Przepis na marchewka na parze

Warzywa na parze są pyszne i szybko się je robi. Często tak przyrządzam, ale jakoś nigdy nie przyszło mi na myśl, że można tak coś prostego tu umieścić. Cukinia w tym roku mi obrodziła, natomiast Zobacz więcej
Macie ochotę na coś lżejszego na obiad? Bardzo proszę :) Kurczak na parze to lekkostrawne, delikatne danie, do którego możecie dodać dowolne warzywa na jakie macie ochotę, my uwielbiamy marchew, Zobacz więcej
Od dłuższego już czasu korzystamy z garnka do gotowania potraw na parze. W sumie nie wiem dlaczego wcześniej o nim nie wspomniałam? Może dlatego, że tak bardzo wpisał się w naszą kulinarną Zobacz więcej
ullinek
ullinek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Qchnia Uli
Puree z marchewki na parze

Puree z marchewki na parze 659

Składniki: 1 nieduża marchewka szklanka wody Przygotowanie: Zagotuj wodę w naczyniu do gotowania na parze. Marchewkę umyj i oskrob. Pokrój w kawałki i gotuj na parze aż do zmięknięcia. Ugotowaną Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pasja Smaku
Dorsz gotowany na parze

Dorsz gotowany na parze 7197

Od jakiegoś czasu miałam ochotę na surówkę z kiszonej kapusty, a do niej najlepiej pasuje ryba. Żeby było zdrowiej to taka gotowana na parze i młode ziemniaczki prosto z przydomowego ogródka. Pycha :) Zobacz więcej
Łosoś z brokułami i marchewką na parze to moja propozycja na zdrowy i pyszny obiad. Delikatny i soczysty łosoś z warzywami, to lekkie alezarazem syte danie. Przygotujemy je w zaledwie kilka chwil. Zobacz więcej
Pomarańczowe, czerwone, zielone kolory potraw, silnie pobudzają zmysł wzroku i smaku a i są bardzo wartościowe, bogate w karoteny, najważniejsze witaminy i minerały. Do tego wystarczy dołożyć trochę Zobacz więcej
Jadłaś już jarmuż? - zapytała mnie jakieś dwa tygodnie temu moja Droga Miłka. Jarmuż…? Nie…, chociaż słyszałam, słyszałam… – powiedziałam, a jednocześnie mnóstwo znaków zapytania pojawiło się w mojej Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nina w kuchni
Halibut na parze z puree groszkowo-ziemniaczanym i marchewką

Halibut na parze z puree... 563

Jest to jeden z najlepszych przepisów na rybę w moim prywatnym rankingu. Wszystko współgra ze sobą, smaki uzupełniają się, także kolorystycznie. Halibut jest wspaniałą rybą, można by ją porównać do Zobacz więcej
Diety ciąg dalszy, a więc i przymusowego przestawienia się na gotowanie lekkie i bez tłuszczu. Na szczęście jakiś przedsiębiorczy człowiek - google poucza, że Chińczyk - wymyślił gotowanie na parze. I Zobacz więcej
Szybki sposób na pyszną rybę :) Składniki: filet z łososia 10 młodych marchewek 1 mały brokuł połowa małego jogurtu naturalnego miód, sos sojowy, czosnek, papryka ostra sól, pieprz Przygotowujemy Zobacz więcej
Składniki: 250 gram piersi kurczaka 3 łodygi rozmarynu 1/3 szklanki ugotowanej ciecierzycy (bądź z puszki) 2 marchewki, gotujemy na parze 20 minut garść roszponki 5 pomidorków koktajlowych oliwa z Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
codogara
Warzywa na parze

Warzywa na parze 4250

Ziemniaki obieramy i płuczemy. Identycznie czynimy z marchewką. Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki. Ziemniaki kroimy w niewielką kostkę. Młodą marchew polecam parować w taki sposób, jak na Zobacz więcej
Wczoraj był królik na kapuście, to dziś królik z marchewką ;) Marchewkę gotowaną serwuję rzadko, bo choć bardzo lubię, to biorę pod uwagę jej zbyt wysoki indeks glikemiczny. O wiele częściej marchew Zobacz więcej
piersi z kurczaka (po jednej na osobę) sól pieprz 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego szczypta mięty szczypta bazylii pół łyżeczki słodkiej papryczki 300 g marchewki (drobnej) 2 łyżki miodu 2 Zobacz więcej
Sos Teriyaki - nowość, bo jeszcze go na blogu nie było, i być może wielu z Was jeszcze nie miało z nim do czynienia. Ja odkryłam go całkiem niedawno i bardzo przypadł mi do gustu. W weekend testowałam Zobacz więcej
Mój kulinarny wymysł, który pewnie ktoś kiedyś już odkrył:) A tymczasem po ostatnim egzaminie. Mam nadzieję, że ostatnim już na zawsze, a przynajmniej na tym kierunku... Zobacz więcej
Gotowanie na parze nie jest wynalazkiem ostatnich lat, od wieków znają je Chińczycy. Dziś wiemy, że to najzdrowszy sposób obróbki termicznej potraw. Produkty przygotowywane w ten sposób nie mają Zobacz więcej
W kalendarzu zima, za oknem wiosna, więc danie także bardziej wiosenne, za sprawą zielonych warzyw, które zdominowały na chwilę moją kuchnię :) . Jakiś czas temu kupiłam papier ryżowy i długo Zobacz więcej