markiza czekoladowa

anja
anja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Warsztat smaku
Czekoladowe markizy

Czekoladowe markizy 286

0
Ciemne czekoladowe ciasteczka, chrupiące z wierzchu i miękkie w środku, przekładane słodkim maślanymkremem z dodatkiem soku z cytryny. Z wyglądu przypominające popularne ciasteczka Oreo ale różnią się Zobacz więcej
... bo nie ma jak domowe jedzenie ... Sałatka z tuńczykiem : » Markizy z masą czekoladową :) Po tym przepisie spodziewałam się więcej. Przede wszystkim mocnego akcentu kawy... mimo to polecam. Zawsze Zobacz więcej
rozgrzanym do 180C. Po upieczeniu odstawiam do całkowitego ostudzenia. Drugą tabliczkę czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej. Mieszam mascarpone z czekoladą. Ubijam śmietanę z cukrem i delikatnie Zobacz więcej
wtedy "czekoladowe kanapki". Wam pozostawiam decyzję, co do sposobu podania :) Składniki (na ok. 30 markiz, lub 60 ciastek bez nadzienia): Ciasto: 1 szklanka (150 g) mąki pszennej (bezglutenowcy: 90 Zobacz więcej
Co powiecie na pyszne bezglutenowe co nieco? I to w dodatku zdrowe? Niemożliwe...? Spróbujcie więc moich jaglanych markiz z czekoladowym musem jaglanym.Istne jaglane szaleństwo :) Markizy jaglane z Zobacz więcej
Ciasteczka biszkoptowe o smaku orzechowym, przełożone kremem czekoladowy to następna propozycja na święta, niestety ze względu na krem możemy je zrobić tuż przed świętami. Markizy są bardzo delikatne Zobacz więcej
Pyszne kruche markizy, idealne do popołudniowej kawy lub herbaty. Możecie przygotować same ciasteczka i zamknąć w puszcze, a jak przyjdzie wam ochota to przełożyć ulubionym kremem lub konfiturą.Dla Zobacz więcej
Macie ochotę na coś słodkiego, ale jednocześnie zdrowego i łatwego w przygotowaniu? Mam dla was ekspresowe markizy owocowe z kremem czekoladowym. Banalne w swej prostocie, ale pyszne i zaspokajające Zobacz więcej
Kolejne jaglane szaleństwo! Dzisiaj proponują jaglane markizy z obłędnym kremem daktylowo-czekoladowym. Koniecznie musicie ich spróbować! Składniki: ciasto: -50g suchej kaszy jaglanej -100g płatków Zobacz więcej
10-12 minut - na złoty kolor ( funkcja piekarnika termoobieg, piekarnik elektryczny). Po upieczeniu ciastka wykładamy z piekarnika i pozostawiamy do przestygnięcia. Składniki na masę czekoladowo - Zobacz więcej
10-12 minut - na złoty kolor ( funkcja piekarnika termoobieg, piekarnik elektryczny). Po upieczeniu ciastka wykładamy z piekarnika i pozostawiamy do przestygnięcia. Składniki na masę czekoladowo - Zobacz więcej
Mój setny post na blogu świętuję nie tortem a bakaliowymi markizami przekładanymi cynamonowym kremem czekoladowym i truflami. Tort będzie na 1000 post :-) Markizy i trufle są z masy składającej się z Zobacz więcej
zagniatamy. Ciasto wkładamy do lodówki na ok. 30 min. 2. Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 4mm i wycinamy kółeczka. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, Zobacz więcej
Oooo tak !!! tak, tak, tak !!! Po wstępnej selekcji ciasteczkowej, te oto niecodzienne markizy zostały okrzyknięte hitem świątecznym :-) Są puszyste, delikatne, w ustach poprostu się rozpływają mmmmmm Zobacz więcej
Idealnie kruche ciasteczka, przełożone wyrazistym w smaku czekoladowym kremem. Oczywiście klarowane masło można zastąpić zwykłym i użyć zwykłej mąki, ale gorąco zachęcam do wypróbowania w podanej Zobacz więcej
Idealnie kruche ciasteczka, przełożone wyrazistym w smaku czekoladowym kremem. Oczywiście klarowane masło można zastąpić zwykłym i użyć zwykłej mąki, ale gorąco zachęcam do wypróbowania w podanej Zobacz więcej
Kruche ciastka i czekoladowy krem- to połączenie gwarantuje pyszny smak. Ciastka można przygotować wcześniej, a sam krem zajmie tylko chwilkę, więc nawet na niezapowiedzianą wizytę mogą być Zobacz więcej
Wytrawne ciastka czekoladowe ze słodkim nadzieniem śmietankowo-karmelowym. Świetny pomysł, prawda? A jaki smaczny :). Z "Ciast i Ciasteczek" dodatku do "Twojego Stylu" (przepis Tessy Zobacz więcej
masło na jednolitą masę do której dodaję kakao - miksuję aby powstało masło kakaowe. Ubijam śmietanę. Do masła dodaję ciepłą masę czekoladową oraz szczyptę soli i ponownie miksuję do połączenia Zobacz więcej
Justyna Bąk24 maja 2013 17:17 wygląda bardzo smacznie, fajnie wygląda taki ciemny spód. OdpowiedzUsuń Zobacz więcej