margoja

ZOBACZ TAKŻE:

margoja
margoja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kilka srok za ogon
Dylemat na weekend

Dylemat na weekend 48

0
Blog o próbie realizacji poprzez pasje. Moje pasje to pieczenie, gotowanie, rękodzieło. Co jeszcze? Ciągle szukam...tylko, czy nie za wiele tych srok za ogon chcę trzymać? Mon blog, c est un essai de Zobacz więcej
Blog o próbie realizacji poprzez pasje. Moje pasje to pieczenie, gotowanie, rękodzieło. Co jeszcze? Ciągle szukam...tylko, czy nie za wiele tych srok za ogon chcę trzymać? Mon blog, c est un essai de Zobacz więcej
est-ce que je ne cours trop de lievres a la fois? "Pięknie tu u was":) Dziś trochę nie kulinarnie, ale za to pięknie! Lubię odwiedzać nasz park po odnowieniu, dzieciaki ciągną na plac zabaw, który w Zobacz więcej
dodano: 23 sierpnia 2011 19:23 Takie zdrowe przekąski to w sam raz dla mnie ;-D autor Biedr_ona Ewa blog: www.przysmakiewy.pl dodano: 20 sierpnia 2011 18:39 Margoja, Qualieta - dziękuję bardzo :-) Zobacz więcej
margoja
margoja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kilka srok za ogon
Deseczka

Deseczka 202

0
est-ce que je ne cours trop de lievres a la fois? Deseczka W sumie, to nie wiem gdzie taką deseczkę można wykorzystać:) Ja zrobiłam to jako wprawkę dla użycia lakieru do spękań. Nawet nieźle wyszły. Zobacz więcej
margoja
margoja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kilka srok za ogon
Początek

Początek 355

0
est-ce que je ne cours trop de lievres a la fois? Początek Zawsze ciekawa byłam jak to jest jak sie pisze blog. Wprawdzie pamiętnik kiedyś pisałam, ale to chyba nie to samo...Choć zdaję sobie sprawę Zobacz więcej
margoja
margoja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kilka srok za ogon
Kanapka z wiśniami

Kanapka z wiśniami 308

0
est-ce que je ne cours trop de lievres a la fois? « Tadżin z kuskusem i wiśniami Kanapka z wiśniami W trakcie robienia Tadżinu z wiśniami zrobiłam sobie małą przekąskę, oczywiście z wiśniami:) Zobacz więcej
est-ce que je ne cours trop de lievres a la fois? Kocham kwiaty - Eustoma Grandiflorum Dziś wpis z cyklu Kocham kwiaty, dedykowany mojemu bratu - Andrzejowi, który już zaczął się martwić o Srokę Zobacz więcej
est-ce que je ne cours trop de lievres a la fois? Tęsknota za zielenią i ciasteczka cynamonowe Jesień na dobre rozgościła się już w naszym otoczeniu, wraz ze swoimi kolorami. Ja dziś przekornie Zobacz więcej
est-ce que je ne cours trop de lievres a la fois? « -18 Jak sie rozgrzać? ... Pudełeczko dla chrześniaczki Coraz rzadziej mam okazję zająć się decoupagem, ale mam jeszcze Wam do przedstawienia Zobacz więcej
witrażykowe pierniczki, Wasz rozmach budowniczych wzbudzał moją zazdrość :) A oto Wasze przepisy! Akcja Piernikowanie 2013 - fotorelacja autorka: margoja | blog: kilka srok za ogon 8 ciekawych Zobacz więcej
margoja
margoja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kilka srok za ogon
Co nowego? Sowa:)

Co nowego? Sowa:) 47

0
est-ce que je ne cours trop de lievres a la fois? Baba gotowana babci Z. » Co nowego? Sowa:) Co nowego? Ano soutache (czyt.sutasz). Czyli sznureczki i kamyczki zszyte razem. Tu prezentuję Wam wisior Zobacz więcej
nie wyobrażam sobie lepszego duetu niż placki z musem z antonówek. Spróbujcie i Wy! Przepisu na placki ne podaję, każdy ma swój sprawdzony, najlepszy, poza tym, nigdy nie robię z konkretnych Zobacz więcej
margoja
margoja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kilka srok za ogon
Masło orzechowe

Masło orzechowe 405

0
szczyptę do smaku. Jeżeli macie orzeszki nieuprażone, można to zrobić na suchej patelni, i wtedy dopiero zmielić. Zmieliłam 150g orzeszków i wyszedł mi mały słoiczek pysznej masy z chrupiącymi Zobacz więcej
dębowej ok 10 truskawek kilka kulek mini mozzarellek (u mnie z bazylią) jeden większy brzuszek łososiowy (lub 3 plastry wędzonego fileta) Dressing: oliwa/sok z cytryny/sól/pieprz/świeża bazylia Zobacz więcej
dodałam mąkę i skórkę. Zmiksowałam wszystko. Na koniec dodałam czekoladę i wmieszałam łyżką. Formowałam kulki wielkości małych orzechów włoskich. Rozpłaszczyłam kładąc na blasze wyłożonej papierem do Zobacz więcej
taki dopiero od około pół roku, ale wciąga mnie coraz bardziej. Od zawsze lubiłam przygotowywac samodzielnie kartki świąteczne z różnego rodzaju papierów, tektury, wstazeczek, zdjęc...ale dopiero Zobacz więcej
zapasteryzować słoiczki:) W sumie przepisu na to nie ma, po prostu bierze sie truskawki (ja wzięłam ok 3/4 kg), do tego 5-6 łyżek cukru trzcinowego. Wrzucić na patelnię i dusić ok 1/2 godz. Potem do Zobacz więcej
garści jagód i czereśni. ok 1/2 litra Kefiru lub maślanki/zsiadłego mleka łyżka miodu 2 łyżki soku z cytryny można też dodać odrobinę skórki z cytryny, dodaje egzotycznego charakteru calości. Zobacz więcej
margoja
margoja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kilka srok za ogon
Pasta z bobu

Pasta z bobu 532

0
sałatki z tym warzywem... i coś czuję, że moja przygoda z bobem dopiero sie zaczyna... Przepis cytuję za autorką :Składniki (2 porcje)ok. 200 g ugotowanego bobu, obranego ze skórki3-4 łyżki oliwy Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: