marchewka na parze

{{headerMessage}}
Warzywa na parze są pyszne i szybko się je robi. Często tak przyrządzam, ale jakoś nigdy nie przyszło mi na myśl, że można tak coś prostego tu umieścić. Cukinia w tym roku mi obrodziła, natomiast Zobacz więcej
ullinek
ullinek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Qchnia Uli
Puree z marchewki na parze

Puree z marchewki na parze 585

0
{{headerMessage}}
Składniki: 1 nieduża marchewka szklanka wody Przygotowanie: Zagotuj wodę w naczyniu do gotowania na parze. Marchewkę umyj i oskrob. Pokrój w kawałki i gotuj na parze aż do zmięknięcia. Ugotowaną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Macie ochotę na coś lżejszego na obiad? Bardzo proszę :) Kurczak na parze to lekkostrawne, delikatne danie, do którego możecie dodać dowolne warzywa na jakie macie ochotę, my uwielbiamy marchew, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybki sposób na pyszną rybę :) Składniki: filet z łososia 10 młodych marchewek 1 mały brokuł połowa małego jogurtu naturalnego miód, sos sojowy, czosnek, papryka ostra sól, pieprz Przygotowujemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Łosoś z brokułami i marchewką na parze to moja propozycja na zdrowy i pyszny obiad. Delikatny i soczysty łosoś z warzywami, to lekkie alezarazem syte danie. Przygotujemy je w zaledwie kilka chwil. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od dłuższego już czasu korzystamy z garnka do gotowania potraw na parze. W sumie nie wiem dlaczego wcześniej o nim nie wspomniałam? Może dlatego, że tak bardzo wpisał się w naszą kulinarną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 250 gram piersi kurczaka 3 łodygi rozmarynu 1/3 szklanki ugotowanej ciecierzycy (bądź z puszki) 2 marchewki, gotujemy na parze 20 minut garść roszponki 5 pomidorków koktajlowych oliwa z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
robię rybę z warzywami na filmie 1. Rybę posypujemy solą i pieprzem i odstawiamy na kilka minut w tej prostej marynacie. Po czym gotujemy w naczyniu na parze. W osobnym garnku gotujemy ryż (1 torebka Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Halibut na parze z puree groszkowo-ziemniaczanym i marchewką

Halibut na parze z puree... 549

0
{{headerMessage}}
. Nie warto rezygnować z sosu, jest bardzo ważny. A sos sojowy użyty do niego musi być łagodny - jak do sushi (raz robiłam ze zwykłym i efekt nie był tak dobry). Halibut na parze z puree Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, a jak widać miałam nie byle co;). Wyszło pysznie i na pewno do powtórzenia. Kolejny raz robiłam troszkę “po Miłkowemu” ale i tak wyszło po mojemu. Ten drugi sposób jest chyba najprostszy i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Potrzebne: 1 kawałek filetu z łososia kilka szparagów 2-4 młode marchewki 2 gałązki cząbru 1 gałązka rozmarynu sól pieprz Opcjonalnie: cytryna Łososia oprószamy solą i pieprzem i okładamy gałązkami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kanapka świetna do szkoły, pracy czy na ciepło w domu. Żeby się nie rozpadła polecam przekuć ją dwiema wykałaczki. Jeżeli ktoś nie lubi chrzanu,lub ostrych sosów sam majonez z jogurtem także sprawdzi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przygotowanym z oliwy, octu balsamicznego i przypraw. Marchewki oczyścić i ugotować na półmiękko. Kapustę posiekać, marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w półplasterki. Doprawić oliwą, cukrem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
limonką lub cytryną. Przygotowanie glazurowanej marchewki: 1. Umytą i oskrobaną marchew kroimy w talarki. 2. W woku rozgrzewamy sklarowane masło,wrzucamy marchew. Dusimy pod przykryciem ok. 5-8 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
/ czosnek granulowany sos sojowy sok z cytryny pietruszka, papryka ostra, chilli Sposób przygotowania: Marchewkę (pokrojoną w kostkę ) oraz fasolkę szparagową ugotować na parze i odstawić do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
/ czosnek granulowany sos sojowy sok z cytryny pietruszka, papryka ostra, chilli Sposób przygotowania: Marchewkę (pokrojoną w kostkę ) oraz fasolkę szparagową ugotować na parze i odstawić do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na parze w warzywach, a dokładniej w ich zielonej części, czyli natkach, które nadają mu cudownego aromatu. Aromat wszystkich natek w połączeniu z aromatem sosu Teriyaki, tworzą fajną całość. Rybę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gotowanie na parze nie jest wynalazkiem ostatnich lat, od wieków znają je Chińczycy. Dziś wiemy, że to najzdrowszy sposób obróbki termicznej potraw. Produkty przygotowywane w ten sposób nie mają Zobacz więcej