Wykonanie: Szpinak Zobacz więcej
nie było grudek. Ananasa kroimy w małą kostkę, dodajemy do ciasta. Smażymy placuszki na oleju. Podajemy z cukrem pudrem albo z musem z ananasów. Wystarczy rozdrobnić kilka plastrów w blenderze, dodać Zobacz więcej
Na chłodniejsze dni świetnie sprawdzi się gulasz z kiszoną kapustą. Pyszne, jednogarnkowe danie rodem z Węgier. Najbardziej lubię w nim przenikające się smaki kiszonej kapusty i kminku. Polecam! 600 g Zobacz więcej
Nadzienie 400g szpinaku (może być mrożony)bardzo drobno posiekanego 1 jako 200g sera ricotta Łyża masła Sól pieprz do smaku Sos serowy; 150 ml śmietany 18% słodkiej 100 g ostrego żółtego sera Zobacz więcej
Ten obiad był przepyszny, od dawna chodziło za mną coś w tym stylu ;) Wykorzystamy tu pastę z soi z tego przepisu. Składniki: - pasta z soi - ziemniaki - mąka ziemniaczana - cebula - olej lub masło do Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Pyzy z mięsem

Pyzy z mięsem 230

1
, cebule smażymy na patelni dodajemy do niej mięso , jajo sól pieprz . Tak z 5 minut trzymamy na gazie wyłączamy do ostudzonego dodajemy jajo i bułkę tartą wyrabiamy farsz dodajemy majeranek. Pyzy: Z Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Kartacze z mięsem

Kartacze z mięsem 694

1
Kartacze z mięsem Kartacze zwane inaczej „cepeliny” względu na charakterystyczny kształt. Przygotowywane w większości ze surowych zmieniaków. W sumaku zupełnie nie przypomnijają klusek czy pyz Zobacz więcej
Ania00
Ania00 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pokochaj gotowanie
Kartacze

Kartacze 1912

8
wodzie, następnie dokładnie rozgniatamy i studzimy. 2. Do miski wkładamy odciśnięte ziemniaki, następnie ugotowane ziemniaki oraz mąkę, wszystko dokładnie ugniatamy. 3.Mięso przyprawiamy do smaku Zobacz więcej
w półplasterki. Najlepiej użyć małych ogórków tzw. „kiszeniaków”. W przypadku większych ogórków należy wydrążyć nasiona. Następnie obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę. Tak przygotowane warzywa Zobacz więcej
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Następnie je odciskamy. Sok odstawiamy na jakieś 10 minut, aby opadł osad, następnie odlewamy płyn, pozostawiając skrobię. Dodajemy ją do Zobacz więcej
orzechów włoskich 20 g tartego parmezanu/corregio/grana padano 30 g masła 1 opakowanie kopytek, klusek lub pyz (wykorzystane Nordis Pyzy ziemniaczane). Kluski gotujemy wg przepisu na opakowaniu i Zobacz więcej