maliny w cukrze

/ Podaję przepis na dobry humor już z samego rana ;) Potrzebne składniki: Maliny, cukier Sposób wykonania: Posypujemy maliny cukrem. I gotowe ;D Smacznego ! Wyślij pocztą e-mailWrzuć na Zobacz więcej
Lubię mieć zawsze kilka słoiczków malin na zimę. Przydają się, kiedy dopada nas przeziębienie. Nie robię z nich soku ani dżemu, ale najprościej w świecie zasypuję maliny cukrem i pasteryzuję. Zobacz więcej
Gdzieś wyczytałam jak je zrobić, ale nie pamiętam gdzie... ale jak sobie przypomnę to od razu tutaj wspomnę... Na jeden słoik półlitrowy brałam 1 opakowanie malin oraz pół szklanki cukru. Do Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Maliny w cukrze

Maliny w cukrze 239

0
Maliny w cukrze to idealna propozycja na zimowe i jesienne wieczory. Jako dodatek do herbaty lub deserów maliny w cukrze świetnie się tu zdadzą. Za co kocham swoją działkę? Choćby za takie widoki jak Zobacz więcej
Przepis stary jak świat, ale chyba nie trzeba przekonywać jak bardzo taki sok z malin przydaje się zimą. Składniki: maliny (ilość dowolna w zależności od tego ile chcemy przygotować) cukier Sposób Zobacz więcej
Łapię smaki lata :) Zamykam w słoikach :) Niech siedzą i czekają na zimowe wieczory, gdy w mroźne dni będziemy siedzieć przy kominku.. wtedy otworzymy i będziemy zajadać te delicje :) Nie mrożę w tym Zobacz więcej
W tym roku malinki nam ładnie obrodziły. Zrobiłam soki, dżemy, malinówki, trochę zamroziłam i postanowiłam, że zrobię parę słoiczków malin zasypanych cukrem na zimę. Składniki: maliny (ilość dowolna w Zobacz więcej
Maliny z cukrem są bardzo aromatyczną propozycją na zamknięcie lata w słoiku. Wykorzystuję je do herbaty, polewania lodów, naleśników, ... Składniki: maliny cukier Wykonanie: Zdrowe maliny wkładamy do Zobacz więcej
I znowu wracamy do przetworów ;) Szkoda, że sezon owocowy jest tak krótko, mrożę, przetwarzam co się da, ale najchętniej bym chciała mieć świeże owoce przez cały rok. Maliny w cukrze to oprócz jagód Zobacz więcej
Aleex
Aleex Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
Maliny w cukrze wg Aleex

Maliny w cukrze wg Aleex 302

0
Zapraszam na maliny w nowej odsłonie. Ostatnio proponowałam Wam maliny w syropie. Dziś pokazuję, jak przygotować je najprościej, wyłącznie z dodatkiem cukru. W poprzednich latach robiłam w ten sposób Zobacz więcej
Maliny - kocham, uwielbiam - są moim numerem dwa jeśli chodzi o owoce zaraz po czereśniach. W tym roku miałam szczęście i mogłam podejść do sąsiadki by zebrać sobie maliny z jej krzaczków. W sumie Zobacz więcej
A to żeby umilić sobie czas oczekiwania na ochłodzenie:) Składniki: 700 - 800 g świeżych malin, 2 - 3 łyżki cukru, 200 g śmietany 20%. Przygotowanie: Maliny rozgniatamy dosypując cukier. Stopniowo Zobacz więcej
Składniki: 3 jajka 2 szklanki i 2 łyżki mąki 2 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 g rozpuszczonego masła 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo : cukier Zobacz więcej
Naszło mnie na coś słodkiego, a że muffinki robi się w kilka minut więc padło na nie. Tym razem z malinami o brązowym cukrem dark muscovado. ciasto: 1 jajko 250 ml mleka 70 g roztopionego masła 250 Zobacz więcej
Odkąd Mama sprezentowała mi 2 lata temu na urodziny gofrownicę, lubię od czasu do czasu zrobić gofra :) W sobotę na śniadanie albo we wtorek na kolację ;). Dziś gofry w wersji lżejszej, bez bitej Zobacz więcej
Wilgotne ciasto marchewkowe z malinami. Z delikatną nutą cytrusów i cynamonu. Bezglutenowe i bez cukru :) Same zalety! Jest bardzo proste w przygotowaniu więc jeśli lubicie bezglutenowe dania lub Zobacz więcej
Skandynawska zupa buraczkowa » Muffinki z malinami, cukrem różanym i budyniem Czas malin już u niektórych się kończy a u mnie jeszcze na dobre się nie zaczął. W sklepie można kupić ale są kwaskowate, Zobacz więcej
Puszyste, delikatne ciasto i pyszne sezonowe owoce świetnie komponują się z dodatkiem cukru różanego. Polecam takie połączenie, wypróbujcie póki można jeszcze dostać te owoce :) 250 g mąki pszennej Zobacz więcej
to pierogi na słodko, z malinami. SKŁADNIKI: na ciasto mąka pszenna szczypta soli ciepła woda trochę wody mineralnej gazowanej farsz mrożone maliny cukier trzcinowy A Zobacz więcej
, ponadto używamy jogurtu a nie mleka. Ciasto wałkujemy na prostokąt, przecinamy na pół (wzdłuż), otrzymując 2 prostokąty. Każdy dzielicie na równe kwadraty. Kwadrat u podstawy nacinamy nożem, robimy Zobacz więcej