malfatti z sosem pomidorowym

to smakują przepysznie! Źródło: zasoby własne Malfatti szpinakowe z sosem pomidorowym Inspiracja: http://www.buonissimo.org/ Składniki: (na 2 osoby) Na kluski: 100 g sera ricotta 250 g szpinaku ( Zobacz więcej
zrobić. Przejrzałam więc różne strony internetowe w poszukiwaniu przepisu. Trafiłam między innymitutajitutaj; również na White Plateznalazłam podobny przepis na gnudi. Wersja, którą przedstawiam to Zobacz więcej
było zmniejszenie ilości gałki do pół łyżeczki i wciśnięcie dużego ząbka czosnku do masy serowej. No i nie z sosem pomidorowym, tylko z ziołowym masełkiem. No nie ma co więcej gadać - musowo zrobić Zobacz więcej
tableonfire
tableonfire Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tableonfire
Malfatti (Gnudi)

Malfatti (Gnudi) 59

0
przepisu pochodzącego z książki "Kocham Toskanię" Gulii Scarpaleggii) Składniki na 2 porcje: - 250 g ugotowanego i dobrze odsączonego szpinaku* - oliwa z oliwek - 250 g ricotty - 1 jajko - mąka - 2 Zobacz więcej
zbrązowieje i nabierze orzechowego aromatu, wtedy wrzucić kilka drobno posiekanych listków szałwii i jeszcze pół minuty smażyć) i posypanie parmezanem. Podaje się je także z sosem pomidorowym i tak Zobacz więcej
kluski są bardziej miękkie i delikatne, więc za drugim razem użyłam mniej. Tym bardziej, że część mąki, którą posypuje się blat do formowania wałków, zostaje włączona w ciasto. Na sos**: 1 puszka Zobacz więcej
, różnego kształtu i wielkości. Czyli zrobione niedbale :) To typowe toskańskie danie, pochodzące z tzw. 'kuchni chłopskiej" (cucina contadina) - proste w wykonaniu z małą ilością składników. Gnudi Zobacz więcej