marco

Nowy rok, nowe sezonowe kanapki w ofercie KFC. Tym razem wariacja na temat tradycyjnego Longera pojawiła się w 2 opcjach – Marco i Polo. Warto się skusić? Obie kanapki dostaniemy za 3,90. Marco – sos Zobacz więcej
Całkiem niedawno otrzymałam zaproszenie na świąteczne warsztaty do Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie. Pomyślałam dobre wino, włoska kuchnia, fantastyczni goście!Jadę! Tematem przewodnim była Zobacz więcej
Jakiś czas temu pisałem na temat kampanii reklamowej kostek bulionowych rosół z kury Knorr z udziałem jednego z najsłynniejszych szefów kuchni, nagrodzonego trzema gwiazdkami Michelin, Marco Pierre Zobacz więcej
warzywa nadal pozostały jędrne i nie rozgotowały się. Wykładamy na talerz. Podajemy posypaneświeżo mielonym pieprzem i posiekanymi listkami selera naciowego. Post Potrawka z kurczaka wg Marco Pierre Zobacz więcej
Nie lubię programów kulinarnych. Serio! Większość jest dla mnie sztuczna. Pani jednym ruchem wybiera cały makaron z wody, nigdy jej się nic nie rozsypie na boki ani nie przypali. Czy tak wygląda nasze Zobacz więcej
Dla mnie nie ma lepszego sposobu na soczystego i aromatycznego kurczaka – tylko kostki rosołowe knorr -mówi Marco Pierre White w reklamie knorr’a. http://www.youtube.com/watch?v=RZnuqA_D0vc Angielski Zobacz więcej
Kilka dni temu miałam niesamowitą okazję uczestniczyć w konferencji z Marco Pierre White – najmłodszym szefem kuchni, który otrzymał 3 gwiazdki Michelina.Jego filozofia opiera się przede wszystkim na Zobacz więcej
Tuńczyk to ryba, którą uwielbiam podobnie jak łososia czy dorsza. Przeważnie każdy z nas wyobraża sobie tuńczyka z puszki. Sednem sprawy jest jednak świeża ryba - nie tak łatwa do zdobycia, nie tania. Zobacz więcej
swoich restauracji, pokazując się kulinarnych programach, biorąc udział w reklamach (Knorr) i pisząc książki. Miejmy nadzieję, że kilka z jego pozycji ukaże się również w Polskich wydaniach. A Zobacz więcej
Z okazji Międzynarodowego Dnia Pizzy mam dla Was prawdziwą perełkę: przepis na pizzę od samego mistrza włoskiej kuchni, Marco Ghia. Marco miałam okazję poznać podczas włoskich warsztatów w Akademii Zobacz więcej
po prostu nie przystoją. Wheeler’s Oyster Bar & Grill Roomjest jedną z najnowszych restauracji Marco Pierre’a White’a. Pomysł był dość prosty: w Londynie lubią ostrygi, mają tradycję jedzenia Zobacz więcej
Marco bawi rozmową pierwszych gościLos tak przyjemnie zrządził, że jeden z wrześniowych wieczorów spędziłam w Akademii Kulinarnej Whirlpool . Nie była to moja pierwsza wizyta w tym miejscu (o Zobacz więcej
3 kiełbaski surowe wędzone 200 g papardelle 1 czerwona cebula 2-3 ząbki czosnku duża garść świeżej bazylii 1/2 garści świeżej pietruszki 1 puszka pomidorów kieliszek czerwonego wytrawnego wina sól, Zobacz więcej
jakościowo składników, co na warsztatach w innych miejscach nie jest, niestety, regułą... Degustacja oliwy Zdjęć wyszło niewiele,bo wiecie..wino lało się strumieniami :-) i gdy potem przyszło rzucić Zobacz więcej
chwili wiedziałam, że warto być w życiu odważnym. Zaczarowani magią oliwy zaczęliśmy część praktyczną - gotowanie. I tutaj końca nie było. Pod czujnym okiem i ostrym nożem Marco Ghia Zobacz więcej
Kiedy reklama pewnej znanej marki produkującej np. przyprawy obiegła świat na blogach kulinarnych pojawiło się mnóstwo tego typu przepisów. Ja również chętnie z niego skorzystałam w wersji Zobacz więcej
Malutka kawiarenka w mieścinie na południe od Poznania, położona w Wielkopolskim Parku Narodowym. W głównym nowo wybudowanym ryneczku, aż prosiło się o otwarcie takiego miejsca. Wystrój jest dość Zobacz więcej
Pomyślałam, co takiego ma w sobie ten przepis i ta kostka rosołowa że najlepszy kucharz na świecie złamał swoje zasady i ją reklamuje? Może warto wypróbować i zobaczyć efekt soczystych piersi. Ale Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Łosoś smażony

Łosoś smażony 10119

0
"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White Zobacz więcej
"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White Zobacz więcej