marmolada jabłkowa

aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Marmolada dyniowo-jabłkowa

Marmolada dyniowo-jabłkowa 554

0
„Pyszna słodka marmolada o gładkiej, aksamitnej konsystencji. Doskonała do tostów, drożdżówek i strucli. Jej przygotowanie najlepiej rozłożyć sobie na dwa dni. Pierwszego dnia rozparować i zesmażyć z Zobacz więcej
Marmolada w spiżarni być musi. Niezastąpiona do przekładania ciasteczek czy nadziewania pączków. Warto poświęcić trochę czasu i przygotować ją samemu. Marmoladę możecie robić z jabłek z dodatkiem Zobacz więcej
little.owl
little.owl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MaKaGiGi
Marmolada pigwowo-jabłkowa

Marmolada pigwowo-jabłkowa 400

0
na naprawdę wiele sposobów – zamiast cytryny do herbaty, zasypaną cukrem jak sok, do nalewek czy właśnie jako składnik marmolad – oczywiście jeśli lubicie kwaśne marmolady! Ja na przykład dużo Zobacz więcej
U nas na blogu sezon jabłkowy skończy się pewnie dopiero pod koniec miesiąca. Tymczasem mamy dla was coś szybkiego i smacznego na kanapki. Marmolada jabłkowa z lekką nutą zadziorności, czyli z Zobacz więcej
Dzisiaj mamy dla was marmoladę jabłkową z pomarańczą. Jabłko i pomarańcza to genialne połączenie. Każdy wie, że jedno do drugiego pasuje. A najlepiej wiedzą o tym dzieci, więc jeżeli jesteście w Zobacz więcej
Witajcie! Z moich ostatnich wojaży po Belgii przywiozłam nowe smaki. Próbowałam chrupiących żabich udek! Niezły smak! Spróbowałam cykorii zapiekanej z szynką, serem w sosie beszamelowym (mniam!) oraz Zobacz więcej
. Składniki: 220 g mąki pszennej graham typ 1850, 1/2 kostki zimnego masła (125 g), 50 g cukru pudru, szczypta soli, 1 jajko, ok. 500-600 g marmolady z jabłek, cynamon Wszystkie składniki oprócz Zobacz więcej
do sklepu :) Pulchniutkie rogaliki z marmoladą o smaku letnich jabłek rozwiewają trochę pogodowe smutki :) Składniki na 12 dużych rogali: 3 szklanki mąki pszennej, polecam sklepe-maka.pl 3/4 szklanki Zobacz więcej
3kg jabłek- obranych i wypestkowanych Na każdy kilogram owocu- 1 szklanka cukru Jabłka pokroić w ćwiartki, ułożyć w sokowniku i posypać połową cukru. W połowie gotowania (ok 40 min.) przemieszać i Zobacz więcej
Chleb pszenno-żytni, na zakwasie żytnim, z dodatkiem marmolady jabłkowej, miodu i kminku. Z podanych proporcji wychodzi chleb o wadze ok. 1 kg. Przepis pochodzi ze strony hlebopechka.ru Zaczyn 38 g Zobacz więcej
Drożdżówki z domową marmoladą różano-jabłkową i owsianą kruszonką. Nadzienie różane wyśmienicie smakuje w pączkach - ten zestaw zna chyba każdy. Ja postanowiłam wykorzystać moją konfiturę z róży w Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Marmolada jabłkowa

Marmolada jabłkowa 311

1
Jak na spiżarnię przystało i aby tradycji stało się zadość, nie może zabraknąć marmolady z jabłek. Wykorzystujemy do nie niedojrzałe jabłka, które gwarantują, że marmolada będzie twarda. Dawniej można Zobacz więcej
pieczenia. Dopuszczalne są jednak drożdże. Czy rzeczywiście to prawda ? Może ktoś zna jakiś ciekawy artykuł na ten temat i byłby tak miły i mi go podesłał ? Tymczasem na bloga dodaje przepis na Zobacz więcej
Składniki: - 1,5 kg jabłek - 1,5 kg malin - 1 łyżeczka cynamonu - sok z 1 cytryny - 300g cukru Sposób przygotowania: 1. Jabłka obieramy i oczyszczamy, kroimy na małe kawałki i smażymy, aż trochę Zobacz więcej
Składniki: 1 kostka margaryny 3 szkl. mąki 1 szkl. kwaśnej śmietany 18% 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia marmolada z jabłek Wykonanie: Wszystkie składniki włożyć do miski i zagnieść Zobacz więcej
z 5 minut - po tym czasie owoce zmiksować blenderem w garnku na koniec wsypać żelfix i mieszając gotować z 2 minuty gorącą marmoladę przekładać do wyparzonych słoiczków i mocno zakręcić, stawiać do Zobacz więcej
Oto moje pierwsze zaprawy z dyni. Zawsze jak dynie kupowałam lub dostawałam zjadałam ją w całości. tym razem postanowiłam przedłużyć jej żywotność po przez zaprawy. Zdarza się, że w wypiekach Zobacz więcej
Dżem czy marmolada... marmolada czy dżem... Zastanawiałam się, do której kategorii owocowych przetworów zaliczyć mój wyrób... dumałam dumałam i wydumałam (oczywiście w oparciu o źródła internetowe)! Zobacz więcej
sok z cytryny, laskę cynamonu i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 40 minut, aż jabłka się rozpadną i powstanie mus. Wyjąć laskę cynamonu i zetrzeć ok. 2-3 cm na tarce o drobnych Zobacz więcej