marmolada gruszkowa

Drożdżowe rogaliki najlepiej przypominają ma smaki dzieciństwa. To jeden z najstarszych przepisów w mojej rodzinie, wyszperany kilka dni temu przez moją mamę z pożółkłych kartek. Według niego piekła Zobacz więcej
Składniki: 1/4 szklanki cukier, 1 sztuka jajka, 1/4 szklanki olej, 3/4 szklanki maślanka, - szczypta sól, 1,5 szklanki mąka pszenna, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soda oczyszczona, 2 Zobacz więcej
Składniki: jajka 3 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mleko 3,2% 1 szklanka, cukier 1/2 szklanki, marmolada 250 ml/słoik, kakao 2 łyżki, cynamon 1 łyżeczka, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do Zobacz więcej
O braku asertywności i marmoladzie gruszkowej ze Skandynawii. Napisane Październik 23, 2012 przez Klaudyna Hebda w Przetwory | | Dzień dobry. Jakiś czas temu dostałam smsa od koleżanki (macham, Zobacz więcej
Kto z nas nie lubi śniadań na słodko? :) Dziś proponuję coś nie tylko słodkiego ale przede wszystkim zdrowego i bardzo pożywnego! Pęczak na słodko Składniki: 2 gruszki pół papai garść rodzynek Zobacz więcej
Upiekłam ciasteczka, są pyszne! :) Trochę pomieszałam ze słodziszczami - poszły 2 łyżki syropu klonowego, 2 łyżki dziwnej b. słodkiej "marmolady" jabłkowo-gruszkowej i 2 łyżki cukru trzcinowego ;) Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm : Nie pragnie, kto wody pić nie chce. Grzegorz Knapski Nie próbowałam nigdy innych powideł niż śliwkowe. Zatem czas jakieś przygotować. Wybór padł na te pyszne powidła gruszkowe. Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
powidła wiśniowe

powidła wiśniowe 1446

0
Powidła według źródła to przetwór owocowy zwykle wykonywany ze śliwek, prażonych w kotłach przez wiele dni, co zwiększa gęstość, poprawia smak powideł oraz przedłuża okres przechowywania. Powidła w Zobacz więcej
do domów rodzinnych. Słoiki same się z domu nie zabiorą. Butelki też. I chociaż moja wałówka z domu się nieco różni. Bo z obiadów ewentualnie słoik bigosu biorę. Za to torba spirytualiów pęka w Zobacz więcej
aulik
aulik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańczowy Kot w kuchni
mrożony szpinak

mrożony szpinak 10516

0
stracił na wartości. MROŻONY SZPINAK szpinak (całe liście lub rozdrobnione) woreczki foliowe lub pojemniki do mrożenia Oderwałam wszystkie listki szpinaku. Liście szpinaku dokładnie umyłam pod Zobacz więcej
umiejętności gotowania są większe szanse, na degustację smaków zarezerwowanych tylko dla restauracji z fajnym menu. Ja miałam szansę przygotowywać ją w ramach warsztatów dla blogerów kulinarnych z Zobacz więcej
tarta jabłkowa Szarlotka orzechowa Tarta jabłkowo-limonkowa z masą krówkową Tarta tatin Szarlotka jabłkowo-gruszkowa Zapraszam do pieczenia i wypróbowywania przepisów. Jest ich sporo, na pewno kazdy Zobacz więcej
W czasie sezonu śliwkowego byłam- dosłownie- zasypana śliwkami! Zrobiłam marmoladę na trzy sposoby, dżem śliwkowo- jabłkowo- gruszkowy, śliwki w syropie. A do tego sporą część owoców zamroziłam. Zobacz więcej
Nigdy nie robiłam marmolady z gruszek, ale widząc piękne okazy na straganie nie mogłam się im oprzeć i postanowiłam poeksperymentować z przetworami z gruszek. Wymarzyłam sobie marmoladę z kardamonem i Zobacz więcej
Powidła według źródła to przetwór owocowy zwykle wykonywany ze śliwek, prażonych w kotłach przez wiele dni, co zwiększa gęstość, poprawia smak powideł oraz przedłuża okres przechowywania. Powidła w Zobacz więcej
mojprzepisna.pl |Marmolada gruszkowo-rabarbarowa Robiliście kiedyś dżem lub marmoladę z gruszek? Generalnie troszkę to mdłe i słodkie, prawda? Aby złamać słodycz i dodać odrobinkę ostrzejszego Zobacz więcej
tego- ma idealne zastosowanie w kuchni, z kwiatów czarnego bzu można przygotować pyszne syropy czy nalewki, można smażyć je w cieście naleśnikowym. "Domowe przetwory- dżemy, galaretki, marmolady" Zobacz więcej
. Najpopularniejsza wersja zawiera marmoladę gruszkową doprawioną anyżem, goździkami i innymi przyprawami. Drugim pod względem popularności jest frgály z serem, ale na wierzch kołacza można dać niemal Zobacz więcej
Pigwa dzieli się na dwie główne odmiany: pigwę japońską - „pigwowiec”, przypominająca kształtem jabłko, a smakiem cytrynę i pigwę pospolitą, inaczej zwana „pigwa grusza”, która ma owoce podobne Zobacz więcej