małże sposób podania i spożywania

Iwona Piechota
Iwona Piechota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ruda gotuje
Ostrygi

Ostrygi 173

0
{{headerMessage}}
Ostrygi są uznawane za najcenniejsze owoce morza, uważane są za wielki afrodyzjak. Nie bez powodu, gdyż oprócz fosforu, jodu, wapnia, żelaza są źródłem cynku, który poprawia produkcję testosteronu a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cząstki cytryny do podania Dokładnie płuczemy ryż, odsączamy wodę i odstawiamy na bok. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną jedna szalotkę, ząbek czosnku oraz krewetki. Obsmażamy ok Zobacz więcej
olka
olka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne zapiski Olki
LETNIE KULECZKI AMARETTO

LETNIE KULECZKI AMARETTO 45

0
{{headerMessage}}
Witajcie :) hmmm gdzie ukrywa się lato...? z tą porą roku nieodzownie kojarzy mi się arbuz spożywany w liściach wprost hurtowych przeze mnie, mojego Małża, oraz naszą sunię:) uwielbiamy go wszyscy!!! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uczta, na jaką zaprosili mnie rodzice, aby uczcić zdobyty przeze mnie dyplom licencjata była niebiańskim doświadczeniem. Pyszne i świeże owoce morza prosto z targu rybnego w Gdańsku, podane w sposób Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, małżami, kalmarami oraz ośmiorniczkami z papryką i groszkiem, aromatyzowana szafranem, czosnkiem, sokiem z cytryny oraz winem, podana z natką pietruszki. 250 g ryżu do risotto 400 g owoców morza 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jak to ze wszystkimi małżami, ze względów higienicznych oraz ryzyka kontaktu z chorobami zakaźnymi. Zjadamy tylko małże w środku, muszla służy tylko do podania. Muszla może też służyć do dekoracji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w sosie pomidorowym 1 sty, 2015 0 Chłodnik arbuzowo – melonowy 1 sie, 2015 0 Szybkie ciasto czekoladowe 27 maj, 2014 Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi Twój adres e-mail nie zostanie Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Małże - mule

Małże - mule 1046

4
{{headerMessage}}
1 kg muli, 100 g szalotki, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka startego świeżego imbiru, 1 łyżka drobno posiekanej trawy cytrynowej, 4 listki kaffiru, 1,5 łyżki czarnego sosu sojowego, 200 ml wina białego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kanapkowe, pulpeciki, kotleciki z rozdrobnionych tusz i warzyw, sera, z dodatkiem mąki/ bułki i jajka. Zawartość kwasów tłuszczowych omega-3 w gramach na 100g produktu · Łosoś atlantycki, hodowlany, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nawiązywał do serwowanych win i spożywanych posiłków. La Vinotheque wygląda bardziej, jak sklep z winami, niżeli restauracja, która serwuję naprawdę smaczne jedzenie, dlatego wchodząc do winebaru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mieliśmy przyjemność spróbować w czasie kolacji. Wina były doskonałe, głównie portugalskie, hiszpańskie i francuskie. Możemy się nimi delektować na miejscu lub kupić do domu. Ceny nie są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kalmara oraz obrane i już gotowe do podania krewetki. Podejrzewam, że wirtuozi kuchni będą kombinować inaczej, ale chyba chodzi o to, aby smakowało temu, kto będzie jadł, prawda? ;) Omułki również Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sosu pomidorowego, ale za to z dodatkowym ementalerem (16 PLN). Ale do bagietki jeszcze dojdziemy. Moja przystawka wyglądała przepięknie. Z koszyczka z ciasta francuskiego patrzyły na mnie trzy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
koperkiem i przyprawiamy solą i pieprzem. Danie wstawiamy do lodówki. Przed podaniem skrapiamy sosem sojowym i zdejmujemy ringi. 2. Warstwowa sałatka z mango i krewetkami Składniki na salsę: 1 małe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
plasterki wołowiny, polewamy wszystko sosem i posypujemy prażonymi orzechami. Sos w stylu południowym: 2 łyżki sosu rybnego, 2 ząbki posiekanego czosnku, 1 posiekana papryczka chili bird’s eye, 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pracy jest zaskakująco dobry...iście restauracyjny. Ja osobiście mogę być nieobiektywny, bo lubię wszelakie potrawy, do przyrządzenia których używane jest wino wytrawne (risotto, małże, bolognese Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Jak to zwykle w Hiszpanii bywa, każdy region ma swoje typowe świąteczne potrawy. W Katalonii przygotowuje się zupę zwaną sopa de galets, spożywanązazwyczaj 25 grudnia. Jest to rodzaj rosołu z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj wspomnienia moich ostatnich wakacji. We wrześniu byłam kilka dni w Lizbonie. Głównym celem było zwiedzanie, jednak nie obyło się bez robienia zdjęć zarówno potraw, jakie spożywałam, jak Zobacz więcej
Agata gotuje
Agata gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Agata gotuje
Dietetyczne rewolucje

Dietetyczne rewolucje 419

0
{{headerMessage}}
) – uregulowanie (stałe pory) – uprawianie sportów - uśmiech Nie wiem, jak Wy, ale mnie zastanawiało, ile dziecko, dajmy na to trzyletnie, powinno zjadać na śniadanie. Optymalna kaloryczność tego Zobacz więcej
Metadieta
Metadieta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Metadieta
NUTRIGENOMIKA

NUTRIGENOMIKA 26

0
{{headerMessage}}
Człowiek współczesny ponosi odczuwalne, wręcz bolesne konsekwencje nieodpowiedniego odżywiania się. Raz, z racji swojej ignorancji i niewiedzy na temat zawartości odżywczej produktów. Dwa, z powodu Zobacz więcej