marchewka makiem pierogi

Beata F
Beata F Obserwuj blogaObserwujesz bloga
hot and cold
Wesołych Świąt!

Wesołych Świąt! 185

0
Dzisiaj bez przepisu, ale z życzeniami. Wesołych, radosnych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia! Samych smakołyków ;-) Nie liczcie dziś kalorii! Szarlotka jaglana, keks makowy, muffinki piernikowe ze Zobacz więcej
do miękkości. Wyłowić warzywa i podroby, ziele angielskie i listek usunąć, Uzupełnić wywar wodą do uzyskania 1 litra płynu. Zagotować, wsypać kaszę i gotować aż wchłonie cały płyn. Przykryć pokrywą i Zobacz więcej
połowy zrobiłam pierogi z mięsem-klik Składniki- naleśniki: 400 ml mleka, około 150 g maki pszennej, jajko, szczypta soli, olej- do smażenia. Panierka: 2 jajka, bułka tarta, olej- do smażenia. Zobacz więcej
byście mogli jeść cały czas przez te kilka dni? :) zielona soczewica z cebulką w orzechowym sosie dyniowym (vegan) Marchewka z ciecierzycą w sosie orzechowym z kasza bulgur (vegan) Tofu w indyjskim Zobacz więcej
ciasto: ok 30 szt 2 szkl maki kukurydzianej 1 szkl mąki pszennej 1 łyżka masła sól wody ile zabierze (ok 300 ml) Składniki na farsz: 300g upieczonej w piekarniku dyni 2 duże marchewki ugotowane na Zobacz więcej
Ciasto: 900 g maki łyżka margaryny Kasia 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko sol 500ml przegotowanej cieplej wody 2 marchewki 1 pietruszka 1\4 selera korzenia 1 pomidor Zobacz więcej
Calzone. Lubię te włoskie pierogi, cudownie nadziewane. Małe jest piękne, łatwe do jedzenia, szczególnie dla dzieci. Nadzienie może być bardzo różnorodne. Zazwyczaj patrzę co jest w lodówce , kroję, Zobacz więcej
cygańsku Kulki mięsne w occie Śledzie gajowego Kolorowa sałatka śledziowa Ryba w różowej galarecie Śledzie w śmietanie Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami Sałatka śledziowa z porem i czerwoną Zobacz więcej
Empanadas to pierogi kuchni argentyńskiej, nadziewane różnymi farszami ale przeważnie mięsem z warzywami. Pierogi są duże a piecze się je w piekarniku lub głębokim oleju. Podajemy z ostrym sosem Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Rosół

Rosół 396

0
pietruszką chociaż nie wszyscy ją lubią. Kurę można podać w sosie chrzanowym, z mięsa zrobić pierogi. Marchewkę albo pokroić w plasterki i podać w rosole albo zjeść z masłem i solą. Ja wybieram tę Zobacz więcej
aboronita
aboronita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ABsmakuje
Delikatne, marchewkowe

Delikatne, marchewkowe 119

0
wielka na kluseczki. Nie miałam za to dość ziemniaków i chęci by się po nie udać. Dorzuciłam więc do ich gotowania marchewkę. Ot i cała tajemnica. Składniki na porcje dla dwojga pół kilograma Zobacz więcej
Tradycyjne pierogi wigilijne z kapusta i grzybami to obowiązkowy punkt świątecznego menu. Lekko kwaskowa kapusta świetnie współgra z wyrazistymi grzybami i cieniutkim, smacznym ciastem. SKŁADNIKI: Na Zobacz więcej
chrakteru potraw z Indii, ale nie jest to przepis z tego jakze barwnego kraju. To taka europejska podroba, ale pyszna. Skladniki: 225 gram maki pszennej 100 gram margaryny pokrojonej w mala kostke 4 Zobacz więcej
poniedziałek, 24 czerwca 2013 Bułeczki z makiem Crusty Hard Rolls Do domowego dżemu z truskawek wybornie smakowały bułeczki z makiem.Kolacja była pyszna. Chrupiąca skórka, środek mięciutki. Polecam Zobacz więcej
karonline
karonline Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mama-am
Knedle z truskawkami

Knedle z truskawkami 169

0
o niedziela, czerwca 23, 2013 Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest Etykiety: kluski, knedle, Pierogi Brak Zobacz więcej
Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) Polub mnie na Facebooku! Inspiracje Moje Wypieki Przy kuchennym stole In my coffee kitchen brulion z przepisami W liczbach Menu Boże Narodzenie Ciastka Zobacz więcej
barszczu (a barszcz burakow, ktorych akurat nie mialam), nalesnki tez odpadaja, bo nikt ich juz nie chce jesc... Wymyslilam wiec tepierozki. Do tej pory uwazalam, ze jesli juzpierogi z miesem, to Zobacz więcej
Pieczone pierożki z mięsem i czarnuszką Dopadła nas wielka ochota na pierogi z mięsem. Zdecydowanie to jest jedno z dań, które od dzieciństwa uwielbiamy :) Fakt, nie ma to jak tradycyjne, mięsne Zobacz więcej
kulę która nie lepi się do rąk. Jeśli jest zbyt wilgotne dodajemy więcej maki z kokosa lub migdałów. Formujemy z ciasta kule która rozpłaszczamy na papierze do pieczenia, tak aby powstał placek o Zobacz więcej
Dorodne pomidory, czyli szukać trzeba tam, gdzie jest Danie z piersi kurczaka z pędami bambusa, grzybami i warzywami (kuchnia chińska) (28.07.2014)Tort z białym makiem i nutellą (19.07.2014)Sałatka z Zobacz więcej