margarytka

ZOBACZ TAKŻE:

{{headerMessage}}
Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem, orzechami i żurawiną Na taką właśnie surówkę skusiła mnie Margarytka. I nie żałuję tej pokusy, bo surówka przypadła mi do gustu... lekko słodkawa, pachnąca Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na taką właśnie surówkę skusiła mnie Margarytka. I nie żałuję tej pokusy, bo surówka przypadła mi do gustu... lekko słodkawa, pachnąca prażonym orzechem... Dla mnie pyszna pokusa:) Składniki: 1/2 Zobacz więcej
leonkot
leonkot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Żeby życie miało smaczek
wyróżnienie

wyróżnienie 109

0
{{headerMessage}}
wolę gotować niż piec (właściwie piec nadal się uczę) 3. nieznoszę gór... ale Bieszczady kocham... 4. pierwsze danie jakie zdobiłam to spagetti z torebki... to tej pory czasem je gotuję:) 5. kocham Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od dawna miałam ochotę upiec jakieś słodkie, drożdżowe bułeczki, albo drożdżówki z nadzieniem... skorzystałam więc z przepisu na najfajniejszym blogu jaki udało mi się dotychczas znaleźć w necie, a Zobacz więcej
klementynka
klementynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
domowa cukierenka
babka piwna cytrynowa

babka piwna cytrynowa 212

0
{{headerMessage}}
Bardzo smaczna, wilgotna babka. Z podanej porcji, jak podaje autorka Margarytka, wychodzą dwie mniejsze babki lub jedna duża. Ja upiekłam w średniej foremce do babki i małej keksówce. Do lukru dodałam Zobacz więcej
peggi
peggi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Peggi w kuchni
Versatile Blogger Award

Versatile Blogger Award 53

0
{{headerMessage}}
Blog * Agiatis * Słodkie Fantazje * Kuchenny bałagan * Dusiowa kuchnia * Kuchnia na wzgórzu * Słodka Babeczka * Moje wypieki * Domowe Wypieki * Cukrowa Wróżka * Anyżkowo A oto 7 faktów z mojego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
te bardziej mnie satysfakcjonują, ze względu na ich kolor. Tym razem uzyskały miętowy kolor dzięki likierowi miętowemu (który podarowała mi Margarytka) i syropowi miętowemu. Już nikt mi nie powie, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
:00 CEST Szarlotek pisze... Nie tylko dzieciaki, bo znam takiego co by oddał wszystko za rybkę bez ości :) piątek, 17 czerwca 2011 05:31:00 CEST Margarytka pisze... Bardzo lubię takie kotlety. Ja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
:00 CEST Szarlotek pisze... Nie tylko dzieciaki, bo znam takiego co by oddał wszystko za rybkę bez ości :) piątek, 17 czerwca 2011 05:31:00 CEST Margarytka pisze... Bardzo lubię takie kotlety. Ja Zobacz więcej
malutkada
malutkada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodkie przepisy
Drożdżówki z serem

Drożdżówki z serem 330

4
{{headerMessage}}
Przepis na drożdżówki z serem zamieściła jakiś czas temu Margarytka. Uwielbiam drożdżówki z serem, więc postanowiłam je zrobić. Drożdżówki są pyszne, dużo lepsze niż z cukierni, a do następnego dnia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zdjęcie dzięki uprzejmości i za zgodą Gosi z Tapas de Colores. Dziękuję :) Jako fanka kremów na bazie mascarpone i żółtek oraz dobrej kawy, takiemu deserowi nawet na diecie nie powiem "nie". A ile Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W tym roku papryka króluje u nas w przetworach. Tradycyjnie Margarytka zadbała o to bym się w kuchni nie nudziła, przywiozła mi 10 kg papryki prosto od producenta. Przygotowałam już z niej pyszne sos Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten przepis na ciasto na maślance z owocami przygotowuje się bardzo prosto, tak jak na muffiny… trzeba tylko wymieszać składniki do połączenia, bo inaczej może się okazać, że po upieczeniu powstanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ustach. Kopytka dodatkowo zrumieniłam na maśle rozmarynowym (kiedyś Margarytka podsunęła ten pomysł), są delikatnie chrupiące. Rozmaryn ostatnio był składnikiem klusek, do których wykorzystałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nigdy nie robiłam ciasta na maślance, zdarzało mi się jej dodać do muffinek. Ciekawa byłam jak to wyjdzie w całości, a dodatkowo Margarytka dała cynk, żeby spróbować czy wychodzi, bo część czytelników Zobacz więcej
primavera77
primavera77 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z Kuchni Do Kuchni
Wytrawny odrywaniec

Wytrawny odrywaniec 71

0
{{headerMessage}}
Moją inspiracją na dziś stała się Margarytka. Postanowiłam według jej przepisu zrobić wytrawnego odrywańca, który u mnie znikł zanim zdążył wystygnąć do cna. Wykorzystałam przepis Margarytki na ciasto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jajka były dobrze ubite, bo od tego zależy sukces babki. Nadal ubijając dodawać na zmianę mąkę, olej i piwo (oranżadę). Na końcu wlać soki z cytrusów i wsypać skórkę. Ciasto przelać do foremki, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z mięsa. Szczelnie zamknąć całość specjalnym klipsem. Piekarnik nagrzać do temperatury 200ºC i wstawić kurczaka. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 160ºC i piec nadal przez około 50-60 minut. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bułki te należą do bułek o zwartym miąższu, dlatego potrzebują długiego czasu wyrastania, by ich miąższ po upieczeniu nie był za bardzo zbity. Inspiracja: Margarytka Składniki: (na 8 bułek) 420g mąki Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Rogale maślane

Rogale maślane 128

0
{{headerMessage}}
Kolejny niebezpieczny przepis na blogu. Wciągający, uzależniający. Wystarczy raz upiec, żeby wpaść w nałóg. Mnie skusiłaJola, a recepturę opracowałaMargarytka. Te rogale są po prostu takie, jakie Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: