mandu

ZOBACZ TAKŻE:

Mandu serwowane z sałatą i marynowaną cebulą fot. D.Szymborska Te na pierwszym zdjęciu to gunmandu czyli smażone na tłuszczu, te na drugim to jjinmandu czyli gotowane na parze. Można by powiedzieć od Zobacz więcej
lena88
lena88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rhubarb Baby
Z gościną w : Mandu

Z gościną w : Mandu 51

2
Jest niedziela,piękna pogoda, pierwszy wakacyjny weekend. Nie chce siedzieć się w domu,ani tym bardziej gotować godzinami niedzielny obiad. Można wybrać się na spacer, wycieczkę-bliższą i tę dalszą. Zobacz więcej
do przodu. Choć przyznamy, że samo zebranie się by zacząć to już zupełnie inna historia.. ;) Dziś prezentujemy Wam cudowne i niezwykłe koreańskie mandu. Pokochałyśmy je już przy pierwszych próbach Zobacz więcej
na makaroniki 2. Ciasto w jesiennym klimacie 3. Mama to ma rękę do storczyków ;) 4. Park Oliwski cały w jesiennych liściach 1. Składamy mini studio 2. Udało się! Zdany egzamin na prawko ;) 3. Zobacz więcej
dodanie kimchi do domowego burgera! Sama restauracja z tych co to jak się przyjdzie w garsonce albo garniturze, zje się obiad i wyjdzie to zapach koreańskiej kuchni będzie za nami podążał. Myśmy Zobacz więcej
ograniczam sos sojowy do minimum:) Kimczi Jun (placki smażone z kimczi) Dalszy ciąg stanowiły mandu warzywne (koreańskie pierogi z kapustą i grzybami ) i znowu to samo...pierożki śliczne i Zobacz więcej
więc na wschód wybiera się czasem dość daleki. Rzuciliśmy się jak młode wilczki (w imię blogerskiej rzetelności, rzecz jasna) na: koreańskie mandu z warzywami, smażone manty, wareniki z kapustą, Zobacz więcej
z radości. Mandu, miejsce, do którego już od dawna chciałam zawitać, uraczył nas pysznymi pierogami. Takimi, że nawet mój M. stwierdził: "to będzie nasza kolejna ulubiona knajpka". No i sernik. Zobacz więcej
z jego zakończeniem wszystko wróciło do normy. Udało mi się wstać następnego dnia i dać sobie na luz. Czasem jest ciężko niektóre rzeczy wyrzucić z pamięci i z myśli… W ramach odreagowania udaliśmy Zobacz więcej
. Typowe smaki to właśnie kiszonki, chili, olej sezamowy i ryż. Moją ulubioną koreańską potrawą jest bibimbap, czyli ryż z wołowiną i dodatkami, który często robię w domu. Po tej lekturze koniecznie Zobacz więcej
, ale nie to, że mają cokolwiek wspólnego z tym znanymi nam z typowych „chińczyków”. Są malutkie, a w chrupiące ciastozawinięty jest warzywny farsz, a właściwie zmielona papka, z wyczuwalną cebulą Zobacz więcej
z Mandu i bez mojego chleba żurawinowego. Makabra. Z dnia na dzień było jakby lepiej, ale wypieki bezglutenowe ciągle zostawiały wiele do życzenia. Jaglanki są ok, ale coraz bardziej brakowało mi Zobacz więcej
świeże. To tu nie jest wykwintną restauracją, potrawy podawane są na plastikowych talerzach, ale zapewniam ,że są obłędne. Smakują tak jak powinny, czyli świeżą rybą bez żadnych udziwnień i nie Zobacz więcej
zestawów. Do głównego dania dobieramy cztery banczany, czyli przekąski. W gablocie nęcą kolorami kiszonki, a i smażone placki, pierożki mandu czy makarony z dodatkami pachną zachęcająco. Jeśli Zobacz więcej
na świecie. Mają i Momo z Nepalu, o których kiedyś pisałem wam tutaj. Mają pierożki chińskie, japońskie, koreańskie, a nawet hinduskie Samosyi autorskie wersje fusion (z wołowiną BBQ). Na osobnej Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Co jadaliśmy w Korei

Co jadaliśmy w Korei 177

0
kurczaka, nadzianego kleistym ryżem, z żeńszeniem | moja słabość – nudle z pudła Poniżej: mandu, koreańskie pierożki, w kilku odsłonach. Te czerwone były naprawdę ostre! Skoro już wspomniałam o Zobacz więcej
jednorazowo w Oriental Spoon są raczej oszczędne i świeże, stąd częste braki w menu. Oczywiście możecie też zamówić coś, co nie jest wspomnianym Bibimbapem. Bywają koreańskie pierożki Mandu, zupa Zobacz więcej
jednorazowo w Oriental Spoon są raczej oszczędne i świeże, stąd częste braki w menu. Oczywiście możecie też zamówić coś, co nie jest wspomnianym Bibimbapem. Bywają koreańskie pierożki Mandu, zupa Zobacz więcej
tam dania kuchni koreańskiej takie jak np. koreańskie pierożki mandu z mięsem i warzywami (12 zł), dakgangjeong, czyli smażony kurczak w słodko-ostrym sosie (19 zł), bibimbap z owocami morza (ryż, Zobacz więcej
na kulinarnej mapie Gdańska pojawił się drugi punkt UMAM na gdańskiej starówce (będzie mi bardziej „po drodze” ). Pierogarnia Mandu ul. Kaprów 19D (blisko Parku Oliwskiego), ul. Elżbietańska 4/8 Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: