marchewka na parze

Warzywa na parze są pyszne i szybko się je robi. Często tak przyrządzam, ale jakoś nigdy nie przyszło mi na myśl, że można tak coś prostego tu umieścić. Cukinia w tym roku mi obrodziła, natomiast Zobacz więcej
ullinek
ullinek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Qchnia Uli
Puree z marchewki na parze

Puree z marchewki na parze 368

0
Składniki: 1 nieduża marchewka szklanka wody Przygotowanie: Zagotuj wodę w naczyniu do gotowania na parze. Marchewkę umyj i oskrob. Pokrój w kawałki i gotuj na parze aż do zmięknięcia. Ugotowaną Zobacz więcej
Macie ochotę na coś lżejszego na obiad? Bardzo proszę :) Kurczak na parze to lekkostrawne, delikatne danie, do którego możecie dodać dowolne warzywa na jakie macie ochotę, my uwielbiamy marchew, Zobacz więcej
minut.brokuł gotujemy ok. 15 minut, odlewamy wodę, dodajemy jogurt i odrobinę soli, blenderujemy na puree. Marchewki gotujemy na parze. Łososia smażymy po minucie z każdej strony na patelni Zobacz więcej
Ryba gotowana na parze z duszoną marchewką Dzisiejszy przepis to jedno z dań zdrowego odżywiania się. Nie posiada tłuszczu, ma dużo białka oraz kwasów omega 3. Zapraszam do zrobienia ryby Zobacz więcej
Ryba gotowana na parze z duszoną marchewką Dzisiejszy przepis to jedno z dań zdrowego odżywiania się. Nie posiada tłuszczu, ma dużo białka oraz kwasów omega 3. Zapraszam do zrobienia ryby Zobacz więcej
Od dłuższego już czasu korzystamy z garnka do gotowania potraw na parze. W sumie nie wiem dlaczego wcześniej o nim nie wspomniałam? Może dlatego, że tak bardzo wpisał się w naszą kulinarną Zobacz więcej
Składniki: 250 gram piersi kurczaka 3 łodygi rozmarynu 1/3 szklanki ugotowanej ciecierzycy (bądź z puszki) 2 marchewki, gotujemy na parze 20 minut garść roszponki 5 pomidorków koktajlowych oliwa z Zobacz więcej
robię rybę z warzywami na filmie 1. Rybę posypujemy solą i pieprzem i odstawiamy na kilka minut w tej prostej marynacie. Po czym gotujemy w naczyniu na parze. W osobnym garnku gotujemy ryż (1 torebka Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Halibut na parze z puree groszkowo-ziemniaczanym i marchewką

Halibut na parze z puree... 515

0
. Nie warto rezygnować z sosu, jest bardzo ważny. A sos sojowy użyty do niego musi być łagodny - jak do sushi (raz robiłam ze zwykłym i efekt nie był tak dobry). Halibut na parze z puree Zobacz więcej
, a jak widać miałam nie byle co;). Wyszło pysznie i na pewno do powtórzenia. Kolejny raz robiłam troszkę “po Miłkowemu” ale i tak wyszło po mojemu. Ten drugi sposób jest chyba najprostszy i Zobacz więcej
Potrzebne: 1 kawałek filetu z łososia kilka szparagów 2-4 młode marchewki 2 gałązki cząbru 1 gałązka rozmarynu sól pieprz Opcjonalnie: cytryna Łososia oprószamy solą i pieprzem i okładamy gałązkami Zobacz więcej
nich jako o najlepszych polskich serach. Jednak jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma, wiec w zastępstwo proponuje inne delikatne , niezbyt słone, miękkie sery. 1 bułka pełnoziarnista Zobacz więcej
przygotowanym z oliwy, octu balsamicznego i przypraw. Marchewki oczyścić i ugotować na półmiękko. Kapustę posiekać, marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w półplasterki. Doprawić oliwą, cukrem, Zobacz więcej
limonką lub cytryną. Przygotowanie glazurowanej marchewki: 1. Umytą i oskrobaną marchew kroimy w talarki. 2. W woku rozgrzewamy sklarowane masło,wrzucamy marchew. Dusimy pod przykryciem ok. 5-8 Zobacz więcej
/ czosnek granulowany sos sojowy sok z cytryny pietruszka, papryka ostra, chilli Sposób przygotowania: Marchewkę (pokrojoną w kostkę ) oraz fasolkę szparagową ugotować na parze i odstawić do Zobacz więcej
na parze w warzywach, a dokładniej w ich zielonej części, czyli natkach, które nadają mu cudownego aromatu. Aromat wszystkich natek w połączeniu z aromatem sosu Teriyaki, tworzą fajną całość. Rybę Zobacz więcej
Gotowanie na parze nie jest wynalazkiem ostatnich lat, od wieków znają je Chińczycy. Dziś wiemy, że to najzdrowszy sposób obróbki termicznej potraw. Produkty przygotowywane w ten sposób nie mają Zobacz więcej
Wczoraj był królik na kapuście, to dziś królik z marchewką ;) Marchewkę gotowaną serwuję rzadko, bo choć bardzo lubię, to biorę pod uwagę jej zbyt wysoki indeks glikemiczny. O wiele częściej marchew Zobacz więcej