marmoladę brzoskwiniową

Włoska klasyka smaku czyli najpopularniejsze ciasto :crostata di marmellata. Jedno z niewielu ciast, które piecze się w każdym włoskim domu. Prostota i naturalne składniki to najbardziej Zobacz więcej
ten przepis i wybaczysz mi te drobne modyfikacje... Składniki: 170 gram mąki pszennej 80 gram mąki ziemniaczanej 50 gram całych migdałów 160 gram masła 60 gram brązowego cukru 1 jajko 3 białka, Zobacz więcej
Co tu dużo mówić... po prostu pyszna, słodka marmolada z tegorocznych brzoskwiń :) Składniki: 2 kg brzoskwiń 1 kg cukru 1 cytryna Wykonanie: Brzoskwinie umyć, wypestkować, przekroić na pół i upiec w Zobacz więcej
Pyszna marmolada z brzoskwiń. Idealna ze świeżym chlebem, w połączeniu z jogurtem naturalnym albo, jako nadzienie do naleśników. *** Składniki 1kg brzoskwiń 600g cukru Wykonanie Brzoskwinie umyć, Zobacz więcej
Jako że duma moich rodziców – drzewko brzoskwiniowe obdarzyło nas mechatymi owocami, nasze mieszkanie wypełnił zapach zbyt szybko dojrzewających „piłeczek”. Tak się złożyło, że wypatrzyłam gdzieś Zobacz więcej
Prawa autorskie Zdjęcia zamieszczone na tym blogu są mojego autorstwa. Nie zgadzam się na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie bez mojej zgody (zgodnie z ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie Zobacz więcej
MonikaMariolka
MonikaMariolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Monia Gotuje
Paczka od Stovit

Paczka od Stovit 108

0
Stovit jest to firma która ma w swojej sprzedaży dżemy, musy, oliwki i wiele wiele innych. W paczce dostałam: - Jabłka i brzoskwinie prażone z cukrem - Wiśnie drążone do ciast i deserów - Powidła Zobacz więcej
trusskawkowa94
trusskawkowa94 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co lubię najbardziej ...
7.

7. 120

0
chleb żytni z serem białym, dżemem jagodowym i brzoskwiniowym, kawałek drożdżówki z marmoladą, grejfrut, kawa inka Dzisaj tak na szybko, bo zmykam do szkoły :) Mam ten sprawdzian z fizyki, o którym Zobacz więcej
z marmoladą brzoskwiniową składniki na tort śr. 22 cm spody tortowe (6 - 7 szt) 400 g - mleka zagęszczonego słodzonego 2 - 3 jajka (ok. 120 g) 200 g - mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
powidła wiśniowe

powidła wiśniowe 1433

0
Powidła według źródła to przetwór owocowy zwykle wykonywany ze śliwek, prażonych w kotłach przez wiele dni, co zwiększa gęstość, poprawia smak powideł oraz przedłuża okres przechowywania. Powidła w Zobacz więcej
) szklanka cukru paczkę kleiku ryżowego 4 łyżki wiórek kokosowych 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżeczki jogurtu smakowego ( ja dałam brzoskwiniowy ) Dzem ,powidła ,a najlepiej twarda Zobacz więcej
opakowanie sera śmietankowego Almette 1/2 litra wody 1/2 łyżeczki agaru 2 łyżki miodu 1 łyżka marmolady brzoskwiniowej sok wyciśnięty z połowy limonki śliwki, brzoskwinie, banany, borówki, orzechy Zobacz więcej
Kinia87
Kinia87 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kultura Kulinarna
Strucla brzoskwiniowa

Strucla brzoskwiniowa 202

0
Najprostsza z możliwych strucla drożdżowa z dżemem brzoskwiniowym. Najlepsza byłaby oczywiście domowa marmolada. Ja akurat tego smaku domowej konfitury nie posiadam, dodałam więc kupny dżem, który też Zobacz więcej
z proszkiem do pieczeniai połącz składniki. Ciasto wylej doblaszkiwyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Składniki masa jabłkowa : 1,2 - 1,5 kg jabłek, 2 Zobacz więcej
(na ok 30 sztuk): opakowanie ciasta francuskiego mus jabłkowy - ok 6-7 łyżek dobrej jakości marmolada brzoskwiniowa lub dżem- ok 5 -6 łyżek białko do posmarowania ciasta odrobina brązowego cukru i Zobacz więcej
bułką do blaszki dać większą część ciasta i rozłożyć zimny, gęsty budyń na budyń rozłożyć cukinię galaretkową brzoskwiniową z mojego przepisu TUTAJ lub użyć inny dżem,marmoladę teraz rozłożyć resztę Zobacz więcej
, marmoladę, twarożek ,kremy budyniowe lub czekoladowe. Sezon dyniowywciążw pełni, a więc moją crostatę wypełnia pyszne nadzienie dyniowe z nektarynką. Składniki na nadzienie : 2 nektarynki /lub Zobacz więcej
, napady gorąca, i jakaś taka niemoc. Co się dzieje? Czyżbym dopiero teraz odczuła skutki zarywania nocy, stresu i ciągłego życia w biegu? No nic, w końcu jest motywacja do zrobienia badań. Wtorkowo: Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe mogłabym jeść zawsze i wszędzie. Jest ono uniwersalne i ze wszystkim dobrze się komponuje. Nie ważne czy to na słodko czy słono. Tym razem wymyśliłam drożdżowe różyczki z trochę Zobacz więcej
pomarańczy Lukier: 2 łyżki marmolady morelowej lub brzoskwiniowej 100 g cukru pudru sok i skórka otarta z połówki pomarańczy Przygotowanie:(przyda się okrągła forma o śr. 20cm) 1.Masło utrzyj z Zobacz więcej