marchewkowe mascarpone

Delikatne i przyjemnie wilgotne. Z białą czapeczką z mascarpone. Ozdobione kuleczkami z masy cukrowej. Z okazji urodzin dla mojego kuzyna Maćka. Co to takiego? To muffiny idealne! Marchewkowe! :):):) Zobacz więcej
"Po tylu wypiekach trudno zadowolić wszystkich domowników... :) Przyznam, że mama była sceptycznie nastawiona do tego ciasta, ale kiedy spróbowała to chciała kolejny kawałek :D. Ciasto jest pyszne, Zobacz więcej
Bardzo łatwe w wykonaniu ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi, żurawiną i rodzynkami. Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe, ale również dzień lub dwa dni po upieczeniu zwala mnie z nóg:D Jest to wersja Zobacz więcej
Gdyby można było sfotografować zapach... Był obłędny, w całym domu, kiedy to ciasto się piekło. Smak absolutnie dorównał zapachowi i tak oto, moje pierwsze ciasto marchewkowe, uważam za absolutny Zobacz więcej
Wypieki z warzywnymi dodatkami lubię tak bardzo, że aż dziwnym jest, jak późno pojawia się tutaj przepis na poczciwe ciasto marchewkowe. Wymarzyłam sobie, żeby było puszyste, ale przy tym Zobacz więcej
Ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi, kremem mascarpone i prażonymi migdałami :) Gdy wszyscy pieką wielkanocne baby, ja jak zwykle muszę się wyłamać :) Wymyśliłam sobie, że upiekę pyszne, Zobacz więcej
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone Ciasto, które trzeba pochwalić. Robi się je bardzo szybko, pięknie rośnie, jest wilgotne i długo zachowuje świeżość. I ten krem z mascarpone... pycha! Składniki Zobacz więcej
Bardzo polubiłam ciasto marchewkowe z dodatkiem przypraw korzennych. Stały się dla mnie symbolem jesieni podobnie jak szarlotki. Polecam wypróbować przepis. Ciasto wychodzi wilgotne i nie bardzo Zobacz więcej
Ciasto marchewkowe należy do jednego z moich ulubionych więc od razu przypadł mi do gustu przepis na te muffiny, który znalazłam na stronie Muffinkarnia. Jak zwykle zrobiłam podwójną porcję i wyszły Zobacz więcej
Po raz kolejny pojawia się u mnie ciasto marchewkowe. Zastanawiałam się dlaczego je tak lubię. Znalazłam dwa podstawowe powody, po pierwsze robi się je szybko i łatwo, a po drugie bardzo lubię Zobacz więcej
Ciasto to robiłam na wakacjach w formie tortu dla młodszej siostry. Struktura ciasta marchewkowego pozwala na przystrojenie go w masę z marshmallows. Tym razem jednak wróciłam do tego przepisu aby Zobacz więcej
Marchewkowe ciasto otulonepomarańczowym mascarpone Tortownica 26 cm 1,5 szklanki ( 375 ml) mąki tortowej 3/4 szklanki (200 ml) mleka 2% 1/4 szklanki( 65 ml) sokugrejpfrutowego 4 jajka 3/4 szklanki Zobacz więcej
Pin It Zrobiłam wczoraj, zniknęły dziś. TL mówi, że są genialne. On uważa także, że ja jestem wspaniała, więc zna się na rzeczy. Faktycznie ciasto marchewkowe z tego przepisu jest wzorcowym Zobacz więcej
Tym razem propozycja nie zawierająca czekolady, ale naprawdę warto. Ciasto jest puszyste, mięciutkie i przepyszne! Zawiera bardzo dużo marchewki, jest bardzo aromatyczne, najlepsze ciasto marchewkowe Zobacz więcej
Gdy ostatnio po czterech (!) miesiącach nieobecności powrócił mój bury kot, było dużo niedowierzania, radości i sporo kociego żarcia (dla kota ofc). Gdy po czterech miesiącach nieobecności powróciła Zobacz więcej
Dziś do kawki polecam pyszne ciasto marchewkowe. Jest bardzo szybkie i łatwe do przygotowania. SKŁADNIKI: Ciasto: 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki oleju, 3/4 szklanki mąki, 1 łyżeczka Zobacz więcej
przekrawamy na dwa blaty (są dość wilgotne) Składniki na krem: - 400 ml śmietany 36 % - 250 g serka mascarpone - 3 łyżki cukr pudru Przygotowanie: Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając Zobacz więcej
Pamiętam rolady z czasów dzieciństwa, takie z masą z margaryny ble :) i galaretką w środku. Zawsze zjadałam galaretkę, a reszta zostawała. Teraz nie używam do ciast, ani do kremów margaryny. Wczoraj Zobacz więcej
- prosto z piwnicy. Oto muffinki z ostatnich zimowych zapasów z plonów mamy. A do nich lekko waniliowykrem... Kilka zniknęło jeszcze w sobotę - w końcu trzeba było rozłożyć siły na całe święta :) Zobacz więcej
Dzisiaj chcę wam zaproponować zdrowszą wersję ciasta marchewkowego bez szklanek cukru, bez kilku łyżek oleju niewiadomego pochodzenia i bez białej mąki. Jak? Wszystkiego dowiecie się w dalszej części. Zobacz więcej