margarytka

ZOBACZ TAKŻE:

Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem, orzechami i żurawiną Na taką właśnie surówkę skusiła mnie Margarytka. I nie żałuję tej pokusy, bo surówka przypadła mi do gustu... lekko słodkawa, pachnąca Zobacz więcej
Na taką właśnie surówkę skusiła mnie Margarytka. I nie żałuję tej pokusy, bo surówka przypadła mi do gustu... lekko słodkawa, pachnąca prażonym orzechem... Dla mnie pyszna pokusa:) Składniki: 1/2 Zobacz więcej
wolę gotować niż piec (właściwie piec nadal się uczę) 3. nieznoszę gór... ale Bieszczady kocham... 4. pierwsze danie jakie zdobiłam to spagetti z torebki... to tej pory czasem je gotuję:) 5. kocham Zobacz więcej
. Też fajnie się komponowało z drożdżowym ciastem...:) A przepis na ciasto oraz wykonanie drożdżówek, bardzo dokładnie opisała MargarytkaTUTAJ Na nadzienie użyłam: 2 budynie śmietankowe (takie na 1/2 Zobacz więcej
Bardzo smaczna, wilgotna babka. Z podanej porcji, jak podaje autorka Margarytka, wychodzą dwie mniejsze babki lub jedna duża. Ja upiekłam w średniej foremce do babki i małej keksówce. Do lukru dodałam Zobacz więcej
peggi
peggi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Peggi w kuchni
Versatile Blogger Award

Versatile Blogger Award 53

0
blogów, które Twoim zdaniem na to zasługują, - poinformować o tym fakcie autorów nominowanych blogów, - ujawnić 7 faktów o sobie samym, - podziękować nominującemu blogerowi u niego na bogu, - Zobacz więcej
te bardziej mnie satysfakcjonują, ze względu na ich kolor. Tym razem uzyskały miętowy kolor dzięki likierowi miętowemu (który podarowała mi Margarytka) i syropowi miętowemu. Już nikt mi nie powie, że Zobacz więcej
:00 CEST Szarlotek pisze... Nie tylko dzieciaki, bo znam takiego co by oddał wszystko za rybkę bez ości :) piątek, 17 czerwca 2011 05:31:00 CEST Margarytka pisze... Bardzo lubię takie kotlety. Ja Zobacz więcej
:00 CEST Szarlotek pisze... Nie tylko dzieciaki, bo znam takiego co by oddał wszystko za rybkę bez ości :) piątek, 17 czerwca 2011 05:31:00 CEST Margarytka pisze... Bardzo lubię takie kotlety. Ja Zobacz więcej
Przepis na drożdżówki z serem zamieściła jakiś czas temu Margarytka. Uwielbiam drożdżówki z serem, więc postanowiłam je zrobić. Drożdżówki są pyszne, dużo lepsze niż z cukierni, a do następnego dnia Zobacz więcej
Zdjęcie dzięki uprzejmości i za zgodą Gosi z Tapas de Colores. Dziękuję :) Jako fanka kremów na bazie mascarpone i żółtek oraz dobrej kawy, takiemu deserowi nawet na diecie nie powiem "nie". A ile Zobacz więcej
W tym roku papryka króluje u nas w przetworach. Tradycyjnie Margarytka zadbała o to bym się w kuchni nie nudziła, przywiozła mi 10 kg papryki prosto od producenta. Przygotowałam już z niej pyszne sos Zobacz więcej
Ten przepis na ciasto na maślance z owocami przygotowuje się bardzo prosto, tak jak na muffiny… trzeba tylko wymieszać składniki do połączenia, bo inaczej może się okazać, że po upieczeniu powstanie Zobacz więcej
ustach. Kopytka dodatkowo zrumieniłam na maśle rozmarynowym (kiedyś Margarytka podsunęła ten pomysł), są delikatnie chrupiące. Rozmaryn ostatnio był składnikiem klusek, do których wykorzystałam Zobacz więcej
Nigdy nie robiłam ciasta na maślance, zdarzało mi się jej dodać do muffinek. Ciekawa byłam jak to wyjdzie w całości, a dodatkowo Margarytka dała cynk, żeby spróbować czy wychodzi, bo część czytelników Zobacz więcej
Moją inspiracją na dziś stała się Margarytka. Postanowiłam według jej przepisu zrobić wytrawnego odrywańca, który u mnie znikł zanim zdążył wystygnąć do cna. Wykorzystałam przepis Margarytki na ciasto Zobacz więcej
jajka były dobrze ubite, bo od tego zależy sukces babki. Nadal ubijając dodawać na zmianę mąkę, olej i piwo (oranżadę). Na końcu wlać soki z cytrusów i wsypać skórkę. Ciasto przelać do foremki, Zobacz więcej
z mięsa. Szczelnie zamknąć całość specjalnym klipsem. Piekarnik nagrzać do temperatury 200ºC i wstawić kurczaka. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 160ºC i piec nadal przez około 50-60 minut. Zobacz więcej
Bułki te należą do bułek o zwartym miąższu, dlatego potrzebują długiego czasu wyrastania, by ich miąższ po upieczeniu nie był za bardzo zbity. Inspiracja: Margarytka Składniki: (na 8 bułek) 420g mąki Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Rogale maślane

Rogale maślane 120

0
Kolejny niebezpieczny przepis na blogu. Wciągający, uzależniający. Wystarczy raz upiec, żeby wpaść w nałóg. Mnie skusiłaJola, a recepturę opracowałaMargarytka. Te rogale są po prostu takie, jakie Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: