Malinki na zimę wspaniałe do herbatki jak również prosto ze słoiczka najlepsze na przeziębienie zwłaszcza w okresie zimowym takim jak teraz. Dodaje dopiero teraz bo muszę nadrobić zaległości ha ha
Zobacz więcej
Dalszy ciągmojej fascynacji popodróżnej :) Kolejna odslona -placki uttapam. Od dawna poszukiwalam przepisu najbardziej zblizonego do oryginalu. Problem jednak w tym, ze w oryginalnym przepisie uzywa
Zobacz więcej
Sok za sokiem, ale to właśnie ten sezon. Dziś przedstawiam przepis na sok malinowy. Zdania co do wartości odżywczych soków tłoocznych na gorąco są podzielone, ale dla mnie najważniejsza jest
Zobacz więcej
Składniki: 1 kg cukru 1 kg malin Maliny zasypuje cukrem warstwami tzn. maliny na zmianę z cukrem. Odstawiam na 24 godziny. Odcedzam na sicie. Sok gotuje ok. 10 minut, gorący nalewam do słoików i
Zobacz więcej
Nieskomplikowany, błyskawiczny deser. Składniki dobre więc i efekt jest smaczny. Można użyć malin świeżych, mrożone są zdecydowanie bardziej mokre niż świeże, ale akurat w tym przypadku mokre maliny
Zobacz więcej
Parę dni temu dostałam herbatkiCamellia Tea. HerbataLove Storyto czarna herbata z lekkim posmakiem owoców..są tam suszone maliny i płatki róży..dodatkiem do herbaty jestpałeczka cukrowa..z taką
Zobacz więcej
Springrollsy ze sfermentowaną wieprzowiną | Pyza made in Poland [SZORTY] O nas Mapa Warszawa Trójmiasto Wrocław Poznań Kraków Wiedeń Berlin Przepisy Kategorie Przepisy Składniki Recenzje Wydarzenia
Zobacz więcej
Chleb ze sfermentowanych płatków zbóż i ziaren - Domowy chleb na zakwasie, przepisy - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Chleb ze sfermentowanych płatków
Zobacz więcej
SKŁADNIKI pół kg malin 5 łyżek cukru 2 łyżki wody 1/ Maliny oczyścić, opłukać i osuszyć. Następnie przełożyć do garnka, dodać cukier i wodę. Razem wymieszać i smażyć na małym ogniu przez około 10
Zobacz więcej
Powoli sezon na truskawki dobiega końca, jednakże maliny i inne owoce sezonowe pysznie je zastąpią. Maliny rosną na krzewach o wysokości 0,5-1,2 metra. W pierwszym roku zwykle pokryte są kolcami.
Zobacz więcej
"Gorzki melon w sosie ze sfermentowanej czarnej fasoli" to brzmi intrygująco i tak też smakuje. Gorzkiego melona kupiłem na Sri Lance,kierując się jego dziwnym wyglądem, dopiero w domu sprawdziłem co
Zobacz więcej
Maliny, to owoce bardzo pospolitej rośliny, która rośnie dziko lub jest uprawiana niemal na całym świecie. Zadziwia jednak jak wielkie jest spektrum niepospolitych właściwości tej rośliny, nie tylko
Zobacz więcej
Idealny jako dodatek do herbaty czy nawet do samej wody. Składniki: 1,5 kg malin 3 szklanki cukru *ilość malin dowolna, chodzi o to aby zachować proporcje : 1 szklanka cukru na 0,5 kg malin
Zobacz więcej
Ostatnio do Polski przyjechał nasz przyjaciel Dương, który chociaż mieszka w Wietnamie, to nie może wyzbyć się sentymentu do polskiej kuchni. Razem więc przypomnieliśmy sobie jak smakuje tatar, żurek,
Zobacz więcej
Przetwory z malin to już tradycja. Zapraszam na maliny w syropie. Składniki: 1 kg malin 1 litr wody 1-1,5 szklanki cukru (lub według uznania) Sposób przygotowania: 1. Maliny przebieramy i płuczemy.
Zobacz więcej
Kiedy znajomi pytają nas czy w kuchni wietnamskiej znajdzie się coś wegetariańskiego czy wegańskiego długo stękamy nad odpowiedzią. Wprawdzie zamiennikiem sosu rybnego może być sos sojowy, ale to nie
Zobacz więcej
Na temat złych i dobrych cech soi można znaleźć wiele argumentów popartych różnymi badaniami. W Azji spożywa się soję w małych ilościach i to głównie w postaci sfermentowanej jako: sos sojowy, miso,
Zobacz więcej
Pyszny sok na jesień i zimę, wspomaga przy przeziębieniach, rozgrzewa, wzbogaca smak herbaty i deserów Ilość: 6 słoiczków 350 ml Składniki na sok z malin: 2 kg malin 1 kg cukru Przygotowanie soku z
Zobacz więcej
Tochyba najprostszy zprzepisów wksiążce restauracji Bar Tartine, októrej pisałam Wam wtegorocznym podsumowaniu ulubionych książek z2014 roku.Jedyne co trzeba zrobić, torozcieńczyć miód dwoma lub
Zobacz więcej