marchewka z parowaru

Ostatnio dużo używam kolorowych warzyw, w tym marchewek :) Osobiście bardziej chyba lubię zarówno fioletową, jak i żółtą od pomarańczowej :) W tym przepisie użyłem wszystkich trzech, ale równie dobrze Zobacz więcej
Kasza gryczana (niepalona z paloną) z parowaru, z gruszką, musem daktylowo-karobowym i osobno masło orzechowe. Świątecznie! - mix piernikowy homemade +dodatkowo starta marchewka Zobacz więcej
Składniki piersi z kurczaka ziemniaki marchewka fasolka szparagowa brokuły oliwa ocet jabłkowy oregano bazylia sól pieprz Piersi z kurczaka umyłam i pokroiłam na połówki. Warzywa obrałam, umyłam, Zobacz więcej
Składniki: 2 filety tilapii 2 łyżki śmietany 2 połówki brzoskwini z puszki - 150 g sok z 1/2 cytryny odrobina świeżego tymianku zielony pieprz sól 100 g białego ryżu Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Zobacz więcej
Takie danie od razu kojarzy mi się z latem. Lekko smacznie zdrowo. Danie wykonane w parowarze. Mało kalorii!! Szczupak z młodą marchewką składniki 2 szt fileta z szczupaka 2 szt marchewki szczypior Zobacz więcej
Szybkie danie z parowaru a przy okazji bardzo zdrowe. Jako warzyw można użyć większości warzyw dostępnych na rynku. Składniki: - filet z kurczaka - 2 marchewki - 1 papryka - 1/2 cebuli - koper - Zobacz więcej
Warzywa na parze są pyszne i szybko się je robi. Często tak przyrządzam, ale jakoś nigdy nie przyszło mi na myśl, że można tak coś prostego tu umieścić. Cukinia w tym roku mi obrodziła, natomiast Zobacz więcej
Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 1 duża cukinia 1 cebula 2 łyżki joguru naturalnego sól pieprz Warzywa: 1 cukinia 1 duża marchewka 2 średnie ziemniaki 1 pomidor sól zioła prowansalskie 2 łyżki oliwy Zobacz więcej
Por jest moim ulubionym warzywem w każdej postaci: na surowo, smażony, z parowaru itd. Jest idealnym składnikiem do sałatek, gdyż nadaje im ostrzejszego smaku. I właśnie dzisiaj powstała szybka, Zobacz więcej
Idealna na letnią kolację. Jeśli posiadacie parowar bardzo szybka w przygotowaniu – kompozycja warzyw z orzechami i dressingiem tahini. SKŁADNIKI (na 2 porcje) - kilka liści jarmużu - kilka różyczek Zobacz więcej
w parowarze w dolnym pojemniku ułożyć na naci selera młodą obraną marchew, młode ziemniaki, na to pojemnik z rybą i z 45 minut parować roladki podać na naci selera z marchewka i Zobacz więcej
Marikijka
Marikijka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
(bez tytułu)

(bez tytułu) 215

0
Jakiś czas temu już pisałam o pulpecikach . Dziś przedstawiam trochę inną wersję tego dietetycznego dania. Składniki: 0,5 kg. mięsa mielonego z kurczaka 1 średnia marchewka 1 średnia cebula 1 pęczek Zobacz więcej
Pałki z warzywami na parze Składniki: (Danie dla 2-4 osób) 4 pałki z kurczaka 1 opakowanie mrożonych warzyw (450 g. brokuł , ziemniak , kukurydza , fasola , papryka , marchewka) 4 ziemniaki sól , Zobacz więcej
Zdrowy obiad = pyszny obiad! Bo nikt przecież nie powiedział, że to co pyszne, nie może być też zdrowe :) Do przygotowania tego obiadku wykorzystałyśmy parowar. Dania z tego urządzenia są smaczne, Zobacz więcej
Tradycyjna sałatka z nieco innej odsłonie. Lekka, zdrowa i smaczna. Składniki: 5 marchewek, 1 seler, 2 pietruszki, 3 ziemniaki, 1 jabłko, 2 jajka, 1 por, pół pęczka natki pietruszki, 4-5 łyżek Zobacz więcej
. Wszystkie roladki owinęłam folią aluminiową i przełożyłam do urządzenia do gotowania na parze. Parowar włączyłam na 40 minut. Do obiadku dodałam ugotowane, również na parze ziemniaczki z koperkiem, Zobacz więcej
Łosoś z brokułami i marchewką na parze to moja propozycja na zdrowy i pyszny obiad. Delikatny i soczysty łosoś z warzywami, to lekkie alezarazem syte danie. Przygotujemy je w zaledwie kilka chwil. Zobacz więcej
Parowar jest jednym z częściej używanych sprzętów w koperkowej kuchni. Dziś na obiad zjedliśmy pyszną pierś z indyka, która wyszła niesamowicie soczysta i krucha. A to wszystko dzięki orzeźwiającej Zobacz więcej
Kupiłam parowar, z którego jestem bardzo, bardzo, bardzo zadowolona :) Głównym powodem tego zakupu jestchęćutrzymania wakacyjnej sylwetki, przy kontynuowaniu zdrowego odżywiania się. Po "sparowaniu" Zobacz więcej
, zakładając do środka pozostałe brzegi mięsa. Czynności te wykonać w przypadku każdego fileta. Roladki oprószyć solą i pieprzem, zawinąć ściśle w folię spożywczą, tworząc „cukierek”. Ułożyć roladki w Zobacz więcej