marokanski

Harcha to marokanski plaski chlebek z kaszy manny. Moze byc slodki lub wytrawny. Ten pierwszy podawany jest z kremowym serkiem, dzemem czy syropem maslano-miodowym. Ten drugi nadziewany oliwkami, Zobacz więcej
Chlebek spozywany w dowolnej porze dnia-na sniadanie, do obiadu , do kawy czy jako baze do kanapek. Stworzony z mieszanki kaszy manny i maki pszennej, ktora dowolnie mozna zmieniac. Ozdobnie nacinany Zobacz więcej
Dziś zapraszam Was w krótką podróż do Maroka. Przygotowałam marokańskiego kurczaka z ciecierzycą w sosie pomidorowym. Podstawą kuchni marokańskiej jest kuskus, czyli drobna kasza z pszenicy durum Zobacz więcej
Moghrabieh, zwany tez libanskim kuskusem, to uformowana w duze kulki semolina. Ten rodzaj "kaszy" jest niezmiernie popularny w Libanie i troszke mniej w Syrii. Moghrabieh znaczy "marokanski", co moze Zobacz więcej
do słoików i pasteryzowałam około 5 min. Oryginalny przepis z : http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/marokanski-sos-pomidorowy_8883.html#ixzz3NZoDnpq6 Sos jest naprawdę Zobacz więcej
zjesc? Znalazlam idealne i spokojne miejsce, by poczytac. Musialam sie tez skryc przed sloncem, bo akurat bylo poludnie. Mieszanka nowoczesnych oraz tradycyjnych akcentow architektury we wnetrzu Zobacz więcej
gorącego piekarnika wysypanego kamieniami wyjełam chleb, który już niemalże smakuje tak, jak ten ze wspomnień. Chleb pieczony na kamieniach (w Izraelu zwany chleb marokanski) to mój izraelski święty Zobacz więcej