marchew jak pasteryzować

Taki domowy kompot w swojej spiżarni wartomieć. Warto mieć ipić. Jest zdrowy, orzeźwiający, domowy i, rzecz jasna - najlepszy. Słynąc z jabłek oraz witając sezonowość owocową w kuchni powinniśmy Zobacz więcej
Kiszona marchew najlepsza w smaku jest po 5-7 dniach, jest jeszcze chrupiąca, pachnąca, słodka i delikatna w smaku. Dłużej kiszone marchewki już mi tak nie smakują, te krócej kiszone według mnie nie Zobacz więcej
Pyszna i słodka polska marchew zasmażana z fasolką szparagową . Surówka idealna dla całej rodziny – zwłaszcza dla mojego Filipa , który kocha marchew i fasolkę Składniki: 500 g marchwi 250 g Zobacz więcej
Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? ABC pieczenia Indeks przepisów Lukrem malowane Rękodzielnia Video Tutoriale Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? Ania 21 sierpień 2014 No comments Zobacz więcej
Wybaczcie mi brak mojej obecności przez weekend, ale moja urodzinowa imprezka była zdecydowanie moimpriorytetem na te dni :) Cudownie się ubawiłam, przewspaniale spędziłam czas z moja najbliższą Zobacz więcej
Aneta Klimecka
Aneta Klimecka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja smaczna kuchnia
Marchew na gęsto

Marchew na gęsto 742

Marchew na gęsto to najczęściej dodatek do niedzielnego obiadu z mięsem lub np. jajka sadzonego. Nic trudnego. Ten przepis to powrót do smaków z dzieciństwa, smaczne wspomnienie. Zachęcam do Zobacz więcej
Szaleję w tym tygodniu z koktajlami ponieważ dostałam do przetestowania robot kuchenny marki Kenwood :) Tak więc cieszę się jak dziecko i testuję jego możliwości - robota kuchennego oraz jego dodatków Zobacz więcej
Dianaconda
Dianaconda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fajny przepis
Marchew na zimę w słoikach

Marchew na zimę w słoikach 30464

W zeszłym roku wypróbowałam świetny przepis, aby przechować zimą marchew. Nie wymaga dużo pracy, gdyż nie trzeba kroić twardej marchewki w kostkę, a marchew smakuje naprawdę bardzo dobrze. Nadaje się Zobacz więcej
Dorota Smakuje
Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota Smakuje
Jak pasteryzować przetwory

Jak pasteryzować przetwory 277

Jak pasteryzować przetwory Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Warstwowa sałatka owocowa Jak pasteryzować przetwory Na Wasza prośbę piszę dziś kilka słów o procesie pasteryzacji Zobacz więcej
Surówka z kapusty, gruszki, kukurydzy i marchwi 500 g białej kapusty, 1 średnia marchewka, 2 małe gruszki, 4 łyżki kukurydzy konserwowej, natka pietruszki. Zalewa 50 ml wody, 50 ml octu spirytusowego Zobacz więcej
• Marchew i buraki kiszone w solance Zdrowe-Kiszonki.pl - Blog Kulinarny o Kiszeniu i Fermentowaniu Spis Treci > Marchew i buraki kiszone w solance Marchew i buraki kiszone w solance Przepis na Zobacz więcej
JAK PASTERYZOWAĆ PRZETWORY W SŁOIKACH? – dostaję dużo pytań o to jak zagotować słoiczki z przetworami, dżemami, gotowymi potrawami lub mięsem. Dzisiaj pokaże Wam jak ja to robię, mam nadzieję, że film Zobacz więcej
weronikka1
weronikka1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchni u Moniki
Marchew w słoikach na zimę

Marchew w słoikach na zimę 13246

Składniki: (na 3 słoiki 0,9l) 1,5kg marchwi, 2 łyżki cukru, szczypta soli (niecałe pół łyżeczki), 1,4l wody. Przygotowanie: Marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wodę zagotować z solą i z cukrem. Zobacz więcej
biodika
biodika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pij soki wyciskane
Brokuł, marchew

Brokuł, marchew 43

Sok wyciskany brokuł, marchew 1/2 brokuła (ok. 250g) 0,5 kg marchwi 1 jabłko gat. Ligol dodatkowo: 2 cm korzenia imbiru Ilość owoców i warzyw pozwoli przygotować ok. 0,5 l litra soku. Przygotowanie: Zobacz więcej
Robiąc wczoraj zakupy warzywne na straganie zauważyłam kiść mocno dojrzałych (wręcz przejrzałych), już z brązowymi plamkami na skórce, bananów. Zapytałam o cenę, na co uprzejma Pani Zobacz więcej
Uwielbiam lato za jego ciepło, słoneczną pogodę i ten niesamowity wybór owoców i warzyw. Stragany aż uginają się pod tymi dobrociami. Niestety, wszystko co dobre, szybko się kończy, dlatego warto Zobacz więcej
Kolejne wiosenne naleśniki. Tym razem wersja koreańska z tamtejszą kiszoną kapustą (lub z innym tajnym składnikiem, ale o tym w dalszej części wpisu), którą robi się bardzo prosto. Najprostszy sposób, Zobacz więcej
edit
edit Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kucharzenieedi
Marchew glazurowana

Marchew glazurowana 5376

Marchew glazurowana to propozycja na wykorzystanie marchewki ze słoika, która została przygotowana na zimę. Pisałam Wam już o tym sposobie wykorzystania marchwi a dzisiaj przedstawię go dokładniej i Zobacz więcej
biodika
biodika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pij soki wyciskane
Marchew na śniegu

Marchew na śniegu 90

1 kg marchwi 1 jabłko gat. Ligol 2 cm korzenia imbiru Ilość owoców i warzyw pozwoli przygotować ok. 0,5 litra soku. Przygotowanie: Owoce i warzywa dobrze umyć, najlepiej zamoczyć na ok. 20 minut w Zobacz więcej
Jak mrozić i pasteryzować potrawy świąteczne? Mapa stronyKontakt Przepisy Porady Saute.pl Porady Jak mrozić i pasteryzować potrawy świąteczne? Tłusty Czwartek Róże karnawałowe Pączki tradycyjne Zobacz więcej