manty

Madame Edith
Madame Edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
madameedith.com
Manty

Manty 831

3
Manty to jedno z moich ostatnich kulinarnych odkryć. Jadłam je na Podlasiu (o naszej wycieczce napiszę już jutro) i totalnie mnie zachwyciły. W smaku przypominają pierogi z serem na słodko z tą jednak Zobacz więcej
Manty - pierożki na parze. Moja kuchnia Blog > Komentarze do wpisu « Przekąska z kabaczków Manty - pierożki na parze. Dziś kolejny przepis na manty. Tym razem z baraniną. Składniki: Ciasto: 2 szkl. Zobacz więcej
baby-w-kuchni
baby-w-kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BaBy w kuchni
Manty na słodko

Manty na słodko 341

1
Poleca: Ewa Źródło: Madame Edith Fot. Ewa Jak donosi wikipedia, manty do danie azjatyckie, zazwyczaj podawane z mięsem. To takie pierożki w kształcie sakiewek gotowane na parze. Ja znalazłam przepis Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Manty na turecką nutę

Manty na turecką nutę 386

0
Nie wiem jak to jest ale posty najlepiej pisze mi się rano. Dlatego od rana zapraszam na pyszne dania obiadowe. Cóż to właśnie wczesnym rankiem planuję zawsze obiad więc może ktoś jeszcze się Zobacz więcej
zrobiła je od razu bo zaglądałam do Edyty co najmniej jeszcze ze trzy razy i w końcu zakupy.. mrożone maliny, jagody i są..najlepsze w świecie pierogi - Edyta dziękuję -uwielbiam! U mnie pierożków aż Zobacz więcej
Pierogi, pierożki któż ich nie lubi? Ja uwielbiam! Tureckie pierożki manty są bardzo małe, faszerowane mięsem. Czy smakiem przypominaja polskie pierogi z mięsem. Zróbcie i oceńcie sami. Polecam, są Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Manty z pomocnikiem

Manty z pomocnikiem 143

0
Mantysąto malutkie pierożki. Poznałam je będąc w Turcji ale zagościły w moim manu na stałe. Nie jest proste zrobić je dla kilkuosobowej rodziny. Jest to danie pracochłonne, ale faktycznie ich smak i Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Moje mięsne manty

Moje mięsne manty 173

0
Manty to potrawa narodów centralnej Azji, a także Turcji, Mongolii, Korei, niektórych regionów Chin, Krymu. Charakterystyczną cechą mant jest to, że przygotowywane są przeważnie na parze. Można Zobacz więcej
Ostatnio miałam okazję jeść w „restauracji” duże placko-pierogi zwane mantami. Ponieważ były całkiem smaczne, postanowiłam przygotować je samodzielnie tylko w ulepszonej wersji. Okazało się, że Zobacz więcej
Manty to danie występujące w tradycji kulinarnej wielu narodów Azji Środkowej, Turcji, Mongolii, Korei, Tatarstanu, Baszkotostanu, a także Chin. Są to duże pierogi z nadzieniem mięsnym lub mięsno Zobacz więcej
Good Mood Food
Good Mood Food Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Good Mood Food
Manty

Manty 474

0
Czyli pierogi nadziewane mięsem wołowym (lub jagnięcym), gotowane na parze. Znane też jako manti, bardzo popularne w Turcji i zaliczane do jej kuchni. Z sosem jogurtowo - czosnkowym smakują Zobacz więcej
prostokąt, który kroimy wzdłuż na 2 równe części. Wzdłuż każdego kawałka ciasta na jedną część kładziemy farsz i przykrywamy drugą. Górną część smarujemy olejem i zwijamy ciasto w roladkę i układamy Zobacz więcej
Uwielbiam manty. Jest to dość dyetetyczne danie gotowane na parze. Dziś przedstawiam kolejną wersję mantow . Tym razem z wołowiną i baraniną. Składniki: 0,3 kg. baraniny 0,3 kg. wołowiny 3 duże cebuli Zobacz więcej
Dziś zabieram Was na wycieczkę w kierunku Uzbekistanu. Jednym z najpopularniejszych dań oprócz Lepioszki, Lagamanu czy też Somsy – są tam Manty. Manty to pierożki gotowane na parze wypełnione ostrym Zobacz więcej
, który kroimy wzdłuż na 2 równe części. Wzdłuż każdego kawałka ciasta na jedną część kładziemy farsz i przykrywamy drugą. Górną część smarujemy olejem i zwijamy ciasto w roladkę i układamy w Zobacz więcej
. Za to w części odzieżowej też wcale nam się nie nudziło. Najzabawniejszy wydał mi sie widok stoiska ze skarpetkami. Jak suszące się makarony zwisały i powiewały :) Wracając do domu zaszłyśmy na Zobacz więcej
Chłop mój ukochany miał w tym tygodniu urodziny. Co roku dostaje ode mnie z tej okazji pizzę, ale postanowiłam wprowadzić małą zmianę do menu. Zabrałam go na kolację do niedawno otwartej restauracji Zobacz więcej
Domowe pierożki na parze dim sum manty - Domowe pierożki na parze dim sum manty Date: 25/05/2016 Author: Karo Category: obiad, wegetariańskie Tags: dim sum, dim sum blog przepis, dim sum przepis, dim Zobacz więcej
na 15 minut, na opruszonym mąką blacie rozwałkowujemy cienko ciasto, wycinamy kółka (minimum 9 cm średnicy), nakładamy farsz i sklejamy w sakiewkę (dokładny instruktaż u Madame Edith), manty gotujemy Zobacz więcej
Kuchnia tatarska i Tatarska Jurta: pierekaczewnik, manty, listkowiec i halwa - Nasze podróże Chorwacja Czechy Gruzja Indie Islandia Kambodża Niemcy Polska Portugalia Sardynia Słowacja Słowenia Zobacz więcej